|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 |
Member
|
![]()
meni osobno je yamahin reverb solidan i to onaj na samoj rm1x ritm ma?ini.Cijelo jedno popodne radio sam na snare-u iz rm1x i dodavao razne vanjske i software reverbe,ali najbolji je bio onaj iz same ma?ine preko senda(unutarnji send ),a mo?e se rutirati jedan insert ?to isto daje odličan rezultat.Ma reverbi općenito nisu ba? tako jednostavna stvar,a i ukusi su različiti.Jedan moj frend stavi potpuno različit reverb na sve stvari i to opet sasvim solidno zvuči premda nekad uopće preseti nemaju smisla...
treba znati posao i puno eksperimentirati |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Member
|
![]()
Imam priliku kupiti za jaaako malo novaca alesis midi verb 3 . Vrijedi li to ?ta , je li upotrebljiva sprava ?
![]() |
#43 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Samo nastavi da rokas impulse... Pametnije! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Senior Member
|
![]()
Svaka sprava je upotebiva za nesto, ako nista drugo a ono moze da ti popuni rack
![]() RM |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Member
|
![]()
Dobim ga za nekih 30 e
![]() ![]()
![]() |
#47 |
mod?rateur analogue
|
![]()
od "jeftinijeg" hardwera koji super zvuci:
lexicon MPX-1 - best buy multi-fx, 2 klase iznad svih ostalih MPX i MX ensoniq dp4/dp pro - sintevi roland srv330 - sintevi yamaha Rev500 - najkremastiji hi density plate za perkusije. stereo LA Plate za jazz bubanj. hall za strings. ursa 626 - ubija za vokal, gitarska sola. starinski low density reverb, al kako to prolazi kroz mix. cudo. lexicon PCM-70 - best buy all arround, nema sto ne radi dobro, bubanj/perc room, pingpong/multitap za sinteve, plate na vokal, ritam i solo gitare room/plate itd.. kazu da je u boji dosta slican lex224, samo sto se ne kvari.. ![]() svaka od this sprava ima svoj specificni dsp algo, konvertere itd - za aplikacije u kojima su dobre, konvolucija nije zamjena. konv opcenito kao matem proces ima svoja ogranicenja. nije u stanju potpuno vjerno imitirati nijedan dinamicni dsp algoritam. vise kao 2D fotografija tijela u pokretu, nego imitacija kretanja. sftw kao IR super za neke realne prostore ali nemoze skinut lex ni eve ni tc.. mislim da je, bar za neke modele, pravi put "portanje" cijelog dsp coda, kao sto je ucinio TC za vss3 algo na PoCo. od srednje klase hardware reverbova, ne moze se pogrijesiti sa: lexicon pcm80/81 sa dual Fx card (reverb->stereo delay, trance, house leads) lexicon 300 (otkrio sam "toplu vodu" ![]() roland r880 (moj prvi reverb - big drums, big synths) tc m3000 ili tc reverb4000 "djevojka za sve" (vss3+vss4+emt+ambiator+ams) trenutno koristim 70 i 4000, ponekad od kolege 300. plan mi je, kad ugrabim 300, ponovo naci R880 i jednog dana mozda neki manji eventide za "alien" ambience ![]() Last edited by clusterchord; 21-03-2007 at 05:19 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Daj pojasni sto znaci sve to u zagradi. Vezano uz to, dal 3000 ima kakve kvalitete npr. Vitalizer-a, odnosno sto moze naciniti zvuku, osim "osnovnih" efekata? Kakav je phaser, usporedjujuci sa anal. phaserima? Trazim katicu za sve... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
mod?rateur analogue
|
![]()
to su raznorodni algoritmi za reverb. 4000 je iskljucivo reverb masina, ali true stereo - ima 2 source-based algoritme. tako da sam u kontekstu reverbova mislio da je "djevojka za sve". vss3 je algo sa M3000 i sada i u PoCo, vss4 je algo sa system6000 itd..
za ovo sto ti hoces, jest multiefekt, npr. fireworx, eclipse, pcm81, m3000, od jeftinijih mpx1, M2000, novi lexicon mx400 ili mx500 (sa VSTi usb odn. firewire integracijom) itd.. m3000 nisam koristio. on je koncipiran kao efekt plus reverb (dual engine), i ima phasere i to sve, ali mislim da nema exciter. Last edited by clusterchord; 26-03-2007 at 04:53 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Senior Member
|
![]()
Razumijes, kad provucem zvuk samo kroz Virusa, dodavanjem njegovog chorusa ili "analog boost"-a, vec dobijem puno. A ni reverb mu nije za baciti. Ali htio bi odvojenu masinu za to, al da ne kupujem dvije, npr. Charismu 2 + neki reverb, vec da imam sve u jednom. Il to bas i nije moguce!?
Radje kupim jednu vrh. stvar, m3000, nego 2 osrednje, Charismu 2 i M-one-XL za istu lovu. Ili imam krivi pristup? |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
VSS3, PCM-91 i ostali reverbi(TESTOVI) | STUDIOTON | DSP forum | 158 | 22-04-2010 09:40 PM |
Reverbi! | korenjak | Audio Software | 80 | 23-10-2008 12:41 PM |
Reverbi - generalni principi | OFF | Audio Produkcija - Tehnike | 41 | 09-09-2008 11:34 PM |