|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
U muzici nisam neiskusan, skolovan sam, dobro se snalayim sa aranziranjem, ali nisam preterano iskusan u produkciji.
Imam Intel i7 sa 16 gb ram memorije, 2+1 TB HD (ne znam naziv proizvodjaca) i MOTU 828mk3. Instaliran mi je Wundows 7 64 Bit i Cubase 5 32 bit sa jBridge. Mozete li da mi date neke predloge za VST instrumente, plug inove i slicno? Unapred hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Ajde da ti ja pribli?no dočaram nedorečenost tvoga pitanja.
Koju muziku misli? slagati ti uvelike ovisi i o izboru vst-i, a ?to se tiče same produkcije, počni sa ponuđenim cubase plug-inovima i pogledaj bilo koji film na koji naiđe? koji govori o produkciji muzike moju ?eli? stvarati. To bi bio sami početak .... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Dobrodosao na forum, uz malo strpljenja mislim da ovde mozes naci odgovor na sva nedorecena pitanja, kao sto Eomsy rece....
Hardware ti je odlican, tako da tu nema problema, a o VST software-u najbolje razmisljaj kao o spravama koje bi kupovao za analogni studio, kako se ne bi izgubio u bezbroju opcija i vreme za kreativni rad gubio na geek-ovanje. Sta ti je potrebno? Ako pricamo o kompozitorskom radu, postoji bezbroj virtualnih instrumenata spakovanih na razne nacine koji se mogu koristiti. Napravi listu instrumenata koje koristis u radu, pa pogledaj ako je vec bilo preporuka ili postavi pitanje. Ako su mix ili produkcijski pluginovi u pitanju, ista stvar. Razmisli o onima koje bi koristio, pa kreni od toga, svi imamo nase ljubimce, pravila nisu tvrda, ima besplatnih boljih od skupih, ima ljudi kojima odgovaraju 'najgori' po vecinskom misljenju i rade cuda sa njima. Definisi malo konkretnije probleme, pa mozemo jedan po jedan da bistrimo. Za pocetak, sve ono sto dolazi uz Cubase je sasvim dovoljno za pocetak rada, a topla preporuka je da se probaju besplatni efekti i instrumenti koji su svakim danom sve bolji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
S obzirom na to da sam skolovan, najvise me interesuje klasicna muzika. Dobro se snalazim sa pisanjem partitura za s.orchestre, ali me zanima i pop muzika.
Dakle: Orkestarski instrumenti. Akusticni Klavir Bubanj (klasican i elektronika) Elektricni klavir Bas gitara Sintesajzeri Za sada se ne bih upustao u produkciju/mix, vec bih se drzao pisanja aranzmana, posto to vec umem da radim. Hvala na odgovorima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Banned
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Orpheus: veoma, veoma je široko pitanje tvoje,
ali evo da ti konkretnije koliko toliko pomognem, ali imaj u vidu da svako ima svoje VST favorite, a sve zavisi od načina i vrste rada, kao i tvojih potreba, stoga nema ultimativno najbolji VST za ovo ili ono. Orkestarski instrumenti: East West Symphonic Orchestra, Miroslav Philharmonik Akusticni Klavir: Artvista Bubanj (klasican i elektronika): Addictive drums, EZdrummer (ima razne akustične i elektro upgrad-e), uz Cubase 5 dolazi Groove Agent Elektricni klavir: Sonivox Wurlitzer piano, Lounge Lizard EP 4 Bas gitara: Broomstick bass, Spectrasonics Trilogy Sintesajzeri: sintova ima milijarda, za početak kreni istraživanje sa ovima što dolaze uz Cubase 5, dalje predlažem neke jednostavnije klasike tipa Korg Legacy Collection, Atmosphere, kažem za početak, a svaki od ovih što sam naveo ima na stotine preseta, pa raspali ![]() Last edited by Goran B; 20-01-2013 at 01:05 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Onda ti mogu preporučiti Kontakt (vst-i sampler) za kojeg mo?e? nać svakakve-predobre banke orkestralnih instrumenata, gitarskih, bubnjeva ... ma ?to ti srce po?eli.
A sintova ima mali milijon, pa kako se ja ne bavim takvom vrstom glazbe, sigurno će ti netko drugi uskočiti po tom pitanju .... Sent from Predator's phone |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
problem instalacije cubase5 na win 7 | ugljesa | Audio Software | 13 | 12-05-2012 12:08 AM |
Instalacije | opustenzy | Ogi Radivojević | 0 | 22-03-2008 09:11 PM |
Pomoc oko instalacije zvuka u restoranu | sadux | Razno | 10 | 08-08-2007 07:06 PM |
Predlog | diviner | Predlozi i sugestije | 6 | 04-02-2005 10:04 AM |