Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-07-2007, 11:34 PM   #1
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Ej, koja ovo beshe glupost?

Kada u Nuendu ukljucim neki kanal na Solo, CPU mi se zakuca i prekine zvuk.. masina je ... veeeoma jaka, i u play modu nije ni 40% zauzeta.. desavalo mi se i ranije al se ne secam kako se resavalo...
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 30-07-2007, 08:09 AM   #2
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Default Re: Ej, koja ovo beshe glupost?

Meni se desavalo da kada duze radim u Nuendu 3 i kada ga malo vise maltretiram, jednostavno mi se izgubi zvuk, pa moram da ga gasim i za svaki slucaj restartujem masinu, posle je sve ok.
disco violence is offline   Reply With Quote
Old 30-07-2007, 03:47 PM   #3
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
Kada u Nuendu ukljucim neki kanal na Solo, CPU mi se zakuca i prekine zvuk.. masina je ... veeeoma jaka, i u play modu nije ni 40% zauzeta.. desavalo mi se i ranije al se ne secam kako se resavalo...
meni se ovo zna desavat kad stavim waves c4 na kanal koji nije soliran...
Old 30-07-2007, 06:55 PM   #4
kejkz
banned

verovatno je u pitanju denormalizacija, i kod vecine plagova koji imaju taj problem se ne moze izbeci, pokusaj sa ovim dll-om:

http://www.digitalfishphones.com/mai...em=2&subItem=6

mislio sam da je ovaj problem vec postao deo proslosti, ali izgleda opet ume da napadne i nervira
Old 31-07-2007, 10:08 AM   #5
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

verovatno je problem "legalna verzija" Nuenda...
DADDY Z is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2007, 12:08 PM   #6
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ilegalne verzije imam vec godinama i jako retko mi se desavao ovaj problem, mozda jednom pre ovog. Inace sam skoro smixao album sa 50+ kanala bez ovih situacija, sa istim paketom pluginova, koje i inace uvek koristim.. cudim se cudim..
resetovanje ne pomaze, provericemo ovaj kejskov plugin
Old 31-07-2007, 01:50 PM   #7
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Quote:
Originally Posted by DADDY Z View Post
verovatno je problem "legalna verzija" Nuenda...
Ne mora biti tako. Često je slučaj da ljudi koji imaju legalni software, koriste krekirani jer bolje radi, jer ne mora stalno u regystriju provjeravati dongle key, sto u nekoj mjeri usporava i koči rad.
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 22-08-2007, 01:32 AM   #8
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

evo problem je evoluirao - sada se radi o nenormalnoj potrosnji CPU-a. Naime, na quad core masini, jedan obicni equim 2ch sa 5-6 popaljenih tacaka pojede 60% CPU snage???? Ili BFD dobrih 30%??? Ovo definitivno nije normalno, i vise nije u pitanju samo solo mod, vec i kad je program van solo moda.. pritom CPU metar koji imam na tastaturi ne prijavljuje ni 10% zauzeca CPUa, sto je ocekivano ponasanje jer su ovo projekti prenesni sa A64 procesora...
Old 22-08-2007, 03:48 AM   #9
Hollywood
Senior Member

Hollywood's Avatar

Quote:
evo problem je evoluirao - sada se radi o nenormalnoj potrosnji CPU-a. Naime, na quad core masini, jedan obicni equim 2ch sa 5-6 popaljenih tacaka pojede 60% CPU snage???? Ili BFD dobrih 30%??? Ovo definitivno nije normalno, i vise nije u pitanju samo solo mod, vec i kad je program van solo moda.. pritom CPU metar koji imam na tastaturi ne prijavljuje ni 10% zauzeca CPUa, sto je ocekivano ponasanje jer su ovo projekti prenesni sa A64 procesora...
ne znam u cemu je problem i kako ga resiti, ali to se desavalo i meni kad smo donosili moje projekte tu kod vas u studio, da li je do uad-a ili neceg drugog ne znam.

Mnogo nervira.

Jednom sam to resio tako sto sam resetovao sve kanale (plagove) i saveas, mada to nije resenje
Hollywood is offline   Reply With Quote
Old 22-08-2007, 04:29 AM   #10
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Ej meni se to nedavno de?avalo u jednoj pesmi... I nisam re?io dodu?e, jer su rutovanja komplikovana i digao sam ruke privremeno jer sam se morao baviti nekim drugim stvarima. Znači isto, kad pritisnem solo, cpu potro?nja raste dok ne dogura skoro do 100, i kada ide deo pesme u kom fali neki od instrumenata, na primer bubanj, isto se de?ava. Nije ti do kompa ja mislim, jer ja imam A64 pa se opet isto de?ava. Ja sumnjam na ursove, i na vejvse ssl, ali mozhda nisu ni oni. Ono shto jeste karakteristichno kod ove pesme je da ima kanale koji idu na grupe a onda te grupe idu opet na trecje grupe, i nije samo audio ima i VST instrumenata, mogucje i da grupe imaju veze sa tim. Jel ima? ne?to nalik tome u aran?manu?
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules