Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 20-10-2011, 05:54 AM   #1
quake2
Banned

Default Bedroom producer!!!

All you need is the software, a laptop and a pair of sunnies.
http://www.youtube.com/watch?feature...v=hzkpJ6S_rNY#!

quake2 is offline   Reply With Quote
Old 20-10-2011, 10:04 AM   #2
euphoric
Member

euphoric's Avatar

Default Re: Bedroom producer!!!

Old 20-10-2011, 07:25 PM   #3
quake2
Banned

Double facepalm,nadam se da je upucen ovom duhovitom i atipicnom predstavniku bedroom producer populacije.Inace za one koji se do sada nisu sretali sa terminom BEDROOM PRODUCER kratko objasnjenje da se u celom svetu tako zovu milioni ljudi koji uz pomoc kompa i softvera rade neku muziku (uglavnom electro i dance) u svojim spavacim ili dnevnim sobama.Evo korisnih linkova za nase forumske bedroom producente:

za besplatne pluginove i korisne informacije bedroom producer blog:
http://bedroomproducersblog.com/

za konkurs i takmicenje bedroom producer-a na cuvenom BBC radiju:
http://www.bbc.co.uk/radio1/davepear...producer.shtml

za dokumentarni film: Rise Of The Bedroom Producer Documentary By Mota Productions:
http://bedroomproducersblog.com/2011...r-documentary/

za bedroom producer facebook stranicu:
http://www.facebook.com/group.php?gid=38063608252

Mozda ne bi bilo lose da i mi napravimo bedroom producer sekciju na Rumskom,imam cak i moderatora na umu.

Come on,make some great,fucking music...ye,ya,yo
Old 20-10-2011, 07:55 PM   #4
euphoric
Member

euphoric's Avatar

Quote:
Originally Posted by quake2 View Post
Double facepalm,nadam se da je upucen ovom duhovitom i atipicnom predstavniku bedroom producer populacije.
Da, da..Naravno da je upuceno njemu i njegovom autotune-u ..
Jos vise me brine sto u komentarima nema puno kritike za njega nego ima dosta "lajkova" i odobravanja za to sto radi..
Pretpostavljam da je prevelika dostupnost muzicke opreme i softvera za produkciju dovelo do ovakvih "ekscesa", sto je i za ocekivati, ali je problem u svemu tome sto ima jako malo cenzure, filtriranja i obicno "pogresni" (citaj: ne kvalitetni) dobijaju na popularnosti i postaju "heroji mladih generacija".
Barem je tako u EDM (i hip-hop) svetu..Nema vise dobrih ideja, sve je postalo genericko i sve se stapa u isto ..
Well, sa druge strane, uvek ima i bice i kvalitetne muzike, samo sto teze dolazi do izrazaja usled masovnosti ovih prethodnih ..

Na kraju, zelim samo da dodam da na termin "bedroom producing" uopste ne mislim u negativnom smislu, naprotiv, i sam sam "bedroom producer", i hteli mi to ili ne, razvoj softvera polako ali sigurno ubija potrebu za hardverom i velikim studijima. U EDM svetu vec godinama vladaju "bedroom produceri" sa veoma dobrim izdanjima, a interesantno je da se i sacica velikih studija koja je ostala, polako seli u "sobu" ..

Pozdrav quake2 i dobra tema
Old 20-10-2011, 09:31 PM   #5
quake2
Banned

Quote:
Originally Posted by euphoric View Post
Jos vise me brine sto u komentarima nema puno kritike za njega nego ima dosta "lajkova" i odobravanja za to sto radi..
Pretpostavljam da je prevelika dostupnost muzicke opreme i softvera za produkciju dovelo do ovakvih "ekscesa", sto je i za ocekivati, ali je problem u svemu tome sto ima jako malo cenzure, filtriranja i obicno "pogresni" (citaj: ne kvalitetni) dobijaju na popularnosti i postaju "heroji mladih generacija".
Barem je tako u EDM (i hip-hop) svetu..Nema vise dobrih ideja, sve je postalo genericko i sve se stapa u isto ..
Well, sa druge strane, uvek ima i bice i kvalitetne muzike, samo sto teze dolazi do izrazaja usled masovnosti ovih prethodnih ..
Upravo to

Quote:
Na kraju, zelim samo da dodam da na termin "bedroom producing" uopste ne mislim u negativnom smislu,
Takodje,napolju je to sasvim normalan naziv za jednu specificnu granu muzicke produkcije koja ima svoje prohteve,standarde,drugaciji nacin rada i vrlo je masovna...i niko se ne oseca uvredjenim kada mu se kaze badroom producer,cak sta vise, taj naziv pojasnjava stvari na gomili foruma pa ne dolazi do besomucnih ITB-OTB,software-hardware itd...rasprava, jer se u sustini zna da je za electro,dance,trance i ostale slicne muzicke pravce dovoljan komp i software.Jednostavno ne mogu iz istog ugla potreba da razgovaraju Bob Ezrin,Charles Dye ili DJ Sneak i Lenny Fontana jer rade totalno razlicite stvari pa im je potreban i totalno drugaciji alat i pristup,a svi su sjajni u svom svetu.

Quote:
i hteli mi to ili ne, razvoj softvera polako ali sigurno ubija potrebu za hardverom i velikim studijima. U EDM svetu vec godinama vladaju "bedroom produceri" sa veoma dobrim izdanjima, a interesantno je da se i sacica velikih studija koja je ostala, polako seli u "sobu" ..
Verujem da ti je promakao podforum Gearslutz-a , http://www.gearslutz.com/board/photo...tion-projects/

videces tu vec koliko se novih i megalomanskih sa nase tacke gledista studija sagradilo samo u poslednjih par godina a da ne pominjem da skoro i svi stari poput NRG koji pomenusmo nedavno jos uvek funkcionisu.Jednostavno i dalje postoji potreba za usnimavanjem sinfoniskog orkestra npm,o bendovima da nepricam,cak i kod nas je krenula ekspanzija albuma na kojima je usnimljen ziv bubanj,gitarski ampovi,gudaci itd...a sve to nemoze bez adekvatnog prostora i adekvatnog hardvera kvalitetno da se uradi jer jos uvek nije napravljen plug in u koji bi ustekali mikrofon npm.Mislim da ce potrebe za velikim studijima biti dokle god ljudi budu imali potrebu da sviraju tradicionalne instrumente na tradicionalan nacin a verujem da ce se klaviri,gitare,violine...jos dugo drzati pod naletom tastaturi,miseva,tach padova.... i da ce na sceni uvek biti mesta za sve. U celoj prici bitno je da je u svetu razgranicen pojam muzickog od bedroom producenta i da se zna ko sta radi i kome je sta potrebno za posao i nema prepirki.Mene,narocito u poslednje vreme,kao nekoga ko voli gvozdjuriju i obozava velike studiske komplekse, totalno ne doticu postovi ovde u kojima se govori da je sve u studiju sem kompa i softa visak koji svetluca,greje i trosi struju, jer sa tacke gledista nekog badroom producer-a,to zaista jeste tako.Sve u svemu....sam naziv BADROOM PRODUCER ce nadam se konacno i nama na forumu doneti laksu komunikaciju.

Pozdrav Euphoric.

Last edited by quake2; 21-10-2011 at 12:36 AM.
Old 23-10-2011, 02:12 AM   #6
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by quake2 View Post
Upravo to

Takodje,napolju je to sasvim normalan naziv za jednu specificnu granu muzicke produkcije koja ima svoje prohteve,standarde,drugaciji nacin rada i vrlo je masovna...i niko se ne oseca uvredjenim kada mu se kaze badroom producer,cak sta vise, taj naziv pojasnjava stvari na gomili foruma pa ne dolazi do besomucnih ITB-OTB,software-hardware itd...rasprava, jer se u sustini zna da je za electro,dance,trance i ostale slicne muzicke pravce dovoljan komp i software.Jednostavno ne mogu iz istog ugla potreba da razgovaraju Bob Ezrin,Charles Dye ili DJ Sneak i Lenny Fontana jer rade totalno razlicite stvari pa im je potreban i totalno drugaciji alat i pristup,a svi su sjajni u svom svetu
Upravo je ovo sustina. Ovde kod nas, svi rade sve, dok je "preko" to malo bolje klasifikovano. Bar po onome sto ja znam, ili sam cuo od drugih... Mislim, sta ce nekom Davidu Guetti neki Marschall Plexi, osim zbog sopstvenog hira ?
Old 23-10-2011, 05:46 AM   #7
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

ahahahahahah kakav vrh!!!!!!!!
Mika Technika is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2011, 08:01 AM   #8
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by euphoric
Ok, euphoric, slazem se sa tobom, ali ovo omasovljavanje ne mora obavezno da znaci i potpunu propast muzike... Ovi tzv bedroom producenti ce se pojavljivati na YT (sa jos milion nebuloznih klipova svih mogucih vrsta), pokazivace se drugarima i porodici, mozda uraditi neki DJing na nekoj studentskoj zurci i to je to. Tu se zavrsava njihova prica, kupice neku drugu zanimaciju i zivot ide dalje.

Oni koji su posveceni muzici, su danas u prilici mnogo lakse nego pre (kad si morao da iznajmljujes instrument da bi vezbao, dok ne skrpis kintu) da urade nesto korisno i prepoznatljivo. Mnogi potencijalni talenti iz proslosti su ostali zarobljeni nemastinom i nikada nisu krocili u svet muzike - ko zna sta danas rade i kako bi se sve zavrsilo da su imali cime... Iz ovog ugla, ta bedroom produkcija moze da pruzi potencijalno ostvarenje sna takvim ljudima. Mozda polaznu tacku za dalje.

Na kraju, ako neko napravi dobru stvar - bilo kojeg zanra, nekako ce se vec iskristalisati i ostati na toj nekoj sceni... Kako god da je to uradio. Ako je odradjeno lose, nece ni proci dalje. Ja bar tako verujem. Jedino ako je rodjen pod (ne)sretnom zvezdom, pa zivi ovde i sto je gori - to je bolje!
Kuca - posoo, posoo - kucaaa...

I jos bih dodao, muzika vise nikako nije samo muzika. Da bi neko postao "neko" od tamo nekog decacica iz spavace sobe, potrebna je multimedijalna masinerija, koja ce od njega da napravi jedan kompletan proizvod i lansira ga u "zvezde" (granda ??? Jel ima neki 3x facepalm za ovde )

Last edited by psionic; 23-10-2011 at 08:11 AM.
psionic is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2011, 03:12 PM   #9
quake2
Banned

...

Last edited by quake2; 23-10-2011 at 03:22 PM.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules