Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-03-2012, 11:43 AM   #1
bornaa
Member

Default Rockwool absorberi u bedroom studiu?

isprike moderatorima ako je ovo vec pitano, al htio cut opet pak neki friski input posto sam proče?ljo kroz gomilu threadova vec

soba u kojoj zivim/spavam mi je ujedno i studio i slozio bi tu dosta broadband absorbera od kamene vune (preciznije...rockwool-ov Steprock C).

moje pitanje je da li iko ima kakva saznanja o stetnosti po zdravlje takve kombinacije iliti spavati u istoj prostoriji gdje su ti absorberi? ima li ko kakva iskustva? savjete?

eto, hvala unaprijed
bornaa is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2012, 12:06 PM   #2
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Rockwool absorberi u bedroom studiu?

Quote:
Originally Posted by bornaa View Post
isprike moderatorima ako je ovo vec pitano, al htio cut opet pak neki friski input posto sam proče?ljo kroz gomilu threadova vec

soba u kojoj zivim/spavam mi je ujedno i studio i slozio bi tu dosta broadband absorbera od kamene vune (preciznije...rockwool-ov Steprock C).

moje pitanje je da li iko ima kakva saznanja o stetnosti po zdravlje takve kombinacije iliti spavati u istoj prostoriji gdje su ti absorberi? ima li ko kakva iskustva? savjete?

eto, hvala unaprijed
Svakako treba izbegavati spavanje u sobi u kojoj imas apsorbere... makar i ne bili od kamene vune... nezdrava je bilo kakva prasina... bez obzira na poreklo, organsko ili neorgansko,....

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2012, 05:05 PM   #3
bornaa
Member

dakle nista od diy akustickog tretmana dok ne nadjem posebnu sobu, jel? a neka posebna, nepropustajuca tkanina?
bornaa is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2012, 05:42 PM   #4
VladaNS
Senior Member

VladaNS's Avatar

Slazem se sa Boggy-jem. Ali ja recimo u spavacoj sobi imam bass trapove koji su od kamene vune i problem sam (nadam se) resio tako sto sam ih sa svih strana oblozio sa azmafonom. Na taj nacim sam sprecio da se trune a i azmafon tu pomaze kao absorber visokih frekvi
VladaNS is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2012, 06:14 PM   #5
boggy
Moderator

boggy's Avatar

ni azmafon nije zdrav za spavacu sobu....

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2012, 06:35 PM   #6
nikolaivanic
Senior Member

Ako to mora biti u bedroom studio...
zivot nije idealan, treba se prilagoditi
probaj sa prirodnim materijalima razlicite gustine, napr prirodna vuna, smotane sinteticke jambolije, staru cebad .. to ce sve upijati zvuk, bice bolje nego bez
icega
preko stavis zastitnu tkaninu kao na zvucnicima i to je to
nikolaivanic is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules