![]() |
Kyma Capybara - strasno! :-)
Kyma - jao majko :D
sta reci, evo proveo sam par sati kod kolege Moritz-a i cackali smo njegovu Kyma Capybara Sound Design spravicu, i mislim da je cika Moritz odustao od prodaje :-) ono je pakao! kakav modular granular FFT timeline morphing igraliste za decu! ljudi strasno. Ko ne zna moze da pogleda na sajtu (www.symbolicsound.com) sta je to i da poslusa neke od mp3 primera, strasno. Kolega ima i CM Labs MotorMix, i Wacom tablet koji je ludilo kontrola za Kyma algoritme, a bogami Kyma radi i sa Wiimote (btw pogledajte Kyma Wii video klipove na YouTube.... hehehe :-) ...slozili smo se da cemo sesti i pisati lagano presete za nju. reverbi i chorusi su 1:1 sa TC 6000 i Eventide H8000, ono je pakao! samo sto je ovde sve jos mnoooogo kompleksnije i mocnije (tipa uzmes i ekstrakujes envelopu Live inputa da modulise tamo neki Granular Synth a onda dalje on ide u drumloop koji se pretvara u trombon preko MotorMix fadera, a Wacom svira harfu i menja pitch i doppler efekat preko celog sounda! Ultra bolesno! molim kolegu da kad uzmogne vremena okaci neki mp3 da poslusamo, a u medjuvremenu eto njihovog sajta i Youtube za paljevinu! ljudi to je toliko gusto, mocno, debelo, organski, analogno, veliko, siroko..... ....ne znam! Novosadjani trk kod Morica na demonstraciju i paljevinu! Mislim da su svi dobrodosli! Fora je samo sto treba malo vremena da se provali kompleksan environment cele Kyme, i Moritz je seo da napise template za integraciju kompletnog routinga za Cubase i Kymu, tako da se preko Auxa sve salje i sinkuje sa njom.... za te pare, strasno! ultimate sound design tool! daleeeeko od ovih pitch shiftera, morphera, i tako kojacega na sta smo navikli. Ovo je nenormalno dobro! reverbi 1:1 sa tc, lex.... chovece ja se izvinjavam, ali ostao sam pod utiskom. Nemojte da vas mrzi, imate net, symbolicsound.com, a posle youtube u ruke, pa da masovno krenemo sa uvozom Capybare na Balkan :D pozzzzz |
Re: Kyma Capybara - strasno! :-)
da li je definitivno odustao od prodaje pa se ovako falite il je nesto drugo u pitanju :cool:
|
Ajde da svratim da mi demonstrirate malo.
Cini mi se veoma intersantnim. |
Deluje vise nego zanimljivo...
Mada ime mu je malo ko neko crnogorsko selo :) npr"idem kod kuma u Kapibare"... |
meni vise zvuci kao neki cale od Kapoere.. majstor drugog dana il to ;)
btw, izvinjavam sa na gornjoj sumnji, video sam da se definitivno odustalo od prodaje, zbog cega mi jako drago ;) |
Ja video i chuo vise puta.:wink: Sta reci a da Bitch nije rekao? TOTALNOOO LUUUDIIILLOOOOOOOOOOO. Vredi svaki peni.
|
Ja jos odavno gledam Kymu...moracu da svratim da vidim to cudo.....a i nedostaje mi NS :)
|
pa nesto te nema :D gledam i ja odavno, ali nisam nikad seo i satima cackao.... strasno :)
|
Jos sam se ja i pitao cemu prodaja??:)
Ne jako davno sam bio kod Moritza na demonstraciji. Kyma je stvarno nesto posebno - mnogi je koriste sa sound design, a malo ko pominje. Posebno me odusevljava kvalitet reverba. Poenta je jedino sto moras bas da sednes i da naucis kako se koristi to cudo. Posle toga mogucnosti su neogranicene. Pozdrav Moritzu i Buzgetu!:) |
http://www.youtube.com/watch?v=ESDzYYl0__s
ludilo.... |
All times are GMT +1. The time now is 07:30 PM. |