Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 27-11-2009, 02:30 PM   #31
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: Najbolji Daw i po cemu se razlikuju ??

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Pro Tools - namenski proizveden da zameni magnetofon i namenski oponasa zvuk analognog rekordera.
ovo je naučna fantastika. nema apsolutno nikakve veze s istinom.

koliko sam primjetio, sva tri softvera su u snimanju jednako "linearna". samo ovisi koji ti je A/D konverter ispred. moj dojam je da im se master summing algoritam malo razlikuje, drugacije se ponasaju kad se koristi trilion kanala, ali nisam radio nikakve definitivne testove. ali niti jedan od njih nema bas nikakve veze s ponasanjem analognog rekordera.. a brate ni analognog miksera/konzole..

jedini nacin da se postigne zvuk analognog rekordera, jest da se to dogodi vec prilikom snimanja u analognoj domeni prije konverzije, upotrebom outboarda ili trake. ili, da se emulira, upotrebom nekog saturacijskog plug-ina a la PSP. a , to je opet jednako moguce u sva tri programa. daklem potpuno neovisno o platformi.

clusterchord is offline  
Old 27-11-2009, 05:36 PM   #32
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

O, gospode, ?to ljudi vole da ponavljaju jedne te iste priče do u beskraj! Stvarno nije lo?a ideja da se bri?u teme koje vode u besmilice! Priča o DAW-ovima je toliko ispričana i dosadna...Mislim da je poneta tih priča u su?tini često u tome ?to ima ljudi koji bi prosto neki magični alat koji daje neki tamo premium zvuk Izgleda da je najte?a stvar od svih sjesti i naučiti određeno DAW - bilo koji!

Nema tog jebača koji će prepoznati u kom DAW- je ne?to rađeno - osim i samo osim nisu kori?ćeni određeni istrumenti ili sepmlovii koji su karakteristični za određeni DAW

To je npr. uzork predrasuda prema FL-u....taj prepoznatljivi "jefitini" zvuk frutija je uzrokovan nekim starijim sintovima i semplovima koji su i?li uz njega! Ni?ta vi?e, ni manje! Inače, firma Image Line je sad napravila nekoliko jaaako ozbiljnih instumenata...neki idu uz FL- neki ne...

Iz diskusije o DAW-ovima treba isključiti to besmisleno pitanje o tome "kakav zvuk koji daje" i slično...iako postoje razlike - one su minorne...mislim, iskreno, da onaj koji bi se trudio da ih čuje - očigledno nema pametnija posla!

ako treba da se priča o dawovima - onda upoređivanje treba svesti na same funkcije i način rada! Zar ne?
balthazaar is offline  
Old 27-11-2009, 05:43 PM   #33
vasko
Senior Member

vasko's Avatar

ajde okaci jedan klip iz cubasea a drugi iz frutija da vidimo dal cemo provaliti koji je koji

mali kviz
Old 27-11-2009, 05:44 PM   #34
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

... dodao bih da cak ni ta mala razlika ne postoji jer koliko se secam radjeni su neki testovi, obrtale se faze itd i nikakve razlike nije bilo, znaci placebo... jbt imam tezak deja-vu...

Pozz
Old 27-11-2009, 05:56 PM   #35
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:
Originally Posted by vasko View Post
ajde okaci jedan klip iz cubasea a drugi iz frutija da vidimo dal cemo provaliti koji je koji

mali kviz
Ja trenutno nisam u mogućnosti to da uradim...ali bih vrlo rado...na lap topu sam , a njemu imam samo Fl - nemam Cubase A prema studiju, ili kući na moj komp ne znam kad ću ići...ali kad stignem - uradio bih to...najmanji poblem...10 minuta
balthazaar is offline  
Old 27-11-2009, 08:50 PM   #36
Midi
Member

Midi's Avatar

Ali da uključite Ableton u tu priču onda bi već mogli raspravljati o zvuku?

Npr. kad sam bio na ableton radionici na kojoj su bili offical ableton predavači (Cee, Deadbeat,..), većinom su svi polaznici (koji inace rade u Cubaseu) govorili da čuju "plastičan" zvuk abletona, ali isti su nakraju radionice rekli da prelaze na ableton zbog njegove efikasnosti, lakoće produkcije u njemu itd.
Midi is offline  
Old 28-11-2009, 03:13 AM   #37
InsaneEyes
Pro Member

InsaneEyes's Avatar

Quote:
Originally Posted by Midi View Post
govorili da čuju "plastičan" zvuk abletona
dovoljno je jednom da neko kaze - "ableton ima plastican zvuk", i to je gotova stvar. i siri se kao vatra, svakome se zareze u mozak. cak i ja koji ga obozavam cesto pomislim: "ableton ima plastican zvuk". to se zove paranoja. "ableton ima plastican zvuk". "macke i misevi su nasi neprijatelji". "ableton ima plastican zvuk". "macke i misevi su nasi neprijatelji". "ableton ima plastican zvuk".

honda - the power of dreams!!!!

InsaneEyes is offline  
Old 28-11-2009, 03:29 AM   #38
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

eto, rekoste sve. dok neko ne okači neke relevantne testove koje svi pominjete, dosvidanija!
Arthur is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules