|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Posto sam donekle zadovoljan bubnjem i basom koji sam napravio pomocu vst instrumenata,ostaje mi da gitaru dovedem do perfekcije(sto verovatno nikada necu uspeti).dosta dobro to zvuci i sada kada je snimam iz svog starog Kramera kroz ugasen Bossov overdrajv pa direktno u Emu 1212m,ali hteo bi da probam da li moze jos bolje.Sa di boxom se jos nisam susretao,znam onoliko koliko sam procitao po internetu i video na tubeu,a vidim da se nesto na forumu nije preterano doticalo ove teme.(kad u seachu ukucam di box ne izbaci nista na tu temu).Kakva je razlika izmedju aktivnih i pasivnih di boxova.
Da li postoji neka od tih sprava koju bi mogao da ubodem svoju gitaru,pa u emu 1212m ili ce mi trebati i preamp da bi dobio dobar signal.Jel moze neko malo da razjasni ove stvari.Zato bi najvise voleo neku spravu sa ulazom i izlazom i kraj price.Vidim da ima gomila sprava samo od jednog proizvodjaca,kako znati sta uzeti.Prorucite mi nesto sto daje solidan kvalitet za razumnu cenu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Evo ti sve...
http://en.wikipedia.org/wiki/DI_unit#Passive_DI_units Preporucujem ti Behringer ako "razumna cena" znaci "za sto manje para" , sasvim korektno radi,obzirom da kosta oko 30e, a ako hoces nesto bolje, Klark&tehnik,koji me odusevio i koji broootalno radi ili vec izlizani,precenjeni BSS koji je dobar ili dbx koji je isto dobar...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 21-12-2009 at 02:37 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Hughes & Kettner Redbox?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Koji beringer od njih x?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
![]()
Meni je Zeljko Dabic iz Rume napravio jedan, i dobar je. Sigurno bolji od mnogo cega skupljeg.
Nadji telefon preko informacija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Imas behringer DI 100, to je obican - klasika 1 kanal, imas DI 20, to je 2 kanala, ja koristim DI 800 - to je 8 kanala, svi rade na fantom i ova dva manja mogu na 9v bateriju...
Imas i razna druga resenja,sa emulacijama 4 X 12 speakera, sa dodacima,tra,la,la,ali obican ti je dovoljan,vec ce taj signal zavrsiti u nekom gitar-rigu i slicno... Ajde jos bass ako snimas kroz DI, ali sam malo konzervativan, nista nece zameniti dobrog gitarosa,dobru lampu od 20-30w i kondenzator na kutiju i oranje boom... ![]()
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Behringer aktivni ulta-g radi super... negdje je oko 60 eur.
Ima speaker simulaciju i vrlo korisnu stvar, može se koristiti između glave i cabineta, ali na način da izlazni signal iz glave pretvara u linijski signal i šalje na svoj izlaz, naravno na cabinet izlazi standardni zvuk. ![]()
![]() |
#8 | |
Moderator
|
![]() Quote:
...ali je problem sto je taj signal i dalje samo LINK ulaza,pa je time istovetan nebalansiran a covek ima balansirane ulaze... Treba nesto sto balansira i daje LINIJSKI izlaz, a ne mikrofonski... Je6i ga...
![]() |
![]() |
#9 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Nije problem, aktivni behringer ima balansirani xlr izlaz... zato mu i treba aktivni di, pretpostavljam... Na emu ulazima mo?e dignuti ulazni nivo signala... moći će bez problema koristiti sa raznim simulatorima... malo ti?i signal, ali emu nema ?uma koji bi bio primjetan toliko.... Koristio sam ovu kombinaciju... radi bez problema... ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 21-12-2009 at 05:25 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Preporucite kameru | Tribal_kg | Pricaonica | 0 | 22-07-2009 05:34 PM |
Preporucite STEREOIZER | bleiber | Produkcija Elektronske Muzike | 10 | 09-02-2009 11:44 PM |
Je li ima neki način da vidim koliko je puta neki track kupljen na Beatportu? | R A V E N | Razno | 4 | 13-11-2008 02:15 AM |
preporucite mi condenser mic | jaybox | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 16 | 27-07-2007 05:24 AM |
Preporucite mi software | PedjaBG | Audio Software | 12 | 30-09-2004 01:03 PM |