|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Zanima me ustvari, postoji li neka audio kartica za PC, makar i nedostupna($$$), sa kojom bi softverska sinteza dala izlazni kvalitet zvuka bar priblizan onom sto proizvodi hardver.
Mislim pre svega na dinamiku i osecaj 'pod prstima' da sviras realan instrument, a ne bledi bezivotni sempl. Imam Audiophile 2496, i izmedju ostalog KORG Wavestation SR hardverski i njegovu 'identicnu' Korg legacy softversku kopiju. Razlika je ... poprilicna. Mnogi znaju o cemu pisem, ima li ko kakav savet ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Member
|
![]() Quote:
ali to se više tiče samplovanih instrumenata, snimaja i ostalih stvari vezanih uz sam DAW. no nemoj očekivat dobar zvuk što se tiče softverskih emulacija suptraktivne sinteze. kako je sa fm, aditivnom, wavetable sintezom i ostalog ne znam. al za očekivat je da stvari (hardver) koje su zamišljene da od starta budu digitalne, mogu imati svoju kolko tolko uspješnu softversku inačicu, dok analogna tehnologija emulirana u digitalnoj domeni gubi svoje čari tj. život. ja sam koristio svojevremeno istu karticu kao i ti pa sam prešo na tascam fw-1884 koji ima kvalitetniji konverter ali ni to mi nije pomoglo (to mislim na soft sinteve ). suočen sa tim istim problemom koristio sam izotopov plugin ozone, tj. harmonajzer i multi band kompresor koji su dio tog masteringu namjenjenog vst-a. pomoglo je malo. mrtvac je posto frankejštajn ![]() edit: zanimljivo pitanje zapravo. mislim da dosta razmišlja o tome što će točno dobiti time ako kupe bolju zvučnu karticu? pozdrav Last edited by pleon; 27-01-2010 at 04:40 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Ko je usnimavao analogne ili bilo koje starije synth-eve (analogne i digitalne) zna kakva je muka procistiti zvuk od sumova, dok na drugu stranu los sample (VST) je los sample... i tu nema popravke.
Bila je neka kombinacija gde su VST-e pustali prvo da prodju kroz dobre preamp-ove da dobiju "mudanca" pa ih tako usnimavali. Postoje razne kombinacije... ali cemu sve to...
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
[quote=sRce;270334]
Bila je neka kombinacija gde su VST-e pustali prvo da prodju kroz dobre preamp-ove da dobiju "mudanca" pa ih tako usnimavali. [quote] Ja to radim s vremena na vrijeme, volim ih provuci kroz jednog 'starijeg' pre-a kad pomislim da zatreba ![]()
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
pozz
![]() |
![]() |
#6 |
Administrator
|
![]()
Sto rece pleon, uvek mozes probati sa nekim boljim saturatorom (npr. PSP MixSaturator/Vintage Warmer, WaveArts Tube Saturator, SPL TwinTube, itd...).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ocu vala... Kasnije. Trenutno nemam vremena.. Ne radi se o tome da to 'popravi' zvuk ili je nesto epohalno. Ali ovaj joemeek vc1q (koji nije skupa naprava) ima svoj odredjeni karakter koji kad legne-legne sto se mene tice. U suprotnom moze i vitage warmer ili nista. ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Ama znao sam odmah, al reko ajd' da pocnem tred, mozda nece.
Ok, ajde drugacije da formulisem pitanje: Da zaboravimo mix i produkciju na momenat. Previse detalja odvlaci paznju od glavne stvari. Konkretno, jel' uspeo neko da sedne sam za klavijaturu, ustaruje bilo sta softversko (multi-tera-giga-piano, bas, pad, lead, ...), zatvori oci, odsvira nesto dobro i da mu zvuk iz monitora potera zmarce uz kicmu ? (Ko ovako nikad nije koristio svoju ergelu, zao mi je, neka ne cita dalje.) A onda to isto da odsvira sa naglasenijom dinamikom, i da mu velocity vec na 110 pomeri dijafragmu do krajnika ? Jel naterao neko BII da vristi ? Jel' doveo neko ribu kuci i smuvao je da mu umesi kiflice na taj zvuk, i jos da vristi kao BII ? (Dobro sad sam preterao, zaboravite ovo) Ako jeste, sta je tada bilo povezano u lancu izmedju klavijature i monitora ? (I kakve su joj bile kiflice ?) pozdrav i samo opusteno |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
hehe, sto bi braca ameri rekli - "popcorn time"!
![]() aj ljudi batalimo rasprave, covek je dobio dosta saveta na postavljeno pitanje
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
pomozite da smislim kako napraviti ovaj zvuk | InsaneEyes | Produkcija Elektronske Muzike | 9 | 12-12-2009 02:36 PM |
Kako sa monotimbralnim Synth-om napraviti aranzman? | Comodo | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 10 | 24-04-2009 04:50 AM |
Kako da postignem ovaj zvuk? (Jarre) | fischek | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 17 | 01-10-2007 01:19 PM |
Kako snimiti zvuk sa izlaza kartice u komp.? | splatch | Audio Software | 2 | 25-09-2005 11:17 AM |
Roland guitar synth GR-50 - kako podesiti? | FrankoPanko | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 25-08-2005 07:10 AM |