Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-02-2008, 05:01 PM   #11
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Default Re: Kyma Capybara - strasno! :-)

kapibara je najveci zivi glodar na svetu

lesha is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2008, 11:42 PM   #12
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

A prethodni model hardvera koji je pokretao KYMA softver se zvao Platypus ili ti kljunar ( ono zivuljce sto nosi jaja i ima kljun a nije ptica ima krzno a nije sisar i zivi pod vodom a nije riba i naravno zivi u Australiji).

Razlozi prodaje su bili vrlo licne prirode tako da su pare ( na zalost ) bile maximalni prioritet sto srecom vise nije slucaj pa stoga i vise ne moram da je otudjim od sebe .

Koga zanima da cuje uzivo i da proba Sveti Gral dizajna zvuka ( kako je inace zovu u internim krugovima) neka se slobodno javi i neka dodje, samo nemojte posle da mi se zalite kako vam vise ne izbija iz glave i kako je to jedino sto vam treba u zivotu ...salu na stranu, 14 godina sam cekao da je se docepam i verujte mi da je vredeo svaki minut cekanja.

Veoma puno muzicara ( posebno sa elektronske scene ,mada ni rokeri nisu imuni na nju) i producenata koristi Kym-u a da to ne pominje uopste, stavise i skrivaju da uopste i znaju da to i postoji.

Spisak filmova u kojima je koriscena je poduzi...Star Wars, Finding Nemo, Master and Commander....itd. su samo neki njih.

Postoje samo dve negativne strane
  1. Cena
  2. Kompleksnost i zahteva veliku posvecenost i vreme. ( ovo i ne mora da bude negativno, samo ako volite instant onda bezite od nje koliko vas noge nose)
Da ne duzim dalje posto bih mogao da ispisem kilometre ako vas nesto zanima pitajte.

Ko hoce nek se javi , pa da dodje da cuje.

Evo da jos malo zagolicam mastu http://www.youtube.com/watch?v=TlTnLxqxUZs

Last edited by Moritz; 26-02-2008 at 12:14 AM.
Moritz is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2008, 09:24 AM   #13
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
A prethodni model hardvera koji je pokretao KYMA softver se zvao Platypus ili ti kljunar ( ono zivuljce sto nosi jaja i ima kljun a nije ptica ima krzno a nije sisar i zivi pod vodom a nije riba i naravno zivi u Australiji).

Razlozi prodaje su bili vrlo licne prirode tako da su pare ( na zalost ) bile maximalni prioritet sto srecom vise nije slucaj pa stoga i vise ne moram da je otudjim od sebe .

Koga zanima da cuje uzivo i da proba Sveti Gral dizajna zvuka ( kako je inace zovu u internim krugovima) neka se slobodno javi i neka dodje, samo nemojte posle da mi se zalite kako vam vise ne izbija iz glave i kako je to jedino sto vam treba u zivotu ...salu na stranu, 14 godina sam cekao da je se docepam i verujte mi da je vredeo svaki minut cekanja.

Veoma puno muzicara ( posebno sa elektronske scene ,mada ni rokeri nisu imuni na nju) i producenata koristi Kym-u a da to ne pominje uopste, stavise i skrivaju da uopste i znaju da to i postoji.

Spisak filmova u kojima je koriscena je poduzi...Star Wars, Finding Nemo, Master and Commander....itd. su samo neki njih.

Postoje samo dve negativne strane
  1. Cena
  2. Kompleksnost i zahteva veliku posvecenost i vreme. ( ovo i ne mora da bude negativno, samo ako volite instant onda bezite od nje koliko vas noge nose)
Da ne duzim dalje posto bih mogao da ispisem kilometre ako vas nesto zanima pitajte.

Ko hoce nek se javi , pa da dodje da cuje.

Evo da jos malo zagolicam mastu http://www.youtube.com/watch?v=TlTnLxqxUZs
Pretpostavljam da Kyma podrzava OSC?

Onda dolazim sa Lemurom pa ceo zoo-vrt da pravimo
Old 26-02-2008, 10:02 AM   #14
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

MAX MSP i KYMA su prvi programi koji su bili test poligon za LEMURA dok je jos bio u prototip fazi ( bele boje ) , WIIMOTE takodje koristi OSC.

Evo vam jedan link, u pitanju je fenomenalan kontroler ( verujem da ce te prilicno zanimati Pure) - Continuum Fingerboard, tu ce te naci dosta demoa uradjenih sa Kymom. http://www.hakenaudio.com/Continuum/

I drugi link je kombinacija istog tog kontrolera uz kombinaciju Lemura i naravno svi oni kontrolisu Kymu http://www.twelfthroot.com/ pogledajte delove pod Recordings i Explorations ( video ).
Old 26-02-2008, 03:14 PM   #15
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
MAX MSP i KYMA su prvi programi koji su bili test poligon za LEMURA dok je jos bio u prototip fazi ( bele boje ) , WIIMOTE takodje koristi OSC.

Evo vam jedan link, u pitanju je fenomenalan kontroler ( verujem da ce te prilicno zanimati Pure) - Continuum Fingerboard, tu ce te naci dosta demoa uradjenih sa Kymom. http://www.hakenaudio.com/Continuum/

I drugi link je kombinacija istog tog kontrolera uz kombinaciju Lemura i naravno svi oni kontrolisu Kymu http://www.twelfthroot.com/ pogledajte delove pod Recordings i Explorations ( video ).
znam, znam...samo proveravam...

Lemur me je dosta zainteresovao za Max/MSP pricu...a Kyma/Continuum Fingerboard kombinaciju smo spominjali veoma, veoma davno na forumu...

ovaj demo mi je ostao "urezan" (svakako nije najbolji, ali opet)...
http://www.hakenaudio.com/Continuum/...les/ex201.html

trenutno sklapam sebi Monome (www.monome.org) koji je isto OSC uredjaj...samo USB...
Old 26-02-2008, 03:37 PM   #16
milos
Pro Member

milos's Avatar

Quote:
Originally Posted by puRe View Post

trenutno sklapam sebi Monome (www.monome.org) koji je isto OSC uredjaj...samo USB...
Uh ,za launchovanje scena u Liveu mega sprava
milos is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2008, 04:49 PM   #17
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Originally Posted by milos View Post
Uh ,za launchovanje scena u Liveu mega sprava
da da...imam i ideju za aplikaciju koja ce tome sluziti
Old 26-02-2008, 05:16 PM   #18
vly
Member

vly's Avatar

Quote:
Originally Posted by milos View Post

JAOOO

Potpuno fascinantno!Mislim da ovo nevidjeno ozivljava i podize nivo sound editinga za specijalno za film,reklame i slicno!!!

Da li neko zna koliko je slozena sama priprema sprave i programa za ovakve- hm -setup-ove semplova,morfinga,filtera itd, da imaju recimo ovakav raspored kontrola za performans?
vly is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2008, 11:53 PM   #19
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Quote:
Originally Posted by vly View Post
....Da li neko zna koliko je slozena sama priprema sprave i programa za ovakve- hm -setup-ove semplova,morfinga,filtera itd, da imaju recimo ovakav raspored kontrola za performans?
U kom smislu " ovakav raspored" ? Kao WIIMOTE?
Vrlo je kompleksno i samo zavisi sta tacno zelis da uradis, tacnije koji ti je krajnji cilj.
Postoji puno razlicitih nacina da uradis jednu istu stvar. Sustina je da ti potrebno poznavanje osnovnih principa fizike zvuka ( frekvencije, dinamika...itd.) i osnove sinteze ( svih metoda - Aditivne, FM, Subtraktivne, Granularne...) zvuka da bi mogao da uronis malo dublje od pukog pustanja preseta.

Konkretan primer ( Light Sabre Star Wars ) koristi dve vrste sinteze, sample player, reverb i jos nesto ali sam zaboravio sta i "pojede" 8 DSP -a !!!
Old 27-02-2008, 12:30 AM   #20
vly
Member

vly's Avatar

Quote:
U kom smislu " ovakav raspored" ? Kao WIIMOTE?
Vrlo je kompleksno i samo zavisi sta tacno zelis da uradis, tacnije koji ti je krajnji cilj.
Postoji puno razlicitih nacina da uradis jednu istu stvar. Sustina je da ti potrebno poznavanje osnovnih principa fizike zvuka ( frekvencije, dinamika...itd.) i osnove sinteze ( svih metoda - Aditivne, FM, Subtraktivne, Granularne...) zvuka da bi mogao da uronis malo dublje od pukog pustanja preseta.

Konkretan primer ( Light Sabre Star Wars ) koristi dve vrste sinteze, sample player, reverb i jos nesto ali sam zaboravio sta i "pojede" 8 DSP -a !!!
Mozda me nisi ukapirao,jasno mi je da ovo nije "presetaska" platforma,i jasno mi je da je jako kreativna.Ali,recimo da neko kupi to,i ima a neko korisnicko iskustvo,pa ga ja onda pitam:

1-Koliko VREMENA treba recimo PROSECNO da pripremis primere kao u linku koji sam quotovao ili za ovaj koji si ti izdvojio- Light Sabre?

2-WIIMOTE je kontroler, to mi je jasno...Koliko vrsta kontrolera postoji za platformu?
Da li se kontroleri medjusobno razlikuju po unapred predvidjenoj nameni ili im ti putem mastovitosti znanja i dovitljivosti odredjujes sta ce raditi.

3- Da li postoji neki kontroler koji radi sve ono sto i svi drugi zajedno ili moras da ih kupujes sve da bi izvukao maksimum iz platforme?

4-Kada recimo uradis svoj preset za nesto kao npr Light Sabre,koliko je lako ili komplikovano da ga iskoristis kao polaznu osnovu za "isto to" ali sa drugim semplom ,za koji mislis da moze da se uklopi u to isto?

5-Kako se platforama(i da li se uopste) integrise u recimo Nuendo,sto mene posebno zanima jer u njemu radim?

Pozdrav.
vly is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules