Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-01-2009, 03:31 AM   #11
Riccolo
Member

Riccolo's Avatar

Default Re: E-mu 0202 Usb,Pomoc,Utisak...

Poslusao sam te Milance,sve sam uradio ponovo...Registre sam ocistio sa TuneUp Utilities (drugi nemam)...Sve u sv e-mu sada je znatno bolje,difolt latencija mu je 10 i radi super(cpu:25% u proseku),a kad recimo stavim na 6 javilo se pucketanje ali samo prvi put,posle kad sam palio Sonar nije bilo pucketanja, videcu u daljem radu...Jedi no mi nije jasan taj Patchmix opet mi izbacuje istu gresku i opet nemam volume control,mislim ima u control panelu ona socijalna podesavanja,ali nemam na dohvat ruke...I niko da mi objasni ovo za sempl rate,sta je to tacno,za default verovatno staviti 44,1khz i kakve on ima veze sa latencijom?
Riccolo is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2009, 10:16 AM   #12
kejkz
banned

koji driver koristis u sonaru? Asio ili wdm?
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2009, 01:20 PM   #13
Riccolo
Member

Riccolo's Avatar

Asio,sto jel ne bi trebalo?
Old 24-01-2009, 10:32 PM   #14
Riccolo
Member

Riccolo's Avatar

Molim vas kolege,jos jedna stvar...Izvalio sam novi problem vezan za istu onu gresku u Sonaru...Desava mi se to da ne mogu da koristim dva programa istovremeno koji koriste zvuk (primer; Sonar i Winamp) a isto tako ni Winam sa YouTbe-tom nece...Strasno,a nesto mi je ne logicno da imam toliko los komp da mi se ovo desava kad mi se nije desavalo sa obicnom Creative Audigy 7.1 karticom
Old 25-01-2009, 03:33 PM   #15
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Ja imam istu karticu, i gotovo sam siguran da ti imaš problem nevezan uz samu karticu.

Što se tiče Sonara i Winamp-a... normalno je da ne možeš koristit oba u isto vrijeme. Sonar koristi ASIO driver-e, a Winamp ne. Kartica ne može radit paralelno na dva različita seta driver-a, barem ne bez da ima dva odvojena audio kanala.

Ja koristim latenciju od 5ms kad snimam ili sviram gitaru, i nema nikakvih pucketanja. Problem vjerojatno nie u kartici.

Zvuk u winampu ti je jednak kao što je bio i sa Creative karticom, samo ti se sad Sonar čuje bitno bolje. Winamp je, btw, teško govno od playera. Skini si besplatni Xmplay... ima ASIO podršku, podržava gotovo sve formate kao i Winamp, svira mp3 direktno iz ZIP ili RAR datoteka, te imaš i opciju korištenja Winamp plugin-ova (recimo Milk Drop).
Old 25-01-2009, 04:16 PM   #16
Riccolo
Member

Riccolo's Avatar

Shiva hvala ti,ali izgleda da se nismo razumeli...Nije poenta u winampu,konkretno mi sad treba gitara i ne mogu ''provucenu'' gitaru kroz Guitar Rig 3 da snimam u Sonaru...Da li mogu dva programa da korriste asio drivere u isto vrema,kad probam oba programa sa asio driverima onda dobijam onu gresku Audio Dropout,a ako sonar prebacim na WDM drivere onda dobijam sledecu gresku:
Attached Images

Old 25-01-2009, 04:32 PM   #17
Sandzama
Member

Sandzama's Avatar

Ne moze!
Drajver ne dozvoljava istovremeno koriscenje dva ASIO stream-a niti istovremeni rad ASIO i WDM aplikacija. Za divno cudo u OSX-u ista karta ovo radi nesmetano (core audio)

Ako moze Guitar Rig da se pokrene kao plugin na inputu onda bi mogao da snimas.

Ovo je problem kod svih USB EMU-a (imam 0404)
Sandzama is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2009, 04:43 PM   #18
kejkz
banned

Quote:
Originally Posted by Sandzama View Post
Za divno cudo u OSX-u ista karta ovo radi nesmetano (core audio)
drugačiji je to drajver... odnosno audio sistem...

Riccolo, otvori guitar rig 3 unutar sonara, kao plugin na kanalu, a ne kao zasebnu aplikaciju
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2009, 04:55 PM   #19
Riccolo
Member

Riccolo's Avatar

E hvala ljudi,da znam i da se ne mucim za dzabe,samo m jos nije jasno zasto mi baguje bilo koji drugi program vezan za muziku,malopre sam pustio Sonar u isto vrema sa you-tubetom i YT zabaguje a cak i poslee kad izgasim Sonar ostane zabagovan-ide 3 sekunde video (bez zvuka) i pnda stane cak i ako je ucitao...To mi nije jasno ali nije nista strasno,bitno je baviti se muzikom,jbs sporedne stvari...

Kejkz,mislim da ovo za GR 3 kao plug-in nije izvodljivo,mozda i jeste samo ja nee znam kako...

Last edited by Riccolo; 25-01-2009 at 04:58 PM.
Old 25-01-2009, 06:08 PM   #20
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Quote:
Originally Posted by Riccolo View Post
Kejkz,mislim da ovo za GR 3 kao plug-in nije izvodljivo,mozda i jeste samo ja nee znam kako...
Manje mislit, a vi?e čitat user manual
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules