Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Kako da promenim tempo u Kontakt 5???? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=42196)

Nemania 04-09-2012 06:40 PM

Kako da promenim tempo u Kontakt 5????

Hteo bih da iskoristim loopove neke najlon gitare koju sam ucitao u kontakt 5. Interesuje me kako da promenim tempo. Original je 100, meni je potreban 88bpm???

branoy 04-09-2012 06:52 PM

Re: Kako da promenim tempo u Kontakt 5????

imas gore u u kontaktu brojeve ,,videces, namesteno je na standalone 120bpm, ti tu upises 88 i et. ako si u daw-u nemas potrebe u njemu vise sinkroniziran je s njim :D

salu na stranu. nisi rekao ni kakav je loop jel pravi (pod to smatram rex2 silcovan , ili samo wav i na njemu pise brzina,, ili si koristio aiff apple loops, oni su odradjeni isto. i od svih samo obican osecen oznacen loop kao loop se ne moze usporit ako nije silcovan a verovatno ima u kontaktu da ga brzo sredis tamo audio loop funkcije i da radi kao i rex2 i aiff

ja u kontakt nema sanse da bih ubacio loop pored vrhunskih vsti za to.

Nemania 04-09-2012 08:14 PM

Nije rex i nije slicovan, zbog toga sam i pitao, bio sam ubedjen da moze i obican aiff da se uspori..ali posle cackanja po kontaktu skontah da ne moze..
U pitanju je bio neki spanish pack koji sam ucitao u kontakt kao gig, znaci po dirkama mi je izbacio lupove (mol-dur), pa sam mislio to da usporim. Usnimio sam ga u originalnom tempu, exportovao ga, pa sam u sound forge preko onog tools-a time skretch usporio, ispalo je korektno..
Na koji konkretno mislis dobar vsti sa lupovima spaske gitare?

branoy 04-09-2012 08:27 PM

a ne nisi me razumeo, ja pricam da bilo koji loop rex2, wav, aiff, ne ubacujem nu u slucaju u kontakt, ne svidja mi se.
sav materijal sto nadjes, kupis itd u ovim oblicima uvozi u npr Uvi Workstation, Geistt, itd ima ih, al evo ova dva, to su mi naj. i tu mogu sve. imas opciju wav auto silce u geistu, i eto resenja. ako je nesto sto necu mnogo menjati ili pipati uopste po loopu samo ga uvezem na audio traku u cubase na zeljeni tempo.

Nemania 04-09-2012 09:01 PM

Quote:

Originally Posted by branoy (Post 33313)
ako je nesto sto necu mnogo menjati ili pipati uopste po loopu samo ga uvezem na audio traku u cubase na zeljeni tempo.

Mislis na rex - slice ili bilo koji obican wav ili aiff? Razumeo sam te da Cubase ima
mogucnost da ucitas bilo koji wav i da mu dodelis tempo, pri samom ucitavanju (iako nije slajsovan)??

branoy 04-09-2012 09:11 PM

pazi. otvoris audio traku stereo u cubase, ides import audio, i ako uvozis cist wav neki loop kraj koga pise npr gitara gm 140, moras u startu za njega dole upisati 140 u cubesu tempo, jer nema mogucnost tako cist da odmah ide u bilo kojem tempu dok ga ne silcujes, ako uvozis rex2 ili aiff loop, nebitna je brzina ice u bilo kojoj koju postavis u cubesu.

a postoji mogucnost u cubesu da udjes u audio track loop koji nije silcovan to jest taj WAV i silcujes ga u cubesu ima on tu mogucnost u audio njegovom editoru.

Nemania 04-09-2012 09:21 PM

Naravno podrazumeva se da rex ima promenljiv fempo, nego sam te razumeo da se i tempo wava moze menjati prilikom importa u cubase a da se pritom ne slicuje(i ne koristi ona alatka-sat).Ok jasno sve! Zbunicemo nekoga ko je nov u ovome, ako ovo procita!:D:lol4:

branoy 04-09-2012 09:26 PM

necemo ba, sad mu morqa biti sve jasno , zna sta moze a sta ne moze i kako sve moze :D

DaBear 04-09-2012 09:45 PM

Alo narode..??? Ima toliko plugova koji k'o od sale menjaju tempo.
Ukucas originalni, pa onda u koji hoces tempo i on to odradi.. naravno , ako ides sa 100BPM na 130BPM cuce se razlika..onda seci ...ali ako je mala razlika u tempu..to moze..ja tako menjam i stim melodija / sintija i svega sto je prebaceno u audio..a da se ne smaram da ponovo snimam...

Nemania 04-09-2012 10:55 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 333140)
Alo narode..??? Ima toliko plugova koji k'o od sale menjaju tempo.
Ukucas originalni, pa onda u koji hoces tempo i on to odradi.. naravno , ako ides sa 100BPM na 130BPM cuce se razlika..onda seci ...ali ako je mala razlika u tempu..to moze..ja tako menjam i stim melodija / sintija i svega sto je prebaceno u audio..a da se ne smaram da ponovo snimam...

Bas to sam i odradio, samo preko sound forge. Da bear ajd napisi neki dobar vst plug koji menka tempo audio fajla.

All times are GMT +1. The time now is 01:25 PM.