Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-02-2004, 12:16 AM   #1
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Default Rjesavanje problema s Wavelabom

Evo nesto sto ce nekima od vas biti jednom prilikom korisno.
Anita mi se preko maila zalila na probleme s Wavelabom, pa sam joj napisao kako sam ja rjesavao kad bi mi Wavelab krenuo radit gluposti i rusit se u startu. Konkretna situacija je da se na nekom od efekata (pluginova) srusi jer ga ne moze inicijalizirati i tako postane neupotrebljiv. Ne moze ga se pokrenuti.
Uglavnom, evo:

Wavelab je katastrofalan. Kad krene zajebavat onda se to tesko rijesava. Stvarno ne znam sta mu je. Meni su ti isti problemi bili, i jos dvojici frendova sam pomagao da to rijese. Procedura za to rjesavanje je totalno idiotska, nije komplicirana ali nevjerovatno iritantna.
Pazi ovako... u Wavelab folderu imas pod-folder Wavelab/Presets/plugins. Tamo imas fajl "plugins to ignore.txt". Otvori ga s Notepadom (duplo klikni na njega) i drzi ga otvorenog negdje sa strane. U onom Wavelab/System folderu pronadji fajl "plugins.set" i njega obrisi. Sad startaj Wavelab i gledaj dno ekrana, tamo di mu je status linija. U njoj vidis kako se efekti ucitavaju. Kad zapne, brzo gledaj na dnu u taj status line i vidjet ces ime tog fajla na kojem je zapelo. Onda njegovo ime upises u fajl "plugins to ignore.txt" i kliknes Save. Drzi i dalje taj fajl otvoren! Opet izbrisi fajl "plugins.set" (ako ga je uopce stigao napraviti. Opet startaj Wavelab i gledaj na kojem ce slijedecem fajlu zajebat. Ponovi cijelu proceduru. Tako jednog po jednog upisujes imena fajlova efekata koje nije u stanju ucitati. Ne zaboravi svaki put kad upises ime fajla stisnut Save!!! Ja sam se s tim znao par puta zeznut pa bi pogubio konce sta radi a sta ne radi. Na kraju price ce se Wavelab otvoriti kao da nista nije bilo. Kad se otvori, nemoj vise brisati "plugins.set". Postoji i jedan koristan tip - kad upisujes imena fajlova u notepad, copy-pejstaj ih. Drzi jednostavno otvoren win.explorer prozor u folderu vstplugins (onom glavnom iz kojeg ti sve vuce), oznacuj fajlove misem i onda stisci F2 na tastaturi (komanda Rename file). Kad ti omoguci da mijenjas ime fajla, samo sa Ctrl+C kopiraj njegovo ime i njega pejstaj u onaj "plugins to ignore.txt" (u notepadu). Tako ces izbjeci eventualne tipfelere!

...hope it helps...
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2004, 12:28 AM   #2
Pedja
VIP Member

Pedja's Avatar

Hvala za koristan savet !!!
Nek se nadje, zlu netrebalo
Pedja is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2004, 08:21 AM   #3
Digital Cave
Moderator

Digital Cave's Avatar

Default Re: Rjesavanje problema s Wavelabom

Quote:
Originally Posted by Shot
Tamo imas fajl "plugins to ignore.txt".
Izgleda da u Steinberg-ovim programima sve treba ignostisati (ignore.txt ignorefilter -MIDI, ...)
www.digital-cave.com
Digital Cave is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2004, 11:56 AM   #4
MilTon
Member

Ima jos jedna prostija fora, koja moze da upali u 90% slucajeva: samo pustite da se WaveLab do kraja startuje, bez obzira sto izbacuje gresku koja trazi close programa. Ignorisite prozor o gresci, ugasite regularno WaveLab, i tek na kraju sklonite prozor o gresci. Pri sledecem startu WaveLab ce se normalno ucitati.
MilTon is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2004, 12:49 PM   #5
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by MilTon
Ima jos jedna prostija fora, koja moze da upali u 90% slucajeva: samo pustite da se WaveLab do kraja startuje, bez obzira sto izbacuje gresku koja trazi close programa. Ignorisite prozor o gresci, ugasite regularno WaveLab, i tek na kraju sklonite prozor o gresci. Pri sledecem startu WaveLab ce se normalno ucitati.
je! to i ja radin samo prozor o greski stavin sa strane, tako da mogu pritiskat one druge prozorcice di se trazi "ok". kad prodje procedura sa inicijalizacijom, onda tek stisnem taj prozor sa "close".

isti problem san ima i sa jednom verzijom nuenda i rjesenje je bilo identicno
Old 26-02-2004, 12:35 AM   #6
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Evo, proteklih sat vremena ulozih u ono ispisivanje jedno 13564 tisuca onih DLL-ova (u plugins to ignore). I sad otvaram wavelab i on se kao dize, sve se ono ucitava, vise ne prijavljuje nikakve pogreske i onda samo odjednom nista, zatvori se kao da nista nije bilo!! I to je sad to. trazila sam mu i onaj file plugins.set, ali nema ga nigdje (dobro sam potrazila).
Ne znam u cemu bi sad mogao biti problem. Znaci - ne prijavljuje vise da se ne moze otvoriti radi svih tih dll-ova..... vec se krene lijepo ucitavati i onda se ugasi i nista......

Boze! Za poludit!

Pomooooc!

I sto sad?
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2004, 05:44 AM   #7
idekius
Mason

idekius's Avatar

S obzirom da imas zestoke probleme i sa Cubase SX-om (verovatno iste te probleme), mozes da probas sledece:
-Da uninstaliras VST instrumenete i plug-inse koji te zezaju
-Da reinstaliras operativni sistem (mislim da je u tvom slucaju to bolja varijanta).
Old 26-02-2004, 12:12 PM   #8
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Probat cu prvu varijantu (uninstal VST instrumente). Ne bi bas preinstaliravala OS opet (muka mi je od preinstaliravanja)..... jer sve drugo radi normalno i izvrsno. Cubase i Wavelab nisu zeljelai raditi ni na samom pocetku odnosno na skroz cistom terenu.

Ali znas sto je zanimljivo.... svi oni dll-ovi koji su kocili dizanje wavelaba, pa to su dll-ovi koji nemaju veze ni s vst-om ni s nicim, bilo je raznih od Antivirusnih programa, do programa za web design itd. Kakve to sve veze ima s wavelabom i zasto to njega muci, nije mi jasno! Ako netko moze objasniti, bilo bi dobro. Ne kuzim tu njegovu logiku.....

I sad nista....

ANITA is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2004, 12:33 PM   #9
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by ANITA
Probat cu prvu varijantu (uninstal VST instrumente). Ne bi bas preinstaliravala OS opet (muka mi je od preinstaliravanja)..... jer sve drugo radi normalno i izvrsno. Cubase i Wavelab nisu zeljelai raditi ni na samom pocetku odnosno na skroz cistom terenu.

Ali znas sto je zanimljivo.... svi oni dll-ovi koji su kocili dizanje wavelaba, pa to su dll-ovi koji nemaju veze ni s vst-om ni s nicim, bilo je raznih od Antivirusnih programa, do programa za web design itd. Kakve to sve veze ima s wavelabom i zasto to njega muci, nije mi jasno! Ako netko moze objasniti, bilo bi dobro. Ne kuzim tu njegovu logiku.....

I sad nista....

neznan ni ja otkud ti deelelovi, ali jesi li provala:
- unistalirat wavelab
- ocistit u registriju sve sto ima veze s wavelabon
- instalirat ponovo wavelab?
Old 26-02-2004, 12:37 PM   #10
idekius
Mason

idekius's Avatar

Sta li ti sve to instaliras
Napravi lepo dual boot i u jednom OS radi iskljucivo muziku, a u drugom se igraj do mile volje

Inace Cubase SX 2.01 i WaveLab rade u XP-u sa Lunom 2 bez greske, sto znaci da ti negde zeznes stvar...

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules