|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Juče sam zapazio za da mi je sredina membrane (onaj srednji ispupčeni dio bas membrane) udubljen, što je (ne)djelo uboda dječjeg prsta u istraživanju okoline.
E sad, znam da (tuđu) djecu nisam trebao puštati u blizinu opreme, ali to mi sad ne pomaže. U pitanju su monitori Krk RP5. Pokušao sam da puštam neke basove i subkick zvukove ne bih li rastresao membranu, ali nema efekta. Da li neko ima ideju šta s tim? Last edited by vlaad; 06-04-2010 at 10:14 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Treba biti vrlo pazljiv da se ne napravi gori problem od ovog kozmetickog drugih nacina nema bez skidanja dust-capa pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Da, upravo sam maloprije pokušavao to i nije mi išlo sa mojim usisivačem. Moraću da posudim neki jači, samo da ne iščupam čitavu membranu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
a da li si primetio neku promenu u zvuku ili to radiš samo zbog kozmetike?
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Na cev ususivača stavi onaj najuži usisnik, pa još dodatno smanji otvor prstom, pa onda kreni ubazrivo. Neka ti neko asistira u pojačavnaju snage usisivača, a ti obazrivo drži usisnik kod udubljenja. I ja sam imao takvo "istraživanje" zvučnika... pa sam uspeo da ih "oporavim". A klinka - komšinica umalo da strada! Mada, da se mama prijavila da odmazda bude nad njom - oprostio bih maleckoj
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Bogami Krk ga je napravio baš solidno: pokušavah sa 2 usisivača i ni makac. Moram da nađem neki kirbi/zepter, nešto iz gornje klase.
Na svu sreću nema promjene u zvuku, za sada... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Ako nista ne uspes probaj kod:
Sini?a Rankov "SineVoice", Zemun +381641108171 +381113163467 mada... ako nemas zvucnih problema.. bolje je ostaviti tako kako jeste... svaki drugi zahvat moze promeniti stanje zvucnika. pozdrav bogi
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Misljenje o Yamaha Hs80 monitorima | Monitoring | 23 | 23-12-2009 10:16 PM | |
Pomoc !! Deformisan zvuk na monitorima :-( | ugljesa | Computer Hardware | 6 | 26-05-2009 12:13 AM |
Da li imate iskustva sa genelec monitorima | psionic | Audio Produkcija - Tehnike | 44 | 19-08-2008 07:49 PM |
Opet o monitorima | Daddy_o7 | Monitoring | 5 | 05-06-2006 02:10 PM |