|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Imam jedno pitanje za vas,
Godinama koristim Acid (od verzije 3) za pravljenje ritmova ,kad je hiphop u pitanju i neka takva vrsta muzike, kad je real drum u pitanju tu sam vec u Nuendu sa Toontrackom i tu nemam nikakav problem, isto kad sviram ceo novi instrumental u Nuendu, opet nema problema radim drumove sa Battery-em, a problem se javlja kad koristim acid za aranziranje nekih loopova, sempling itd, i pravljenje ritma uz to, problem je njegov stretched preview iz njegovog explorera, naime neke one shot fileove on vidi kao loopove, i onda mi stretchuje uz tempo i to zvuci razvodnjeno, tipa one shot od sekunde i po, neki kick sa dugim tailom ili snare sa dugim tailom vidi kao loop na 300 bpm-a i tako neke enormne stvari i onda strechuje i preview je odvratan. Ima li leka za ovo da ne stretchuje file-ove uz tempo prilikom preview-a? U poslednjem ocajnickom pokusaju sam probao da re-wireujem Nuendo i Acid, tako sto sam sklapao semplice u Nuendu i onda probao da u Nuendu iz Battery-a radim ritam, ali proces je tezak i mukotrpan a i Nuendo se svaki put srusi... Ima li ovde ljudi sa slicnim problemima i ljudi koji su ga resili na neki nacin? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Neznam jel sam te bas 100% razumeo al mislim da znam sta je problem.
Idi options/preferences/audio i tamo gde ti pise open files as loops if between (seconds) stavi da ti bude recimo izmedju 3 i 30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Bravo kralju!
Godinama trazim to u preference i izgleda da nikad nisam pogledao na to mesto ![]() Jao hvala ti puno! Jos puno ljudi znam kojima je ista stvar problem, evo vec 7 godina radim sa tim "problemom" i sad sam oslobodjen muke ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Nema na cemu. I ja sam ovo skoro skontao a inace radim u acidu oko 2 godine...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
PT useri javite se | HeatMan | Razno | 116 | 07-09-2008 05:57 PM |
Sonic Foundry Audio Mirror? | HeatMan | Audio Software | 21 | 09-07-2007 04:39 PM |
:: Sony Acid Pro v5.0c & Sound Forge 8.0b update :: | lesha | Audio Software | 1 | 06-04-2006 08:22 PM |