Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Rockwool absorberi u bedroom studiu? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=40804)

bornaa 08-03-2012 11:43 AM

Rockwool absorberi u bedroom studiu?

isprike moderatorima ako je ovo vec pitano, al htio cut opet pak neki friski input posto sam proče?ljo kroz gomilu threadova vec :)

soba u kojoj zivim/spavam mi je ujedno i studio i slozio bi tu dosta broadband absorbera od kamene vune (preciznije...rockwool-ov Steprock C).

moje pitanje je da li iko ima kakva saznanja o stetnosti po zdravlje takve kombinacije iliti spavati u istoj prostoriji gdje su ti absorberi? ima li ko kakva iskustva? savjete?

eto, hvala unaprijed :hug:

boggy 08-03-2012 12:06 PM

Re: Rockwool absorberi u bedroom studiu?

Quote:

Originally Posted by bornaa (Post 324711)
isprike moderatorima ako je ovo vec pitano, al htio cut opet pak neki friski input posto sam proče?ljo kroz gomilu threadova vec :)

soba u kojoj zivim/spavam mi je ujedno i studio i slozio bi tu dosta broadband absorbera od kamene vune (preciznije...rockwool-ov Steprock C).

moje pitanje je da li iko ima kakva saznanja o stetnosti po zdravlje takve kombinacije iliti spavati u istoj prostoriji gdje su ti absorberi? ima li ko kakva iskustva? savjete?

eto, hvala unaprijed :hug:

Svakako treba izbegavati spavanje u sobi u kojoj imas apsorbere... makar i ne bili od kamene vune... nezdrava je bilo kakva prasina... bez obzira na poreklo, organsko ili neorgansko,....

bornaa 08-03-2012 05:05 PM

dakle nista od diy akustickog tretmana dok ne nadjem posebnu sobu, jel? a neka posebna, nepropustajuca tkanina?

VladaNS 08-03-2012 05:42 PM

Slazem se sa Boggy-jem. Ali ja recimo u spavacoj sobi imam bass trapove koji su od kamene vune i problem sam (nadam se) resio tako sto sam ih sa svih strana oblozio sa azmafonom. Na taj nacim sam sprecio da se trune a i azmafon tu pomaze kao absorber visokih frekvi :wink:

boggy 08-03-2012 06:14 PM

ni azmafon nije zdrav za spavacu sobu....

nikolaivanic 08-03-2012 06:35 PM

Ako to mora biti u bedroom studio...
zivot nije idealan, treba se prilagoditi :wink:
probaj sa prirodnim materijalima razlicite gustine, napr prirodna vuna, smotane sinteticke jambolije, staru cebad .. to ce sve upijati zvuk, bice bolje nego bez
icega
preko stavis zastitnu tkaninu kao na zvucnicima i to je to

boggy 08-03-2012 07:23 PM

Quote:

Originally Posted by nikolaivanic (Post 324734)
.....
probaj sa prirodnim materijalima...

:rolleyes:
Nadam se da ti niko u familiji ne radi u pamucnoj industriji...
Quote:

Originally Posted by nikolaivanic (Post 324734)
... razlicite gustine, napr prirodna vuna, smotane sinteticke jambolije, staru cebad .. to ce sve upijati zvuk, bice bolje nego bez
icega
preko stavis zastitnu tkaninu kao na zvucnicima i to je to

pobiti visoke i ostaviti bass da divlja? Sjajan "savet" si dao... i jos poznata bajka "bice bolje nego bez icega".... samo kad bi drugacije uvek bilo i bolje...

Ljudi ne salite se sa zdravljem... stalno spavanje u (akusticki tretiranom) studiju ne savetujem ni najgorem neprijatelju.

bornaa 08-03-2012 09:32 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 324738)
pobiti visoke i ostaviti bass da divlja? Sjajan "savet" si dao... i jos poznata bajka "bice bolje nego bez icega".... samo kad bi drugacije uvek bilo i bolje...

pa sta nije najgora prazna soba? meni je tu jeka ko u pecini pošto nemam nikakvog namještaja pa nema sta da upija nego sve samo odzvanja.

a sta ne bi mogo stavit neku manje propusnu tkaninu/materijal...zrtvovati kolicinu apsorbcije za zdravlje? cito tu na forumu da ljudi cak motaju vunu u plastiku i stvar u nekoj mjeri sljaka.

ACOLIUS 08-03-2012 10:15 PM

Quote:

Ljudi ne salite se sa zdravljem... stalno spavanje u (akusticki tretiranom) studiju ne savetujem ni najgorem neprijatelju.

Svi ti apsorberi se ponasaju kao veliki usisivaci prasine, a ne samo proizvodjaci iste...

nikolaivanic 08-03-2012 11:03 PM

Quote:

:rolleyes:
Nadam se da ti niko u familiji ne radi u pamucnoj industriji...

pa nece covek da se valja u pamucnoj prasini?
... ima vec krevet koji je jedan veliki absorber:)
jos nekoliko takvih povrsina smanjice refleksije...

Sasvim dovoljno za pristojan bedroom remix:rotfl:

ionako se rasteze prica o Skrilexu, majstoru produkcije iz hotelskih soba?

nije puritanski al ne skodi:wink:

All times are GMT +1. The time now is 08:01 PM.