Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-09-2012, 06:40 PM   #1
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Default Kako da promenim tempo u Kontakt 5????

Hteo bih da iskoristim loopove neke najlon gitare koju sam ucitao u kontakt 5. Interesuje me kako da promenim tempo. Original je 100, meni je potreban 88bpm???
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2012, 06:52 PM   #2
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

Default Re: Kako da promenim tempo u Kontakt 5????

imas gore u u kontaktu brojeve ,,videces, namesteno je na standalone 120bpm, ti tu upises 88 i et. ako si u daw-u nemas potrebe u njemu vise sinkroniziran je s njim

salu na stranu. nisi rekao ni kakav je loop jel pravi (pod to smatram rex2 silcovan , ili samo wav i na njemu pise brzina,, ili si koristio aiff apple loops, oni su odradjeni isto. i od svih samo obican osecen oznacen loop kao loop se ne moze usporit ako nije silcovan a verovatno ima u kontaktu da ga brzo sredis tamo audio loop funkcije i da radi kao i rex2 i aiff

ja u kontakt nema sanse da bih ubacio loop pored vrhunskih vsti za to.

Last edited by branoy; 04-09-2012 at 06:56 PM.
branoy is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2012, 08:14 PM   #3
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Nije rex i nije slicovan, zbog toga sam i pitao, bio sam ubedjen da moze i obican aiff da se uspori..ali posle cackanja po kontaktu skontah da ne moze..
U pitanju je bio neki spanish pack koji sam ucitao u kontakt kao gig, znaci po dirkama mi je izbacio lupove (mol-dur), pa sam mislio to da usporim. Usnimio sam ga u originalnom tempu, exportovao ga, pa sam u sound forge preko onog tools-a time skretch usporio, ispalo je korektno..
Na koji konkretno mislis dobar vsti sa lupovima spaske gitare?
Old 04-09-2012, 08:27 PM   #4
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

a ne nisi me razumeo, ja pricam da bilo koji loop rex2, wav, aiff, ne ubacujem nu u slucaju u kontakt, ne svidja mi se.
sav materijal sto nadjes, kupis itd u ovim oblicima uvozi u npr Uvi Workstation, Geistt, itd ima ih, al evo ova dva, to su mi naj. i tu mogu sve. imas opciju wav auto silce u geistu, i eto resenja. ako je nesto sto necu mnogo menjati ili pipati uopste po loopu samo ga uvezem na audio traku u cubase na zeljeni tempo.
Old 04-09-2012, 09:01 PM   #5
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Quote:
Originally Posted by branoy View Post
ako je nesto sto necu mnogo menjati ili pipati uopste po loopu samo ga uvezem na audio traku u cubase na zeljeni tempo.
Mislis na rex - slice ili bilo koji obican wav ili aiff? Razumeo sam te da Cubase ima
mogucnost da ucitas bilo koji wav i da mu dodelis tempo, pri samom ucitavanju (iako nije slajsovan)??
Old 04-09-2012, 09:11 PM   #6
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

pazi. otvoris audio traku stereo u cubase, ides import audio, i ako uvozis cist wav neki loop kraj koga pise npr gitara gm 140, moras u startu za njega dole upisati 140 u cubesu tempo, jer nema mogucnost tako cist da odmah ide u bilo kojem tempu dok ga ne silcujes, ako uvozis rex2 ili aiff loop, nebitna je brzina ice u bilo kojoj koju postavis u cubesu.

a postoji mogucnost u cubesu da udjes u audio track loop koji nije silcovan to jest taj WAV i silcujes ga u cubesu ima on tu mogucnost u audio njegovom editoru.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules