Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-03-2008, 07:51 PM   #21
Manley
Pro Member

Manley's Avatar

Default Re: koji je ovo mixer?

probaj manley line mixer...izgleda da je za tebe to idealno resenje

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Hvala, na osnovu moga "slusnog" iskustva, a i mojih potreba (mix hardware sintova, i nesto malo "virtualaca" iz kompa, i poneki, samo poneki "zivi" instrument) meni je potreban ANALOGNI MIXER, i pored sve moje "paljevine" na Hi-tech, i "latest" tech. Ne mogu jos uvek da stignu analogni prolaz.
Ko je jednom "provukao" nesto kroz malcice bolji analogni mixer, da ne pominjem NEVE VR, ili AMEK 9098i, nema sta da mu objasnjavam, sam ce videti. To ne vazi samo za krajnje "dzabaluke" kao sto su Mackie 24/8 (uzas)
ili Studiomaster, ili slicne, mada me je Allen & Heath ZED, ili mix wizzard veoma prijatno iznenadio. Voleo bih da probam Trident ATB 16 (Malcolm Toft) do sada nisam imao priliku, a deluje mi da dobro radi. Napominjem da mene licno interesuju iskljucivo LINIJSKI ulazi, za mic preamp koji je potreban u 1-2 komada ce se lako naci resenje.
Manley is offline   Reply With Quote
Old 23-03-2008, 12:25 PM   #22
slowstar
Pro Member

Manley, hvala na savetu, koji je zaista dobar, ali mislim da imas malo precenjeno misljenje o mojim finansijskim mogucnostima, a osim toga, trebalo bi mi NAJMANJE 48 ulaza, od kojih dobar deo sa nekim pristojnim EQ, a i 2-3 "sendica' bi takodje legla...
Old 23-03-2008, 12:59 PM   #23
Manley
Pro Member

Manley's Avatar

Quote:
Manley, hvala na savetu, koji je zaista dobar, ali mislim da imas malo precenjeno misljenje o mojim finansijskim mogucnostima, a osim toga, trebalo bi mi NAJMANJE 48 ulaza, od kojih dobar deo sa nekim pristojnim EQ, a i 2-3 "sendica' bi takodje legla...
e sto ne kazes onda bez kompromisa mogu da ti preorucim calrec.ov bbc mini mixer ne znam da li ima 48 kanala(usta sumnjam), ali je u tvom cenovnom rangu...kupio ga kolega za 1000eu na ebayu i prezadovoljan je.

pa sta radis druze sa 48 LINE ULAZA!!!!!! Logika summinga je da saljes bus kroz mixer, a ne svaki kanal pojedinacno. u tom slucaju osam stereo kanala su sasvim dovoljni.
Old 23-03-2008, 01:12 PM   #24
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Manley View Post
e sto ne kazes onda bez kompromisa mogu da ti preorucim calrec.ov bbc mini mixer ne znam da li ima 48 kanala(usta sumnjam), ali je u tvom cenovnom rangu...kupio ga kolega za 1000eu na ebayu i prezadovoljan je.

pa sta radis druze sa 48 LINE ULAZA!!!!!! Logika summinga je da saljes bus kroz mixer, a ne svaki kanal pojedinacno. u tom slucaju osam stereo kanala su sasvim dovoljni.

pa dok izvuce odvojene izlaze iz svih sintisajzera i samplera koje ima..eto! odose ulazi....
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 23-03-2008, 01:15 PM   #25
Manley
Pro Member

Manley's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
pa dok izvuce odvojene izlaze iz svih sintisajzera i samplera koje ima..eto! odose ulazi....
pa logicnije da to posalje na bus u toku miksanja?! ili ti pricas o snimanju?
Old 23-03-2008, 01:27 PM   #26
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
pa logicnije da to posalje na bus u toku miksanja?! ili ti pricas o snimanju?
pa treba mu puno fizickih ulaza iz fizickih sintisajzera...covek ih ima puno (ne radi sve u soft sintijima!!)..Akai sampler sigurno ima 16 outs, pa 3-4 sintija sa po 4 outs itd, pa ritam masina...pa retrns...kamara ulaza!

snimanje ili miks, treba mu (ja mislim, napeo sam ko mutav..he,he) puno ulaza da ubode sve!

pa ja imam hard-wired 32 line ulaza (na Tape faderima) sa sintisajzerima i samplerima (i to sam ekonomisao..!!)
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 23-03-2008, 01:37 PM   #27
Manley
Pro Member

Manley's Avatar

aha, taj rad. ja sam kapirao da zeli dodati farbu u miksu, pa zato line ulazi

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
pa treba mu puno fizickih ulaza iz fizickih sintisajzera...covek ih ima puno (ne radi sve u soft sintijima!!)..Akai sampler sigurno ima 16 outs, pa 3-4 sintija sa po 4 outs itd, pa ritam masina...pa retrns...kamara ulaza!

snimanje ili miks, treba mu (ja mislim, napeo sam ko mutav..he,he) puno ulaza da ubode sve!

pa ja imam hard-wired 32 line ulaza (na Tape faderima) sa sintisajzerima i samplerima (i to sam ekonomisao..!!)
Old 23-03-2008, 03:08 PM   #28
slowstar
Pro Member

DA DA DA, Da Bear je u pravu, jos sam bio vrlo skroman, jer trenutno mi je Soundcraft pun k'o brod (48 ulaza+echo returns) i jos mi fali sigurno 20-ak ulaza, da bi mi svi hardware sintovi bili povezani. Nisam besan, nego jednostavno kada izbacim sve izlaze iz sintova i semplera, ima skoro 60 linija, a ako moram svaki cas da "ubadam i izbadam" ode kreativni momenat u bestraga. jednostavno volim da mi sve bude povezano...
Old 23-03-2008, 03:14 PM   #29
Manley
Pro Member

Manley's Avatar

Quote:
DA DA DA, Da Bear je u pravu, jos sam bio vrlo skroman, jer trenutno mi je Soundcraft pun k'o brod (48 ulaza+echo returns) i jos mi fali sigurno 20-ak ulaza, da bi mi svi hardware sintovi bili povezani. Nisam besan, nego jednostavno kada izbacim sve izlaze iz sintova i semplera, ima skoro 60 linija, a ako moram svaki cas da "ubadam i izbadam" ode kreativni momenat u bestraga. jednostavno volim da mi sve bude povezano...
jedina varijanta na patchbay...ne vidim drugu mogucnost
Old 23-03-2008, 03:36 PM   #30
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Quote:
jedina varijanta na patchbay...ne vidim drugu mogucnost
au pa smorio bi se Sloba na patch. Ma kontam ja trip,kreativci najvise vole da im je sve hardwired,i to je to.sve oma u mixer bez izbadanja.`Slobo,mozda nije lose da odes kod Kobca i Kona da cujes Kovinic-Rajko sabirnicu (MMK) pa da vidis. 48ch summing box,super sound,svidece ti se. A ako ti bas treba EQ, uzmes jedan Trident 8, ili Toft ATB i gotovo.ali jedan summing bi ti svakako legao (ako ces manje kanala,preporuka SPL MixDream, vrh).`odosmo u OT `pozz
Bitch is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules