Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Preamp do 400e ?? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=14068)

ereton 12-04-2006 07:08 PM

Preamp do 400e ??

Kupio bih neki preamp koji ih koristio za snimanje vokala ( a i malo gitarica ako moze da posluzi :D ), radi se o metal muzici tako da imate neku orjentaciju u tom smeru ...

Da li je nesto tako moguce uklopiti u 400e

P.S. Vokal bih snimao mikrofonom RODE NT2A

Hvala unapred i VELIKE pohvale za celokupan forum ... puno toga sam naucio ovde!

Oggy 12-04-2006 11:20 PM

Re: Preamp do 400e ??

Behringer Ultragain mic 2200 dva kanala- oko 100 evra

Focusrite trackmaster jedan kanal, ali full voice procesor sa EQ i dinamikom- nesto ispod 300 evra

Javi se sa pm Ivanu pa pitaj konkretno za cene.

Oggy 13-04-2006 12:44 AM

Nema na cemu. Nadam se da sam ti pomogao.
Imao sam prilike da cujem FR, a posedovao sam Ultragain i mog ti reci da u toj klasi tesko moze, a da bude bolje.
DBX mini pre nije los, ali on se vise ne proizvodi, pa ne nzma da li bi mogao da ga nabavis...

ereton 13-04-2006 12:52 AM

... izvini sto sam dosadan ... ali samo josh jedno pitanje

koja je sledeca cifra i koja sprava da se za nju reci da dobro radi posao ... znaci nikakav high end ... ali nesto da nije bash dno dna :D

Hvala josh jednom

Oggy 13-04-2006 01:13 AM

E, tu vec pocinje lov u mutnom.
Najsumnjivija klasa je ta od 500 do 1000 evra.
Ima tu razni SPL-ova, TLA-ova, Presonusa, Focusrite-ova...
Nemam pojma... Ja sam za varijantu ili skupo ili jeftino. I jedno i drugo ima dobrih razloga.

Realno od 1000 evra pocinje da se situacija malo definise. Tu su ti UA, Avalon...
Ima tu jos ljudi da ne ispadne da namecem samo svoje misljenje.
Realno i sa ovim sto sam ti rekao mozes jako lepo da radis i to da te ne bude sramota.

Dompax 13-04-2006 07:41 AM

Mozda DBX 376.. lampa, kompresor, deesser, AD konverter, oko 650€.

http://www.musik-schmidt.de/osc-schm...es/DBX_376.jpg

Oggy 13-04-2006 09:52 AM

Da. To je isti preamp kao u DBX mini, samo ja ne mogu cudom da se nacudim ceni.
Proverio sam i tu je negde cena, ali sam ja prosle godine imao cenu od nesto ispod 500 evra za njega...:confused:

zagor 13-04-2006 10:56 AM

To je prilicno lose... meni!!! Doduse, ne znam u poredjenju sa ostalim pomenutim spravama iznad... Nego, nemam vremena sad da pogledam, ako se nekome zuri da uzme ovog DBX-a, nek' pogleda Halo Oglase, pre 2 nedelje ili 3 ga je neki baja prodavao za manje od 300 evra!

Uzmite oglase, tj. idite na www.halooglasi.co.yu

Pozdrav...

zagor 13-04-2006 03:12 PM

Quote:

Originally Posted by OFF
Sto? Kakva si iskustva imao sa 376?

Ne zelim da zapocinjem diskusiju, a zbog slicne je nastao pichvajz i sa Perunom prosle godine... Prosto, ako radim, radim ili na Tridentu, ili SSL-u ili nekim drugim High End spravama ( preampima ili konvertorima u ovom slucaju ) i to traje godinama, tako da se zaista ne interesujem za preampe ovog kalibra. Slusao sam i probao DBX jedanput... to je krpa! Ali ne u poredjenju sa spravama iste klase. Meni je sranje i konvertor i preamp, ali ne u poredjenju sa Behringerom, naravno. Tako, chisto da se ne razumemo pogresno!

DBX kao firma ima sjajne sprave, ali one su i skupe, naravno, a za preamp u tom rasponu cena ( odgovaram momku koji je postavio thread ), ja bih uvek kupio polovan preamp koji je kao nov kostao mnogo vise... Sad, zvisi ko moze i zeli da se cima sa uvozom ili shvercom iz inostranstva...

Pozdrav...;)

Manley 13-04-2006 05:31 PM

Quote:

Originally Posted by ereton
Kupio bih neki preamp koji ih koristio za snimanje vokala ( a i malo gitarica ako moze da posluzi :D ), radi se o metal muzici tako da imate neku orjentaciju u tom smeru ...

Da li je nesto tako moguce uklopiti u 400e

P.S. Vokal bih snimao mikrofonom RODE NT2A

Hvala unapred i VELIKE pohvale za celokupan forum ... puno toga sam naucio ovde!

Za metal bi najbolje pasovao jedan Manley VOXBOX, ali cena je visoko iznad tvojih mogucnosti! Mislim da bi taj 386 bio odlican za tebe jer bi mogao da dodas tube saturaciju tj. harmonicna izoblicenja koja pasu zvuku koji svirate! Ne treba se obazirati na price High End i ima bolje....moj savet ti je da sa time sto imas napravis najbolje i da dobro naucis svoj uredjaj i garantujem ti da ces raditi bolje snimke nego pojedini na skupoj opremi!

Pozdrav

All times are GMT +1. The time now is 06:21 PM.