|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
koliko sam primjetio, sva tri softvera su u snimanju jednako "linearna". samo ovisi koji ti je A/D konverter ispred. moj dojam je da im se master summing algoritam malo razlikuje, drugacije se ponasaju kad se koristi trilion kanala, ali nisam radio nikakve definitivne testove. ali niti jedan od njih nema bas nikakve veze s ponasanjem analognog rekordera.. a brate ni analognog miksera/konzole.. jedini nacin da se postigne zvuk analognog rekordera, jest da se to dogodi vec prilikom snimanja u analognoj domeni prije konverzije, upotrebom outboarda ili trake. ili, da se emulira, upotrebom nekog saturacijskog plug-ina a la PSP. a , to je opet jednako moguce u sva tri programa. daklem potpuno neovisno o platformi. |
|
![]() |
![]() |
#32 |
Banned
|
![]()
O, gospode, ?to ljudi vole da ponavljaju jedne te iste priče do u beskraj! Stvarno nije lo?a ideja da se bri?u teme koje vode u besmilice! Priča o DAW-ovima je toliko ispričana i dosadna...Mislim da je poneta tih priča u su?tini često u tome ?to ima ljudi koji bi prosto neki magični alat koji daje neki tamo premium zvuk Izgleda da je najte?a stvar od svih sjesti i naučiti određeno DAW - bilo koji!
Nema tog jebača koji će prepoznati u kom DAW- je ne?to rađeno - osim i samo osim nisu kori?ćeni određeni istrumenti ili sepmlovii koji su karakteristični za određeni DAW To je npr. uzork predrasuda prema FL-u....taj prepoznatljivi "jefitini" zvuk frutija je uzrokovan nekim starijim sintovima i semplovima koji su i?li uz njega! Ni?ta vi?e, ni manje! Inače, firma Image Line je sad napravila nekoliko jaaako ozbiljnih instumenata...neki idu uz FL- neki ne... Iz diskusije o DAW-ovima treba isključiti to besmisleno pitanje o tome "kakav zvuk koji daje" i slično...iako postoje razlike - one su minorne...mislim, iskreno, da onaj koji bi se trudio da ih čuje - očigledno nema pametnija posla! ![]() ako treba da se priča o dawovima - onda upoređivanje treba svesti na same funkcije i način rada! Zar ne? |
![]() |
![]() |
#33 |
Senior Member
|
![]()
ajde okaci jedan klip iz cubasea a drugi iz frutija da vidimo dal cemo provaliti koji je koji
mali kviz ![]()
#34 |
Pro Member
|
![]()
... dodao bih da cak ni ta mala razlika ne postoji jer koliko se secam radjeni su neki testovi, obrtale se faze itd i nikakve razlike nije bilo, znaci placebo... jbt imam tezak deja-vu...
![]() ![]() Pozz
#35 | |
Banned
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#36 |
Member
|
![]()
Ali da uključite Ableton u tu priču onda bi već mogli raspravljati o zvuku?
Npr. kad sam bio na ableton radionici na kojoj su bili offical ableton predavači (Cee, Deadbeat,..), većinom su svi polaznici (koji inace rade u Cubaseu) govorili da čuju "plastičan" zvuk abletona, ali isti su nakraju radionice rekli da prelaze na ableton zbog njegove efikasnosti, lakoće produkcije u njemu itd. |
![]() |
![]() |
#37 |
Pro Member
|
![]()
dovoljno je jednom da neko kaze - "ableton ima plastican zvuk", i to je gotova stvar. i siri se kao vatra, svakome se zareze u mozak. cak i ja koji ga obozavam cesto pomislim: "ableton ima plastican zvuk". to se zove paranoja. "ableton ima plastican zvuk". "macke i misevi su nasi neprijatelji". "ableton ima plastican zvuk". "macke i misevi su nasi neprijatelji". "ableton ima plastican zvuk".
#38 |
MAO
|
![]()
eto, rekoste sve. dok neko ne okači neke relevantne testove koje svi pominjete, dosvidanija!
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
I najbolji sekvencer je.... | milos | Audio Software | 98 | 21-06-2010 06:26 PM |
Cemu firewire ulaz na Audigy 2 sb0240 ? | vasko | Computer Hardware | 7 | 11-08-2009 08:00 AM |
Najbolji mic za GR pre??? | choi | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 12 | 03-12-2008 11:15 PM |
Midi signal nestao - u cemu je problem? | ANITA | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 18 | 09-12-2006 02:46 PM |
cemu sluze ove klavijature | nixylive | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 16 | 01-09-2003 10:43 AM |