|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Banned
|
![]()
uffff ajde recite mi da sam glup i lud ,lakse cu podneti
![]() Quote:
![]() ![]() /moderator sledeci put koristi edit funkciju umesto pisanja nekoliko uzastopnih poruka Last edited by lesha; 21-11-2006 at 11:37 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
MAO
|
![]()
inače, iz iskustva znam da na zapadu stvari funkcionišu maalko drugačije.. devojka koja je radila u SonyBMG u Njujorku mi se klela da se kod njih autorska prava za emitovanje, prodaju JEDNOKRATNO.. tačno je da se prave košuljice i da se to naplaćuje, ali te pare ne idu direktno proporcionalno autorima... i Apatrid utd. (www.fcapatrideutd.com), koji su ovog leta izdali za francuski Maka Sound su mi nešto tako napomenuli, jednokratnu nadnoknadu za emitovanje ... i to je još bilo komplikacija, jer time nisu prodali sva prava, jer ih taj neko (državna agencijA) ne štiti od piraterije, tojest, sam bend bi morao da krivično juri i tuži neovlašćeno emitovanje i druge zloupotrebe. ovo znam jer su im kasnije nudli značajno veću sumu (izdavači), da bi im prodali ta još veća ovlašćenja, te ih sam izdavač onda štiti od zloupotreba..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
@arthur
to sto ti pricas je ustupanje prava publisheru koji kasnije ubira tantjeme od drustava(kao sto je npr.Sokoj) cim prica ima veze sa Sony i sl. u pitanju je cuveno dranje ili odvaljivanje od strane publishera ti se i ovdje mozes odreci prava svom izdavacu ako si dovoljno glup-kao sto su mnogi bili i jos uvijek jesu. Na srecu, po novim izmjenama zakona koliko god se ti odrekao tvojih je uvijek 50% to da znate a publishera se dobro cuvajte, to su paraziti koji nista ne rade a uzimaju tvoj novac obecavajuci, obecavajuci... bice to vrlo brzo na svom mjestu-krvavo radimo ali BICE! do not mix frogs and grandmothers! ![]() btw, sinoc sam se vratio iz Sofije gdje se odrazavao "Cisac East-european work group" svih okolnih drustava gdje sam bio prisutan u ime Sokoj-a(uz vd.direktora i dvije zene iz IT sluzbe koje su imale training). Mogu vam samo reci da su svi pozdravili novu gardu i pokazali spremnost da pomognu maksimalno. Cak i sam Cisac. Inace, sastanak je bio veoma korisan u smislu razmjene iskustava kao i ponovno ukazanom povjerenju u Sokoj od strane Cisac-a i drugih drustava. Ima sanse da na proljece mi budemo domacini pa bi u tom slucaju organizovali ozbiljnu tribinu gdje bi svi koje to zanima mogli doci i cuti od svih tih megafaca kako to ustvari ide. pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
U USA se (verovali ili ne!!) jos uvek ne placa (izvodjacima i autorima) emitovanje na radiju!! To tamo vide kao da im radio daje besplatnu reklamu...!! Oni se bore u zadnje vreme da dobiju ta prava!! U Engleskoj - druga prica! Cene za emitovanje variraju drasticno. Drzavni BBC Radio 1, placa najvise (oko ?50 po jednom emitovanju!!!) ali i pustaju malo. Ako si u top 20, mozes da ocekujes 50-ak pustanja nedeljno - jos uvek mega lova!!)...zato neke komerc stanice, kao KISS FM ili Capitol placaju po 20p po emitovanju...ali ako je hit - nakupi se puno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
MAO
|
![]()
@vlado
da li to konkretno znači da ti i tamo možeš ostati vlasnik svojih prava i naplaćivati ih proporcionalno emitovanju? Da li se to uopšte praktikuje? pošto sam skontao da im ovakve uslove nameću upravo izdavači.. @daBear da li onda u USA te stanice uopšte plaćaju nekome nešto? i da li u UK te pare idu izdavačima, publišerima ili samim umetnicima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
VIP Member
|
![]()
@daBear
da li onda u USA te stanice uop?te plaćaju nekome ne?to? i da li u UK te pare idu izdavačima, publi?erima ili samim umetnicima? [/quote] Ne placaju nikome nista! Ali ko sto rekoh, bore se za te pare.. Ovde - ako imas publishing ugovor, publisher ubira pare za tebe kao kompozitorima (uzme njegov deo 25-50%) i ostatk tebi. Varijanta 2 - napravis ugovor sa PRS-om...i oni ubiraju za tebe (minus 10%)..ali nisu toliko probojni kao pravi publisheri.. Izdavac takodje dobija pare za emitovanje (koriscenje njihovih snimaka) , ali od druge fime, PPL A kao izvodjac (ako si pevao i svirao) opet dobijas nesto, od trece agencije...ima za svakoga! Ali samo ako je hit! |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Senior Member
|
![]()
Koja je točno funkcija tih pabli?era,nemrem ih nikam strpat,kaj oni rade,kakva je njihova veza sa izdavačima,odnosno umjetnicima?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
![]()
Publisher (eng) = Izdavac (srh)
![]()
![]() |
#19 | |