|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Banned
|
![]()
Kao sto sam naslov kaze imam problem sa midijem.snima se 1/64 prije beat-a.po stranim forumima vidim da ljudi imaju iste probleme.koristim nuendo 4.ali nije samo u njemu problem,nego i u drugim daw-ovoma.cubase 5,sonar,samplitude-s tim da samplitude malo radi malo ne radi.
![]() koristim rme midi input. Last edited by tajsam; 20-08-2012 at 10:14 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Ukratko, ako je hardware ispravan, svezi driveri, pristojan interface, uradjeno malo bazicne DAW optimizacije, (ovde) aktiviraj sledece opcije:
'Use system timestamp' "Plugin dellay compensation" Trebalo bi da resi problem. Zasto, nasiroko pogledaj http://www.soundonsound.com/sos/dec0...etech_1207.htm, vrlo lepo napisano i objasnjeno! P.S. poslednji kompjuter na kome je MIDI clock radio savrseno zvao se Atari ST... od tad, to bas i ne ide uvek glatko... P.S. No.2 Ako ti jos neko kaze da promenis M.B. zbog MIDIja, kazi mu da ... ma nema veze. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
izvinjavam se sto malo skrecem sa teme , sto se tice atarija st 520/1040(falcon), dal postoji neka sansa da se sinkuje sa pc-em ? i dan danas imam taj crno beli cubase (cubase 2.0) i ne bi me mrzlo da nadjem atari upravo zbog midija ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Ma da, radjeno uspesno
![]() Mozes i jednostavno da ukljucis seq. na Atariju u play, i snimas na PC-u kao na trakasu, samo skini sve MIDI filtere. I to radi, samo posle mrdni projekat da sedne na grid manuelno.! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Sta bih ja dao da ove danasnje kante, pardon, kompjuteri, imaju nesto slicno MFP tajmeru koji je imao ST i koji si mogao da navijes na 200Hz, zavalis se i uzivas u tacnom midi kloku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Banned
|
![]() Quote:
izgleda da daw-ovi imaju taj bug na nekim masinama pogotovo novim i7.prije na pentiumu mi je sve bilo ok.na steinbergovom forumu ljudi non stop prijavljuju taj bug sa uranjenim midijem i nitko ih ne ...... Recimo probao sam ableton i u njemu sve stima.sada mi i ovaj novi samlitude radi uredu izgleda.(zasad)midi je tight i u tempu kako odsviram jel.u cubaseu odviram jedno a svira sasvim nesto drugo.onda moram sve kvantizirat a to nema smisla.u biosu sam iskljucio svo auto overclockanje i downclockanje procesora i sve ove .... sto i7 donosi po defaultu..izgleda da zato samplitude sad stima.(zasad).a steinberg nikako. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Steinberg forum sam prestao da posecujem, mislim, '98-me...vrlo ne produktivno mesto... Sto se dokazani bug-ova tice, novi hardware je daleko bolji nego sve sto smo koristili zadnjih par godina. I tacka! Kriviti asus ili bilo koga, je ne znanje, posto svi rade na isti nacin! Kada bug nije dovoljno dosledan da se moze vezati za odredjenu reviziju ili model uredjaja, ma sta to bilo, onda se obicno radi o spletu okolnosti, OS, software i ljudski faktor. Evo i sam kazes da ti se najgore ponasa Cubase.
Hocu da kazem, nisi sigurno napravio gresku kupovinom dobre ploce i i7 CPU-a, problem nije direktno tu. Probacu da nateram svoju masinu da izadje iz sinc.-a, pa javljam ako bude novosti sa reverse ing.-om. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Banned
|
![]() Quote:
![]() Nemoze hi-end graficka u daw izgleda. Zanimljivo.Audio mi je radio savrseno.Mjerio sam i dcp latencije koje su bile i vise nogo dobre.Po svim testovima i pravilima trebalo je sve da radi,ali nije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Midi-thru | pincium | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 5 | 25-07-2011 03:41 PM |
Logic 8, MIDI, MIDI kanali? Pomoc | MUzzY | Audio Software | 11 | 25-05-2009 12:20 AM |
Midi | babilon33 | Tutorijali | 4 | 07-03-2009 04:43 PM |
Midi to MP3 | Mogli | Audio Software | 16 | 19-08-2004 08:20 PM |