Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-01-2012, 03:04 PM   #1
Goran B
Member

Goran B's Avatar

Default Heaven Rain - Vejte snegovi cover

Dragi forumaši,
evo jedan uradak moje ekipe, inače ova pjesma je bonus na našem novom albumu koji će ubrzo biti objavljen.
Snimano i mixano u Chainroom studio, Senta.
Dajete koju riječ.
Pozdrav svima.

P.S. slobodno posjetite i naš web site:
www.heavenrainband.com

Last edited by Goran B; 07-01-2012 at 03:08 PM.
Goran B is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2012, 03:29 PM   #2
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Default Re: Heaven Rain - Vejte snegovi cover

Cuo sam pre neki dan na 202-jci i odusevio se,pravi fazon za ovu stvar,produzili ste zivot ovom vec pomalo zaboravljenom hitu.Pozdrav.
P.S.Uradite spot za ovo i to je garantovan uspeh,samo problem je nema snega,a vestacki skup.
disco violence is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2012, 03:36 PM   #3
Goran B
Member

Goran B's Avatar

Quote:
Originally Posted by disco violence View Post
Cuo sam pre neki dan na 202-jci i odusevio se,pravi fazon za ovu stvar,produzili ste zivot ovom vec pomalo zaboravljenom hitu.Pozdrav.
P.S.Uradite spot za ovo i to je garantovan uspeh,samo problem je nema snega,a vestacki skup.
Hvala mnogo, spot je u pripremi
Old 07-01-2012, 04:47 PM   #4
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Za moj ukus je malo produkcijski "prepržen" snimak (ili to, ili je oprema bila nesto skromnija), a ideja,aranzmani,sve je 10+...!

Last edited by Bockie; 07-01-2012 at 05:20 PM.
Bockie is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2012, 11:10 PM   #5
dejankuki
Moderator

dejankuki's Avatar

Mozda ce mnogi reci.. da cutim i gledam svoja posla.. ali covek pit'o.. a ja mu odgovaram.. ne svidja mi se pevanje.. ne znam.. neinspirativno.. bez emocija.. "odradjeno".. 'bemliga.. ne svidja mi se...

jbga..

dejankuki is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2012, 11:24 PM   #6
Goran B
Member

Goran B's Avatar

Ljudi samo opusteno, svaka konstruktivna misao je dobrodosla
Old 10-01-2012, 03:45 PM   #7
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

evo i ja da se uključim Prvo da jo? jednom pohvalim momke iz Sente, standardno ozbiljan sound i taj "na prvu loptu" utisak skupoće, koji umeju uvek da pogode. Jo? na tu temu i pitanje, sa kojim ste bratom radili, Nikolom ili Marjanom?

Ja bih napisao par pohvala i zamerki, u duhu tvog poziva na konstruktivnost.
Pohvale - odličan sound gitara i bassa, to sam jako retko čuo da se u Senti proma?i Solidan mix, i opet ponavljam, ima ne?to u njihovoj produkciji ?to na prvu loptu odma zazvuči skupo, i onda niko i ne tra?i dalje dlake u jajetu. U čemu je trik, ne umem ni da objasnim

Zamerke - stvar ukusa, ono ?to sam i ranije zamerao braći Mijić, bubanj zvuči kao da programiran, a ne sniman. E sad, pretpostavljam da jeste sniman po?to se tu nalazi i druga zamerka, takođe česta zamerka, jako mi nedostaju overheadi, činele generalno, kre?evi posebno, a i taj rajd jednostavno mi ne radi posao. Verovatno se nije moglo nabaviti skupih komada činela. Noga i dobo?, koliko god ubedljivo radili pesmi (mo?da čak i previ?e ubedljivo, jer istina je da su malko sahranile vokale), nisu nimalo po mom ukusu, zvuče mi malko kao neki default preset iz nekoh DFH il ?tagod. Takođe, producenstka zamerka a ne tehnička - malo mi taj aran?man duplih pedala i rifova nekako nije mudro odrađen do kraja - na prvo slu?anje previ?e puta mi skrene pa?nju na sebe i dekoncetri?e, a ne nalazim mu neku logiku de?avanja, poput previ?e slobodne improvizacije. Ima par mesta gde sve lepo ?tekne, stane i napravi smislenu foru i brejk, ali na nekoliko mesta mi to davi pesmu i skreće pa?nju na sebe. Takođe mi se čini i na nekoliko mesta da sama svirka nije dovoljno "utegnuta" u tajmingu, da ima neki ?etanja oko gruva pesme. Ovo samo po sebi nije nimalo ozbiljan problem, spominjem ga jedino ?to u ovom ?anru muzike, najče?će je sve matematički i hirur?ki odsvirano ili perverzno izeditovano.
Jo? bi malko zamerio, kao i većina, performans vokala, i nedostatak nekog ozbiljnijeg reverb-delay tretmana, malo mi je suv spram matrice, koja pliva u keyboardu i atmosferi.

Sve ovo su potpuno sitne zamerke, koje eto, neko iz ?anra kad tra?i dlaku u jajetu,mo?e da napi?e, ali inače, čuje se veoma veliki talenat i trud benda i producenta , i opet, ta neka neuhvatljiva nit skupoće, koja ovakve snimke lako plasira u evropski prosek za ovaj ?anr. Svaka čast jo? jednom
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2012, 03:46 PM   #8
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

e da, i ovaj "breathing " kompresora sa uvoda, jel tako i na snimku kao želja benda, ili je to YT bug... meni se dosta puta desilo da mi YT briduje ko nenormalan, i ne znam do čega je.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2012, 04:30 PM   #9
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
Zamerke - stvar ukusa, ono ?to sam i ranije zamerao braći Mijić, bubanj zvuči kao da programiran, a ne sniman. E sad, pretpostavljam da jeste sniman po?to se tu nalazi i druga zamerka, takođe česta zamerka, jako mi nedostaju overheadi, činele generalno, kre?evi posebno, a i taj rajd jednostavno mi ne radi posao. Verovatno se nije moglo nabaviti skupih komada činela. Noga i dobo?, koliko god ubedljivo radili pesmi (mo?da čak i previ?e ubedljivo, jer istina je da su malko sahranile vokale), nisu nimalo po mom ukusu, zvuče mi malko kao neki default preset iz nekoh DFH il ?tagod. Takođe, producenstka zamerka a ne tehnička - malo mi taj aran?man duplih pedala i rifova nekako nije mudro odrađen do kraja - na prvo slu?anje previ?e puta mi skrene pa?nju na sebe i dekoncetri?e, a ne nalazim mu neku logiku de?avanja, poput previ?e slobodne improvizacije. Ima par mesta gde sve lepo ?tekne, stane i napravi smislenu foru i brejk, ali na nekoliko mesta mi to davi pesmu i skreće pa?nju na sebe.
+1 na sve to ?to si napisao, i jo? ne?to:

Kao prvo, debelo sam se potrudio da prevaziđem svoj lični otpor prema gejtovanom reverbu na dobo?u, tako da ne pričam sa stanovi?ta ukusa nego sa čisto tehničkog stanovi?ta.

Elem, taj gated reverb je toliko nepotrebno svetao (a ni tajming. tj envelopa mu nije ba? najsrećnija) da praktično pokvari ceo dobar utisak o gitarama koji Arthur pominje. Nekako se taj njegov agresivni high mid toliko ume?a u posao gitarama da se na kraju sve pretvori u jednu veliku razmazanu agresivnu fleku. Umesto da bude podr?ka gitarama oteo im je zaslu?eno mesto. To bi ba? valjalo da se sredi.

I to ?to Arthur ka?e za tretman vokala ima smisla, mada s druge strane i ovaj postojeći kratki room sa predelayom ima smisla po?to je vokal sasvim razgovetan koliko god bio tih.

Ali sve u svemu, iako nisam fan opusa grupe Zana niti je metal u bilo kom obliku "moj par cipela", čuo sam pesmu par puta poku?avajući da otkrijem kako bi moglo da joj se jo? malo pomogne. U mom kosmosu se to računa kao pohvala i podr?ka

Pozdrav,

Vasa
Old 10-01-2012, 05:12 PM   #10
Goran B
Member

Goran B's Avatar

Hvala svima najiskrenije na izdvojenom vremenu i pisanju.
Znam da su va?e sugestije iz najbolje namjere stoga sve ok

Radili smo sa Marjanom (mlađim bratom) i odlučili smo se za njega jo? ranije jer njegov rad je na?to najpribli?nije ?to smo mi tra?ili. Veoma je strpljiv i vrijedan lik, samo pohvale. U svakom slučaju mi kao bend smo se dosta potrudili, na?a očekivanja su ispunjena, a naravno da mjesta uvijek ima za pobolj?anja na svim novoima, a tome se svi nadamo u budućim radovima.

Postaviću i par autorskih pjesma pa slobodno raspalite

I da, apsolutno svi instrumenti su odsvirani.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules