Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-02-2004, 08:39 PM   #1
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Default Karta

Znam da su ovakve teme pocele guse,ali... :oops:
Planiram da kupim karticu za nekih +/-20 350 evra.Treba mi karta sa mocnim procesorom(da trpam sto vise VST-a) i sa pristojnim ulazima.Ne znam da li da uzmem Deltu 1010lt ili Lunu(koliko je ona?) ili nesto trece.Nije mi mnogo bitan za sada broj ulaza i izlaza (po 4 je OK).
Pomagajte...
zmaj is offline   Reply With Quote
Old 24-02-2004, 08:45 PM   #2
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Ako ti treba prvenstveno za snimanje (znaci broj ulaza/izlaza) uzmi Deltu...Lunu uzmi samo u slucaju da ti treba Scope platforma s obzirom da ima samo 1 nebalansirani ulaz i SPDIF (ona EX verzija ima 2 ADAT ulaza/izlaza).
Old 25-02-2004, 04:08 AM   #3
idekius
Mason

idekius's Avatar

Evo mojih razloga zasto sam odabrao Creamvare a ne Deltu i zasto ne zamenim karticu za Deltu.

-Kvalitetom usnimljenog zvuka sam za tu klasu kartica zadovoljan.

-Veliki broj internih broj kanala i vrlo korisni CW mixeri

-Kada radim pesmu sansu da snimam veci broj instrumenata u isto vreme sam imao ravno 0 puta tako da mi je broj Deltinih ulaza za tako nesto veliki.

-Kada snimas zivu svirku broj deltinih ulaza mi je mali, a kod CW upotrebis upravo one ADAT interface (EX verzija) i imas sesnaest ulaza sa digitalnog mixera. Jos bolje resenje, Z-Link i CW A-16.

-CW je vrlo prilagodljiva DSP platforma, Delta nije... (da se razumemo, koristim i native plug-inse jer kao sto rece pulSarndro to niko ne moze da mi zabrani i mogu da biram izmedju ovog i onog... )

-Kod Delte 1010 LT (najcesci model kod nas) mi se nikako ne dopada postojanje integrisanog mic-preampa (jer preamp treba da bude veliki i cevni, da svetli i da greje 8) )

-Za CW povremeno izadje nova SFP platforma, tako da kartica prakticno ne zastareva. Npr. Pulsar I je iz 1998 ili tako nesto, a SCOPE 3.1 recimo je prilagodjen i njemu, tako da Luna nije nista bolja od njega izuzev sto ima nizu latenciju (kod Pulsara 1 latencija ne moze da bude manja od 13ms)

-SFP je toliko prilagodljiva platforma da je moguce apsolutno prilagoditi karticu svojim zeljama i potrebama.

Ovo je subjektivno misljenje i ne mora da znaci da je tacno... Kada bih menjao svoju Lunu II za neku drugu karticu koju bih eventualno mogao da kupim, izbor bi bio RME. Ako bih imao visak novca, ostavio bih i Lunu i dokupio RME.
Old 25-02-2004, 09:18 AM   #4
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius
-Kod Delte 1010 LT (najcesci model kod nas) mi se nikako ne dopada postojanje integrisanog mic-preampa (jer preamp treba da bude veliki i cevni, da svetli i da greje 8) )
Jes jes...pa kao kod onog Behringerovog "tube" preampa gde je dokazano da valve sluzi samo za ukras (svetlo) i da signal uopste ne prolazi
Old 25-02-2004, 09:43 AM   #5
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

Taj LT kolko znam ima nebalansirane ulaze i izlaze i sve ide preko chincheva... uzmi creamware-a slobodno, dobra je karta... a sto se tice vst-a, nadji neki intel ht pa ces tolko vst-a i da poteras.
kVu is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2004, 11:19 AM   #6
ridge
Stara Rumski Elita 2003.

ridge's Avatar

Greska lt ima opciju balansirani nebalansirani ulazi jedino sto da bi promenio to moras da vadis karticu i da je dzamperises,a izlazi su nebalansirani
ridge is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2004, 12:56 PM   #7
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by purator
Quote:
Jes jes...pa kao kod onog Behringerovog "tube" preampa gde je dokazano da valve sluzi samo za ukras (svetlo) i da signal uopste ne prolazi
Kod kog to modela??? Nadam se da nije u pitanju Ultragain pro mic2200 koji sam kupio :roll: Hmmmm... procitao sam sve moguce rewieiv pre nego sto sam ga uzeo i nisam naleteo na takav podatak....
Old 25-02-2004, 06:52 PM   #8
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Quote:
Originally Posted by purator
Quote:
Kod kog to modela??? Nadam se da nije u pitanju Ultragain pro mic2200 koji sam kupio :roll: Hmmmm... procitao sam sve moguce rewieiv pre nego sto sam ga uzeo i nisam naleteo na takav podatak....
znam da je neki od tih njihovih preampa - ne znam koji tacno
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules