Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 13-04-2006, 06:24 PM   #11
ereton
Junior Member

Default Re: Preamp do 400e ??

Hmm ovako ... evo malo cu da pojasnim

znaci Rode NT2a > ????? > Mackie Onyx > Digidesign 002 > nuendo

metal muzika ... scream i growl vokali ... po neki clean

Pogledacu malo cene tog 386 na netu i videti da li mogu da se uklopim focusrite trackmaster je oko 230e ....

Hvala svima unapred jos jjednom
ereton is offline   Reply With Quote
Old 13-04-2006, 07:03 PM   #12
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Mackie Onyx?

To nisi spomenuo, koliko mi se cini....

U tom slucaju, u toj jeftinoj varijanti, zaboravi na preamp.
Onyx preampi se prilicno dobro kotiraju u toj klasi i ne verujem da mozes da napravis znatnu razliku (pitanje je da li uopste mozes) izmedju tog preampa i nekog u klasi od 300 do 500 evra. Nego, lepo pare na stranu, pa kupi kasnije nesto sto stvarno vredi.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 13-04-2006, 07:23 PM   #13
zagor
Member

zagor's Avatar

Quote:
Originally Posted by ereton
Hmm ovako ... evo malo cu da pojasnim

znaci Rode NT2a > ????? > Mackie Onyx > Digidesign 002 > nuendo

metal muzika ... scream i growl vokali ... po neki clean

Pogledacu malo cene tog 386 na netu i videti da li mogu da se uklopim focusrite trackmaster je oko 230e ....

Hvala svima unapred jos jjednom
E, pa to menja prichu... svakako! Lepo rece Oggy, zadrzi Onyx varijantu... to bi trebalo da je OK... kupi sebi neko simpaticno slushanje, bice mnogo korisnije... samo, nemoj sad da nas iznenadis, tipa, imam Genelec 1031... Salim se, ako ti to nije solidno, sve ostalo pada u vodu!!! Glasam za dobre monitore, ako vec imas Ebay kombinacije, naci ces svasta... Yamahe, Klein Hummel, Tannoy system... (naravno nearfield-e)

Pozdrav...
zagor is offline   Reply With Quote
Old 13-04-2006, 10:32 PM   #14
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by zagor
Ne zelim da zapocinjem diskusiju, a zbog slicne je nastao pichvajz i sa Perunom prosle godine... Prosto, ako radim, radim ili na Tridentu, ili SSL-u ili nekim drugim High End spravama ( preampima ili konvertorima u ovom slucaju ) i to traje godinama, tako da se zaista ne interesujem za preampe ovog kalibra. Slusao sam i probao DBX jedanput... to je krpa! Ali ne u poredjenju sa spravama iste klase. Meni je sranje i konvertor i preamp, ali ne u poredjenju sa Behringerom, naravno. Tako, chisto da se ne razumemo pogresno!

DBX kao firma ima sjajne sprave, ali one su i skupe, naravno, a za preamp u tom rasponu cena ( odgovaram momku koji je postavio thread ), ja bih uvek kupio polovan preamp koji je kao nov kostao mnogo vise... Sad, zvisi ko moze i zeli da se cima sa uvozom ili shvercom iz inostranstva...

Pozdrav...

Ma, razumem te, ali treba gledati i cuveni odnos cena/kvalitet. Zato, kazem, ja imam tog DBX376 i on svakako nije u klasi sprava na kojima ti radis, ali sigurno je jeftiniji od 650e (oko 500 bi trebalo da bude nov, i mozda kojih 10tak e vise) i vredi svake pare. Mislim da je u toj klasi dobro resenje.
BTW
Cesto snimam kod drugara u studiju gde je takodje 376 i ONYX, i mogu reci da se Mackie tu super drzi.
Old 13-04-2006, 10:37 PM   #15
zagor
Member

zagor's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF
Ma, razumem te, ali treba gledati i cuveni odnos cena/kvalitet. Zato, kazem, ja imam tog DBX376 i on svakako nije u klasi sprava na kojima ti radis, ali sigurno je jeftiniji od 650e (oko 500 bi trebalo da bude nov, i mozda kojih 10tak e vise) i vredi svake pare. Mislim da je u toj klasi dobro resenje.
BTW
Cesto snimam kod drugara u studiju gde je takodje 376 i ONYX, i mogu reci da se Mackie tu super drzi.
Nisam znao da momak ima Onyxa, to menja stvari... nista ne fali i tome sto ima... to je sve tu negde. Zato i napisah posle, nek sredi monitoring, a kol'ko vidim imace solidne pare za resavanje tog segmenta.

Pozdrav!!!
zagor is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules