|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav svima
Nedavno mi se prilikom midi snimanja pojavio problem u studio one v2. Kada otvorim inst traku , loudujem midi inst i krenem sa snimanjem dobijem snimak koji je rascjepkan , kao tremolo, u skladu sa vrijednostima kvantizacije.Ako je kvantizacija 16 , dugačka nota bude rascjepkana na 16 ravnomjernih dijelova, ako je 2 rascjepka je na dva dijela itd.Jednostavno nisam u stanju snimiti cijelu ili dužu notu .To se pojavljuje kod svih midi inst. Pretpostavljam da se radi o problemu sa kvantizacijom odnosno možda je nešto u setingsu.Predpostavljm da se to pojavilo nakon instalacije nekakvih gitara Ako neko zna što bih trebao napraviti bio bih zahvalan Last edited by djasek; 09-09-2012 at 10:58 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Ne verujem da mozes preko setingsa da resis, mislim da studio one nije bas kao cubase sto se tice midi-a pa da ima pregrst opcija. Da li si probao da reinstaliras softver? Mozda ce ti to pomoci.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
ja mislim da sam nasao, u opcijama idi na advanced pa na midi pa ces tamo videti "Cut long notes at part end" pa probaj, ja mislim da je to...
Last edited by Serdjo; 09-09-2012 at 11:28 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Inace vidi na zvanicnom forumu Presonusa, mislim da ima govora o istom problemu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Probao sam sve opcije u setingsu i ni?ta nisam uradio.Pogledaću jo? na Presonusovom forumu ali najvjerojatnije slijedi reinstalacija.
U svakom slućaju hvala ti za trud |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Ako taj problem nisi imao ranije, onda novi install, pa javi.
Sent from my Desire HD using Tapatalk 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
reinstalirao, nadogradio sa 2.01 na 2.05 i opet ista stvar.
sjecka ton ( staccato) za vrijednost kvantizacije Kada u editoru ručno crtam tonove dobijem dužinu koju hoću, a kada snimam onda je isprekidano u skladu sa vrijednosti kvantize Last edited by djasek; 09-09-2012 at 07:21 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Interesuje me kako snimas, imas li midi klavijaturu? Ako imas da nije do njenih drajvera. Inace izasla je 2.0.6 verzija.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Da koristim klavijaturu , električni klavir Yamahu Clavinova.Ne vjerujem da je do nje jer onda bi ista stvar bila i u Nuendu i Cubaseu.Ovo se samo javlja isključivo u S1
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
MIDI problem | sikwiddit | Audio Software | 8 | 09-01-2011 09:32 PM |
MIDI problem | sinaj | Audio Software | 5 | 08-05-2010 02:51 AM |
Fl midi problem.... | Killah_Instinkt | Audio Software | 10 | 28-06-2009 02:30 AM |
Midi Problem | vejder | Audio Software | 16 | 21-11-2008 12:42 PM |
Midi problem | radsoul | Audio Software | 1 | 08-11-2008 11:04 PM |