Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 17-08-2007, 10:21 AM   #141
Gianfranco
Senior Member

Gianfranco's Avatar

Default Re: Test Sabiranja

Quote:
Originally Posted by Max View Post
Sad ne vazi ...... ne racunas se

Pametovanje se prihvata samo pre resenja

Pozdrav
Daj Max,bar da je mala razlika...

Pozdrav
Gianfranco is offline  
Old 17-08-2007, 11:00 AM   #142
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Gianfranco View Post
Daj Max,bar da je mala razlika...

Pozdrav
Nisi ni procitao uvodni text .... zato sam ti i rekao .....

Pozdrav
Max is offline  
Old 17-08-2007, 11:36 AM   #143
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Evo juce sam stigao sa mora,a sada skinuo... cim sam pustio arr1 (a da nisam jos skinuo arr2),pomislio sam ovo mora da je ITB... (pa posle toliko godina rada ITB logicno je da prepoznajem taj sound)

Onda sam cuo arr2 i razlika je bila stvarno velika. Slusao sam na tisoj jacini,sa koncentracijom na zvuk,a ne na mix...
Prvi zvuci klasicno digitalno sterilno,a drugi analogno toplo,mnogo uzbudljivije i zanimljivije... iako su odnosi u mixevima veoma slicni,skoro identicni.

Ovo je odlican primer odnosa ITB i OTB. Hvala Max!

Sto bi rekli: "Kasno Marko .....na forum stize!!"
DaBear is offline  
Old 17-08-2007, 01:29 PM   #144
Gianfranco
Senior Member

Gianfranco's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bitch View Post
...evo upravo se upload-uje kod kolege Boggy-ja na FTP.
Znaci na testu su bili :

- Neve 8816
- SPL MixDream
- ProTools HD3
- ProTools LE
- Nuendo
- Reaper
- Logic Pro
- MMK Kovinic summing box *
Izdvojio bih g,f i a... i pored velikih razlicitosti koji umanjuju vrednost ovog testa... Trebalo je sve mikseve izbalansirati da odnosi budu sto slicniji,a da se onda pravi samo razlika u sound-u...

Mislim da bih izmedju box-eva koriscenih za g,f i a ,nasao jednog ili 2 favorita...
Gianfranco is offline  
Old 18-08-2007, 11:07 AM   #145
Max
Pro Member

Quote:
Izdvojio bih g,f i a... i pored velikih razlicitosti koji umanjuju vrednost ovog testa... Trebalo je sve mikseve izbalansirati da odnosi budu sto slicniji,a da se onda pravi samo razlika u sound-u...

Mislim da bih izmedju box-eva koriscenih za g,f i a ,nasao jednog ili 2 favorita...

E sad si trebao da napises .... " G i F ... su SIGURNO analogni , jer se oseca ta dubina , visina toplina hladnina , vlaznina , suvina ....i ostalo "

Zezam se malo ....

Pozdrav
Max is offline  
Old 18-08-2007, 12:06 PM   #146
google
Banned

DA li bi se mogli uplodovati i fajlovi deonica, da preslusamo pa da cujemo sta je najrealnije?

Mislim da je poslednji fajl Logic Pro.
google is offline  
Old 18-08-2007, 12:08 PM   #147
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
Hvala tebi na trudu i uploadovanim fajlovima!

Nisam ucestvovao, ali sam pratio razvoj dogadjaja...
Javljam se samo da pohvalim akciju i zahvalim na njoj...
Evo ja samo da potpisem ove recenice, jer bih napisao isto

diviner is offline  
Old 18-08-2007, 04:19 PM   #148
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

evo nakon guzve da se i ja vratim "in the game"

evo rezultata

a.wav - Logic Pro ITB.wav
b.wav - MMK Kovinic_stari mix.wav
c.wav - Neve 8816.wav
d.wav - Nuendo ITB.wav
e.wav - ProTools HD3 ITB.wav
f.wav - ProTools LE ITB.wav
g.wav - Reaper ITB.wav
h.wav - SPL MixDream.wav

Da odmah razjasnim neke stvari :
- u Reaper slucaju se desilo bas ono sto je OFF rekao - malo me zbunio interfejs i promakla mi je panorama na jednom od kanala klavira. Sto se tice MMK Kovinic sabirnice, sve zvuci drugacije zato sto je ona bila na testu dok se jos radio raf mix iste te pesme, dok su svi ostali kandidati imali isti mix. Znaci za sve sabirnice osim Koviniceve je bio u pitanju ISTI MIX !!! Znaci rerecording-ovani kanali, pa onda svi ti kanali na 0db fadere, i to je to.Znaci samo sam hteo da dokazem razlike sta se desava kada se isti kanali route-uju i sumiraju na unity gain-u. Nisam hteo da idem na to da su isti mixevi, pa da se onda vija sound, to je uradio kolega Max u svom primeru, tako da se ova dva testa odlicno nadopunjuju - ja sam radio flat - jedan te isti miks delegiran na razne sabirnice - dok je Max hteo da smiksa priblizno isto ITB i OTB primer. Nisam nazalost stigao da poslusam te primere, jel sam na odmoru na dial-up-u, ali kad budem u prilici poslusacu... cudi me samo zasto je toliko ljudi govorilo da to nije isti mix kad jeste. OK razlike su neke i te kako uocljive ali da - mix je bio isti! neke sprave u studiju su koji db van unity-ja, ali sam na pocetku testa naglasio da se ne slusaju toliko miksevi koliko dubina, imaging, reverbi i sl.
REVERBA JE UVEK BILO POSTO JE TO ISTI MIX!! neko ga je pojeo, neko istakao, negde je otvoreniji i svetliji, negde ne... nije bilo "mikseva sa i bez reverba "
...sto se tice limitera, on je na sys6000 radio kao preventiva za clip, nije bio heavy limitinga, cudi me da ljudi misle da je to gazeno... OK, trake su pojedinacno iskompresovane, ali masterbuss ne...

...e da, zasto nema gitare - kolega Vlatko Stefanovski je zavrsio u miksu Kovinic sabirnice, a zbog osetljivosti na autorska prava i nesto drugacijeg editinga i tejka koji je zavrsio na albumu, nisam hteo da smiksam i el.gitaru, koja je eto u periodu raf miksa zavrsila na kovinic miksu...otud ona tu, da rezimiramo tu misteriju

Eto. Nadam se da je bilo interesanto i poucno. Kad bude vremena, radicemo slicne stvari i dalje

pozzz
Bitch is offline  
Old 18-08-2007, 04:40 PM   #149
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Drugovi, osvetite me...... i dajte nekoj buregdzinici ime po meni
...sredjeno

Bitch is offline  
Old 18-08-2007, 04:55 PM   #150
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bitch View Post
1)
Znaci za sve sabirnice osim Koviniceve je bio u pitanju ISTI MIX !!! Znaci rerecording-ovani kanali, pa onda svi ti kanali na 0db fadere, i to je to.

2)
...sto se tice limitera, on je na sys6000 radio kao preventiva za clip, nije bio heavy limitinga, cudi me da ljudi misle da je to gazeno... OK, trake su pojedinacno iskompresovane, ali masterbuss ne...
Ochito je da su ova dva navoda kontradiktorna. Ako su sve trake jednake i na 0 dB onda bi ili svi mixevi morali u clip ili niti jedan. Ako je na zadnjoj traci trebao limiter onda znachi da (barem) zadnji mix nie imao jednake volumene prilikom sabiranja. Ako je (a je) limiter radio onda zadnja traka ima potpuno irelevantne dinamichke odnose, a kao shto sam vech i rekao tako i zvuchi... minimalno zguzhvano!

Ono shto me deprimira je to shto sam odmah (u roku od 3-4 preslushavanja) odabrao opciju E kao najubjedljiviju a sad vidim da se radi o PT HD3 od skoro 14.000,00 $
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 5 (0 members and 5 guests)

Posting Rules