|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pozdrav svima!
Svima su nam manje - više poznati vodeći DAW softveri, međutim koliko ko zna o Open source DAW softverima??? Ja sam gledao malo po internetu i kao ozbiljan kandidat se nameće Ardour (http://ardour.org/). Mislim čak i da je SAE Institute preuzeo na sebe jedan dio radzvoja ovoga softvera (koliko se ja sjećam sa SAE sajta). Molio bih sve ljude sa Forumskog koji znaju nešto o ovom programu ili ostalim Open source audio aplikacijama da se malo prodiskutuje i promudruje vezano za ovu temu, jer u svakom slučaju važno je znati koje sve alternative postoje, a vjerujem da tu ima i dobrih programa. Sve najbolje. Last edited by Goran B; 11-11-2009 at 07:23 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Relativno sam nov na Rumskom, stoga nisam upratio koliko se pisalo o open source audio aplikacijama.
Koliko sam vidjeo na sajtu Ardour-a, ne mo?e se instalirati na XP, ali mo?e li se negdje na netu pronaći verzija koja radi na XP-u? Koliko ste ga probavali i va?e impresije (kvalitet audio zapisa, mo?e li se povezivati sa svim standardnim VST-ovima i FX-ovima i td.) Volio bih ga isprobati, pa se stoga i raspitujem sa iskusnijim korisnicima. Hvala mnogo svima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Ardour zasada radi samo na Linuxu.
Shteta ! ! ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
banned
|
![]()
Radi i native na osx-u, ako je neka uteha.
Probao sam ga, koristion u nekoliko navrata, drzim ga na kompjuteru za zlu ne trebalo. Dobar je za audio editing, ima dobar ruting, ali je to i dalje predaleko od mogucnosti i komfora koji pruzaju drugi DAW programi. VST se moze naterati da radi, AudioUnits za Mac rade OK (ako se donira, dobija se verzija koja cak moze snimiti stanje audio unita u projektu). Midi podrsku nema, kao ni podrsku za virtuelne instrumente, to za njega mora odraditi neki drugi sekvencer. Native se mogu koristiti LADSPA i LV2 efekti, koji su nekada zanimljivi, ali ne predstavljaju nista posebno, a cesto ni korisno. Ima izuzetaka, naravno, treba probati ceo paket. Mixbus je ustvari Ardour, verzija 2.8.2, samo sa upotrebljivijom EQ i dinamickom sekcijom, integrisanom u Ardour mikser. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Workstation do 300-350 Eura | Flash Gordon | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 19 | 01-08-2009 01:17 AM |
Microsoft Windows XP Pro Digital Audio Workstation Edition | Danny Lou | Audio Software | 19 | 18-12-2008 04:08 AM |
Korg M50 workstation!!! NEW | marestudio | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 2 | 07-11-2008 02:03 PM |
:: Yellow Tools najavio Independence - Sonic Workstation :: | lesha | Audio Software | 5 | 27-09-2007 02:29 PM |
Digital audio CDX D8 | Danny Lou | Computer Hardware | 0 | 14-10-2006 11:02 AM |