![]() |
Midi problem - Studio One 2
Pozdrav svima
Nedavno mi se prilikom midi snimanja pojavio problem u studio one v2. Kada otvorim inst traku , loudujem midi inst i krenem sa snimanjem dobijem snimak koji je rascjepkan , kao tremolo, u skladu sa vrijednostima kvantizacije.Ako je kvantizacija 16 , dugačka nota bude rascjepkana na 16 ravnomjernih dijelova, ako je 2 rascjepka je na dva dijela itd.Jednostavno nisam u stanju snimiti cijelu ili dužu notu .To se pojavljuje kod svih midi inst. Pretpostavljam da se radi o problemu sa kvantizacijom odnosno možda je nešto u setingsu.Predpostavljm da se to pojavilo nakon instalacije nekakvih gitara Ako neko zna što bih trebao napraviti bio bih zahvalan |
Re: Midi problem - Studio One 2
Ne verujem da mozes preko setingsa da resis, mislim da studio one nije bas kao cubase sto se tice midi-a pa da ima pregrst opcija. Da li si probao da reinstaliras softver? Mozda ce ti to pomoci.
|
Quote:
hvala |
ja mislim da sam nasao, u opcijama idi na advanced pa na midi pa ces tamo videti "Cut long notes at part end" pa probaj, ja mislim da je to...
|
Inace vidi na zvanicnom forumu Presonusa, mislim da ima govora o istom problemu...
|
Probao sam sve opcije u setingsu i ni?ta nisam uradio.Pogledaću jo? na Presonusovom forumu ali najvjerojatnije slijedi reinstalacija.
U svakom slućaju hvala ti za trud |
Nista
Samo, kad resis problem, javi kako si ga resio... verovatno ce jos nekome znaciti. |
Ako taj problem nisi imao ranije, onda novi install, pa javi.
Sent from my Desire HD using Tapatalk 2 |
reinstalirao, nadogradio sa 2.01 na 2.05 i opet ista stvar.
sjecka ton ( staccato) za vrijednost kvantizacije Kada u editoru ručno crtam tonove dobijem dužinu koju hoću, a kada snimam onda je isprekidano u skladu sa vrijednosti kvantize |
Interesuje me kako snimas, imas li midi klavijaturu? Ako imas da nije do njenih drajvera. Inace izasla je 2.0.6 verzija.
|
All times are GMT +1. The time now is 08:06 AM. |