Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 13-01-2012, 09:27 AM   #1
Dijabolik
Member

Dijabolik's Avatar

Default Koji mikrofon za ozvucavanje violine live ?

Lomim se izmedju ova dva mikrofona Audio-technica AT-PRO70 ili AKG C411L!

Jedan se vec dobije sa adapterom za napajanje , a za drugi se kupuje posebno,
a kad se sve sabere cena razlika u ceni je mala, tako da ne mogu da se odlucim koji od ova dva da kupim .

Ako neko ima iskustva sa ovim , voleo bih da cujem sta mislite o ovim mikrofonima .
Ili imate neko drugo resenje za ozvucavanje violine ?
hvala unapred
Dijabolik is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2012, 10:07 AM   #2
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Koji mikrofon za ozvucavanje violine live ?

AT PRO35...!

Ima cak nesto veci frekventni raspon, mikrofon je vec dugo prisutan i ima ga dosta ljudi. Ovaj mic moze odlicno da ozvuci gudačke,duvacke,žičane instrumente, harmonike,delove bubnja....Stvarno fenomenalan mikrofon!

Postoje dve verzije, a po svoj prilici treba ti skuplja (koja sadrzi XLR adapter, na kojem nije samo adepter, vec i dodatna elektronika, lo-cut filter etc)
Apsolutno je neuporedivo bolji od akg411...

Pro70 nisam lično koristio, ali po specifikaciji ,kao sto rekoh, Pro35 ima bolje parametre,veci freq.spektar i tako vise instrumenata i namena moze da pokrije...

Poz'

Last edited by Bockie; 13-01-2012 at 10:40 AM.
Bockie is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2012, 11:27 AM   #3
Student
Member

Ja sam imam kod kuce i jedan i drugi mikrofon i neuporedivo je akg c411 bolji za svirku live zato sto nemas mikrofonije prilikom sviranja. Dok ovaj AT 35 hvata i zvuke sa strane i moras biti jako pazljiv kako ga postavljas da ne bi dobio mikrofoniju. Taj mikrofon sada koristim kada sviram u gudackom kvartetu i kada ne treba glasna muzika.
C 411 je pravi izbor za live (rock, narodna muzika...)
Student is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2012, 12:41 PM   #4
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by Student View Post
Ja sam imam kod kuce i jedan i drugi mikrofon i neuporedivo je akg c411 bolji za svirku live zato sto nemas mikrofonije prilikom sviranja. Dok ovaj AT 35 hvata i zvuke sa strane i moras biti jako pazljiv kako ga postavljas da ne bi dobio mikrofoniju. Taj mikrofon sada koristim kada sviram u gudackom kvartetu i kada ne treba glasna muzika.
C 411 je pravi izbor za live (rock, narodna muzika...)
C 411 je kondenzatorski "pick-up", sto znaci da ide "na telo" instrumenta, pričvšćuje se,naslanja se, i to sa sobom nosi zvučne posledice, koje lakše "prođu" na npr akustinoj gitari, dok će od violine napraviti kanturinu, bar za moj ukus...

AT je kondenzatorski mikrofon, usmeren, i "ne hvata" nista vise nego bilo koji sličan mikrofon, ali je problem što za "tezgaroše" - gain - predstavlja "ono dugme tamo gore sto se odšrafi do pola" , pa posle "na regler namesiš do crte", što je njuspešniji recept za mikrofoniju...!

No,kako je čoveku lakše...
Možda i jeste bolje, sa C411 imaš manje prcanja, ubodeš, radi, a kako radi...?!

Ma koga zabole, posle drugog piva i publici sve dobro radi,sve štima, i bend zazvuči odlično...! Gazda časti bend i dogovori i sledeću sredu, još ako se oko pola 3 okuva tuča sa obezbedjenjem...pfff...mašala, eto dobrog provoda za prepričavanje i sjajnog videa za u-tube sa dosta poseta i lajkova na fejsu!

Last edited by Bockie; 13-01-2012 at 12:49 PM.
Bockie is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2012, 01:10 PM   #5
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Radio sam sa 411, zvuk violine je ,,OCAJAN", ne moze skoro nista da se uradi pa da podseca makar na taj instrument.. vise se isplati kupiti makar i stagg elektricnu violinu, bar liči
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2012, 03:59 PM   #6
Student
Member

Da, verovatno kad sviras violinu sa 411 onda ne zvuci na violinu nego na bubanj. )
Ja sviram violinu 20 godina a 15 godina sviram na raznim mikrofonima... Diplomirao sam violinu i uskoro cu da magistriram i znam sta su i jedan i drugi mikrofon.
Recimo u radio NS ( studio M ) snimali su violine sa audiotehnika mikrofonima atm350... odustali su od toga jer jako ulazi udisanje i izdisanje u zvuk. Taj mikrofon mora da se zakaci za podbradak i stalno moze da se pomeri... i tek onda ne dobijes nikakav zvuk...Naravno ako bi se idealno namestio i ako bi snimao samo violinu i ne bi se pomerao dobio bi bolji zvuk nego sa 411.
Dok 411 zalepis plastelinom za violinu i sviras.... Dobices bolji zvuk nego sa bilo kojom elktricnom violinom....potpisujem gde hoces.
Student is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules