Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-11-2006, 10:43 PM   #11
cAAc
Banned

uffff ajde recite mi da sam glup i lud ,lakse cu podneti

Quote:
Originally Posted by cAAc
uffff ajde recite mi da sam glup i lud ,lakse cu podneti
U stvari jasnije je ono ovlascenja je bitna rec .HVALA

/moderator
sledeci put koristi edit funkciju umesto pisanja nekoliko uzastopnih poruka

Last edited by lesha; 21-11-2006 at 11:37 PM.
cAAc is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2006, 12:51 PM   #12
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Sokoj

inače, iz iskustva znam da na zapadu stvari funkcionišu maalko drugačije.. devojka koja je radila u SonyBMG u Njujorku mi se klela da se kod njih autorska prava za emitovanje, prodaju JEDNOKRATNO.. tačno je da se prave košuljice i da se to naplaćuje, ali te pare ne idu direktno proporcionalno autorima... i Apatrid utd. (www.fcapatrideutd.com), koji su ovog leta izdali za francuski Maka Sound su mi nešto tako napomenuli, jednokratnu nadnoknadu za emitovanje ... i to je još bilo komplikacija, jer time nisu prodali sva prava, jer ih taj neko (državna agencijA) ne štiti od piraterije, tojest, sam bend bi morao da krivično juri i tuži neovlašćeno emitovanje i druge zloupotrebe. ovo znam jer su im kasnije nudli značajno veću sumu (izdavači), da bi im prodali ta još veća ovlašćenja, te ih sam izdavač onda štiti od zloupotreba..
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 26-11-2006, 09:43 AM   #13
vlado
Member

@arthur

to sto ti pricas je ustupanje prava publisheru koji kasnije ubira tantjeme od drustava(kao sto je npr.Sokoj)
cim prica ima veze sa Sony i sl. u pitanju je cuveno dranje ili odvaljivanje od strane publishera
ti se i ovdje mozes odreci prava svom izdavacu ako si dovoljno glup-kao sto su mnogi bili i jos uvijek jesu. Na srecu, po novim izmjenama zakona koliko god se ti odrekao tvojih je uvijek 50%
to da znate
a publishera se dobro cuvajte, to su paraziti koji nista ne rade a uzimaju tvoj novac obecavajuci, obecavajuci...
bice to vrlo brzo na svom mjestu-krvavo radimo ali BICE!

do not mix frogs and grandmothers!

btw, sinoc sam se vratio iz Sofije gdje se odrazavao "Cisac East-european work group" svih okolnih drustava gdje sam bio prisutan u ime Sokoj-a(uz vd.direktora i dvije zene iz IT sluzbe koje su imale training). Mogu vam samo reci da su svi pozdravili novu gardu i pokazali spremnost da pomognu maksimalno. Cak i sam Cisac. Inace, sastanak je bio veoma korisan u smislu razmjene iskustava kao i ponovno ukazanom povjerenju u Sokoj od strane Cisac-a i drugih drustava. Ima sanse da na proljece mi budemo domacini pa bi u tom slucaju organizovali ozbiljnu tribinu gdje bi svi koje to zanima mogli doci i cuti od svih tih megafaca kako to ustvari ide.
pozz
vlado is offline   Reply With Quote
Old 26-11-2006, 01:03 PM   #14
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur
inače, iz iskustva znam da na zapadu stvari funkcioni?u maalko drugačije.. devojka koja je radila u SonyBMG u Njujorku mi se klela da se kod njih autorska prava za emitovanje, prodaju JEDNOKRATNO.. tačno je da se prave ko?uljice i da se to naplaćuje, ali te pare ne idu direktno proporcionalno autorima... i Apatrid utd. (www.fcapatrideutd.com), koji su ovog leta izdali za francuski Maka Sound su mi ne?to tako napomenuli, jednokratnu nadnoknadu za emitovanje ... i to je jo? bilo komplikacija, jer time nisu prodali sva prava, jer ih taj neko (dr?avna agencijA) ne ?titi od piraterije, tojest, sam bend bi morao da krivično juri i tu?i neovla?ćeno emitovanje i druge zloupotrebe. ovo znam jer su im kasnije nudli značajno veću sumu (izdavači), da bi im prodali ta jo? veća ovla?ćenja, te ih sam izdavač onda ?titi od zloupotreba..

U USA se (verovali ili ne!!) jos uvek ne placa (izvodjacima i autorima) emitovanje na radiju!! To tamo vide kao da im radio daje besplatnu reklamu...!! Oni se bore u zadnje vreme da dobiju ta prava!!
U Engleskoj - druga prica! Cene za emitovanje variraju drasticno. Drzavni BBC Radio 1, placa najvise (oko ?50 po jednom emitovanju!!!) ali i pustaju malo. Ako si u top 20, mozes da ocekujes 50-ak pustanja nedeljno - jos uvek mega lova!!)...zato neke komerc stanice, kao KISS FM ili Capitol placaju po 20p po emitovanju...ali ako je hit - nakupi se puno.
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2006, 12:20 AM   #15
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

@vlado
da li to konkretno znači da ti i tamo možeš ostati vlasnik svojih prava i naplaćivati ih proporcionalno emitovanju? Da li se to uopšte praktikuje? pošto sam skontao da im ovakve uslove nameću upravo izdavači..
@daBear
da li onda u USA te stanice uopšte plaćaju nekome nešto?
i da li u UK te pare idu izdavačima, publišerima ili samim umetnicima?
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2006, 02:05 AM   #16
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

@daBear
da li onda u USA te stanice uop?te plaćaju nekome ne?to?
i da li u UK te pare idu izdavačima, publi?erima ili samim umetnicima? [/quote]

Ne placaju nikome nista! Ali ko sto rekoh, bore se za te pare..

Ovde - ako imas publishing ugovor, publisher ubira pare za tebe kao kompozitorima (uzme njegov deo 25-50%) i ostatk tebi. Varijanta 2 - napravis ugovor sa PRS-om...i oni ubiraju za tebe (minus 10%)..ali nisu toliko probojni kao pravi publisheri..

Izdavac takodje dobija pare za emitovanje (koriscenje njihovih snimaka) , ali od druge fime, PPL

A kao izvodjac (ako si pevao i svirao) opet dobijas nesto, od trece agencije...ima za svakoga! Ali samo ako je hit!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2006, 03:21 AM   #17
zoolander
Senior Member

zoolander's Avatar

Koja je točno funkcija tih pabli?era,nemrem ih nikam strpat,kaj oni rade,kakva je njihova veza sa izdavačima,odnosno umjetnicima?
zoolander is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2006, 03:22 AM   #18
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Publisher (eng) = Izdavac (srh)

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2006, 08:26 AM   #19
zoolander
Senior Member

zoolander's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy
Publisher (eng) = Izdavac (srh)
A to je znači isto,bunilo me malo u nekim postovima se nabrajaju i pabli?eri i izdavači,pa reko da nisam nekaj pomje?al

Last edited by zoolander; 28-11-2006 at 02:34 PM.
zoolander is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules