|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 |
Member
|
![]()
hhahahaha dobro pitanje hahahhaha[/quote]
jelda?
![]() |
#62 |
MCI Master
|
![]()
tu je placebo efekt najveci i funkcioira do jaja
mada ima nesto i u gain stage magiji .... nizasta ne postoji magicni gumb |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Mason
|
![]()
Ni?ta
![]() ![]() ![]()
![]() |
#64 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() naravno, kompresor nije ni spojen.....
![]() |
![]() |
#65 |
MCI Master
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Pro Member
|
![]()
Dakle Rogi je provalio u cemu je stvar, ja sam naime "mladost izgubio" na MCI 500-mixerima, kako kaze Rogi "bijelim" (u stvari su svetlo kremasti, sto kazu "bezh") koji su bili instalirani u studijima V i VI u Beogradu, zato se slazem sa Rogijem kada tvrdi da se to odnosi na A seriju (Jos se secam bolova u krstima kada smo ga unosili kroz ulaz, sada je to Cineplex Tuckwood) Ne mozete ni zamisliti kolika je to tezina, nas 6 se bukvalno iskilavilo uz stepenice. Prvih godinu dana smo bili zaista odusevljeni, i ja naravno, ali sam kasnije poceo da gostujem po drugim studijima u bivsoj Jugi, a i po Evropi. Kada sam prvi put "tviknuo" EQ na NEVE stolu (neki VR, zaboravio model) shvatio sam sta znaci DOBAR EQ, u malo manjoj meri to se desilo i sa SSL-om, ali me je uvek nervirao sto je malo tvrd i metalast (G serija) ali NEVE VR, i jos vise AMEK 9098i, to nije filter, to je BOZIJI DAR!!!
U jednom malom studiju blizu Minhena sam prisustvovao mixu jedne numere koju sam ja aranzirao, i tamo video (i cuo) jedan mixer firme ADT (valjda) model je bio "MAGNUM" Taj filter je CUDO NAD CUDIMA, u isto vreme i prefinjen, i softan, i mocan, NEVEROVATNO. mada sam mozda bio pod prejakim utiskom, voleo bih ponovo da vidim i cujem taj MAGNUM, ali sam cuo da je jezivo skup. Da se vratimo na MCI...Cak i sa direkt boxovima koje smo u to vreme, a i kasnije imali (bili su "sescom", BSS, i D&R) rezultati nisu bili senzacionalni, cak i kada smo koristili insertne tacke odmah posle Mic Ampa, a linijski ulaz je bio bukvalno OCAJAN za sintove, mada moram da priznam da u zivotu nisam video ni cuo Mixer koji toliko headrooma ima, ukljucujuci i SSL, bukvalno mu ne mozes nista, cak i kada su plazme stalno u "crvenom", neverovatno!! (to je najverovatnije upravo rezultat tako visokog bipolarnog napona od +/- 36V!) Dakle po meni, ako se ne dira EQ (ocajan) i ne koristi line input MCI je ODLICAN.
We are not alone in the Universe... Last edited by slowstar; 02-02-2009 at 09:42 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Member
|
![]() da čuo.... VIDIO.... valjal sam se jo? mjesec dana od smjeha ![]()
![]() |
#68 |
MCI Master
|
![]()
uh sloba moj
ja i sada osijecam bolove u ladjima a s treceg kata smo u NS bijeli mci spustali prihje 6 dana sve me boli... tezak je ko stojain!!!!! ![]() ipak u 28 kanalnom frameu nalazi se 86 transformatora.. a i sam prazaj bez toga je tezak...nosio sam i smedji 528 C kada smo ga instalirali u Antunovcu pored osijeka!!!! sto se tice Line inputa na MCI smedji modeli imaju to odlicno rijeseno, postoji i nekoliko modifikacija za to!!! evo jedna od njih...cisto informaciski ![]() sto se tice EQ ja sam jako zadovoljan s njime...stvar je ukusa... ![]() a ako mi bas nevalja u mixu imam jos 10tak drugih eqa za korekcije..ADR, MANLEY , NEVE, WSW, SIEMENS, STUDER, Last edited by roginator; 02-02-2009 at 09:52 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
VIP Member
|
![]()
![]() |
#70 |
Mason
|
![]()
He, he! Šta je starije? Koka, ili jaje? Očigledno svako ima svoj ukus i trip. Ja sam kod MCI-EQ-a oduševljen gornjim srednjim i visokim, dok basom baš i nisam. Na 100Hz mi se čaki svidja kako radi (prolazi), ali na 60 ni najmanje.
Hi-Pass je takodje za pohvalu... ali... sve je to subjektivno. Ne može se sve, a i očigledano je da, kao što rekoh, svako ima svoj trip kako bi nešto trebalo da radi/zvuči... Pramp? Preamp mi se stvarno svidja...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mic Preamp | DzoniPFC | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 25 | 12-10-2008 07:11 PM |
preamp: FMR Vs ART | eka-nika | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 12 | 30-08-2008 08:09 PM |
RACKIRANI MCI 500c kanali Bijeli i Smedji!!! | roginator | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 02-12-2007 10:42 PM |
Preamp? | Rhino | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 14 | 11-11-2006 10:52 PM |
gitaru u preamp ili pedale u preamp? | Sleepgolfer | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 31-05-2005 02:03 PM |