|
Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Da li vam se desava da se vracate na prvu verziju vase pesme i uocavate kako je to ipak bolje od one napumpane od koje se se vec oznojili?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Milijun puta! I onda ne znam ?to da radim na kraju... U onu slijedeću ulo?eno je toliko sati, dana i truda... i zvuči "bolje, kvalitetnije, bogatije" ali joj fali ono "ne?to" radi čega prodire dublje...
Da li je to zato ?to su na početku i na?e emocije jače pa dočaravamo do?ivljaj na vjerodostojniji način, a kako radimo dalje, udaljavamo se od inicijalne atmosfere i dodajemo stvari koje ustvari nemaju veze sa pjesmom? ?to misli?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Moguce da je tako anita!
Mada mi se ova stvar desava sve manje i manje... To odredjena stvar sazrijevanja..
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
Da li vi smatrate da ste već pronašli način rada koji zaista funkcionira kod vas?
Da li je to: 1) izbaciti sve ideje u hipu inspiracije, bez obzira na nesavršenost izvedbe, pa tek kasnije to sve izvesti savršeno. 2) držati sve u glavi, pa krenuti jedno po jedno uz klik snimati, očekujući koliko toliko savršen take... 3) ispisati note, pa ostaviti ostalo za bolji trenutak 4)...... Last edited by ANITA; 10-09-2007 at 11:43 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
sad ga lomi :]]]] tj odma nema cekanja izbledi ili se pogubim
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Kod mene ja najcesce odgovor br.1 ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
|
![]()
Mozda ovo pod br1 ,inace nemam predstavu sta ce da ispadne na kraju .Uglavnom se na pocetku igram sa nekim lupovima ili semplom dok ne dobijem neki zvuk ili brejk koji ce da pokrene sve .Obichno kad mi svira ili lupa u glavi sve brzo nestane tako da ako nisam za kompom nista od toga .E sad koliko cu to sve da izguram do kraja zavisi od samog raspolozenja ,inace nemam naviku da se vracam nazad jer kad se sutra probudim sve je drugacije i ako mi se loopa loopam novu stvar .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
banned
|
![]()
Ne znam ni sam, neka kombinacija dvojke i... ustvari, sve drzim u glavi, nekada bas dugo, i onda samo slozim u sekvencer kad sazri... sto nije toliko tesko, posto su mi ideje obicno jednostavne. Dakle, prva verzija je obicno i poslednja
![]() ali, nema pravila...
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Izbacim sve iz sebe, sejvujem. Odem na pice ili skuvam kafu. Pustim TV kanal sa "patriotskom" muzikom ___________ (upisi na liniji po izboru). Ugasim TV. Ucitam projekat i zgranem se......
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Moje prve 6 M3 Kombinacije: | Nedim | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 5 | 17-10-2009 06:58 AM |
virus powercore public beta nove verzije | lesha | DSP forum | 1 | 13-05-2009 06:23 PM |
Ko Je Ovo ??????? Fenomen!! | DaBear | Promocija radova | 19 | 17-05-2007 06:32 PM |
Zr festival... Fotke sa prve probe | Oggy | Promocija radova | 39 | 30-08-2006 10:48 AM |