|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Member
|
![]()
Pretražio sam i izgleda da nije bilo konkretne rasprave o ovoj temi. Mislim da je (ako pretpostavimo da je cena softvera približno jednaka nuli
![]() Inače, ono što me je malo podstaklo da ovu varijantu počnem da razmatram ozbiljnije je forumaški Q&A sa Flake Lorenzom, klavijaturistom Rammsteina. Pročitajte šta čovek kaže na ovu temu: Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
pa Herbie Hancock odavno koristi Apple laptop za zive svirke za soft synths
http://www.futurestyle.org/archives/h/hancock.htm a i Sting / Police su terali 2 x Logic setup-a, (na Apple lap-topovima) u sync-u na turneju. Ako jedan crkne, drugi odma nastavlja |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Inace, negde na forumu sam pisao vec o tome, postoji jedan jako dobar softwere za "live" sviranje VST instrumenata a on se zove "Brainspawn Forte". To je host program u koji redjas VST instrumente koje imas i zelis da sviras. Kako to sve radi? E pa, ako bismo na trenutak zamislili da su u pitanju hardverski instrumenti, onda bi nam Forte bio jedan veliki rek u koji redjamo razne module, semplere, synthove itd. samo sto ovaj softverski rek ima i neke stvari koje nijedan hardverski nema. To su midi podesavanja svakog instrumenta i njihovo memorisanje u tzv. Scene. Naravno, ima jos dosta stvari koje mogu da se podese (midi kontrole,...). Scene su kompletne postavke onoga sto izlazi iz Forte-a. Zamisli situaciju, imas na pr. poredjane jedan soft sempler tipa Emulator X2, pa onda Hemmond orgulje NI B4II, pa FM7 synth i recimo Hypersonic 2; slozio si na tim instrumentima boje koje hoces da sviraju istovremeno, podesio njihove jacine, midi kanale (mogu svi da sviraju na jednom kanalu), efekte itd. i to sve samo "uslikas" kao jednu Scenu! Njih Forte pamti po brojevima - 001, 002, 003 itd., dakle, svaka Scena jedan broj. E sad, na klavijaturi putem Program Change naredbi na samo jednom midi kanalu pozivas onaj broj na kom ti se nalazi ta Scena (recimo broj 001) i automatski se na ekranu javlja ta scena i "svira"! Ima jos dosta stvari u Forteu koje mogu da se podese ali ako ga budes koristio to ces vec i sam skontati, nije problematicno! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
moze laptop ako je operativni sistem DOS ili ako si herbi ili sting pa si 'ebeno neunistiv
![]() e akad sam procitao da herbi koristi reason, odusevio sam se ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Malo sam guglao i od tog fortea sam nasao samo ono sto firma koja ih pravi i prodaje zeli da ljudi vide. Ista stvar kao i sa Kore playerom od N.I. Jos uvek nema te mashine koja moze da pogura to sto ovi reklamiraju (mozda moze neki quad procesor sa osam giga rama i dual grafichkom od giga)...
Lap-top to jos uvek ne moze da iskalkulishe tu kolichinu podataka koju zahtevaju 2 ili chak 3 "ozbiljna soft sinta" i to je ultra porazavajuce.. Nedavno je Moritz instalirao na poslednjem modelu Apple MAcBookPro 17Inch wide ludilu taj njihov free kore player i ... Na vecini preseta koji su dobri (mozda i odlichni) procesor ode na 70 % zauzeca, u standalone modu... Znachi, moze da posluzi lap top kao sint mashina iz koje furash tako nesto, i to je to... Ne bih se usudio da mi taj rachunar sluzi za ne daj boze neku matricu ispod pored toga(heh, pocheo sam i trodimenzionalno da se izrazavam) u real tajmu itd... A lik iz Ramshtajna je kul, ES2 je super soft sint i pritom uzima 0.2 % procesora a zvuchi odlichno, pogotovo kada uzivo prodje kroz neki dobar mixer... Last edited by silicon science; 22-11-2008 at 11:59 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
tnx, ss
Dakle, Forte otpada kao varijanta. Meni je Ableton kul varijanta: ne ?vaće previ?e procesora, mogu da se pale i gase kanali, ima i midi i audio efekte (jap, mogu da rokam i arpeđator na kvarno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Ableton ti mozda i jedina solucija (i najbolja) za to sto tebi treba (ako sam dobro razumeo). Zelish sint Lap top i mozda jos nesto uz to iz istog rachunara... Malo matrica malo on off kanali... Poigraj se malo s Abletonovim sintovima (koji su btw sjajni) i dobices to sto zelis, pogotovo u najnovijoj verziji u kojoj imas Analog, Electric, Tension i Operator... Sve sto choveku u zivotu treba (ako sviras soft sint)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() E da, nikada me nije izdao uzivo ni pod windowsom, ni pod Macom... Rachunar je kao zena, ne daj nikome da ga dira i redovno "servisiraj" ![]() ![]() Last edited by silicon science; 22-11-2008 at 11:39 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Trenutno dizem 8 VST instrumenata i 3 simulatora gitarskih pojacala a planiram da ubacim i jos neke instrumente: - Hypersonic 2 (2x) - Ni B4II - Real Guitar - Real Strat (3x) - Korg M1 - NI Guitar Rig 3 (2x) - IK Ampli Tube Metal. Pri svemu ovom, zauzece RAM-a je oko 860Mb a procesora 5 - 8%! Moja masina je RuDAW Pro sa Quad 9300 procesorom i 4Gb RAM memorije ali to ne menja stvar kada je Forte u pitanju i dilema da li on moze da radi na lap-topu! Forte je upravo i namenjen zivoj svirci VST instrumenata! Postoje jos neke host aplikacije sacinjene za ovu namenu (na pr. Steinberg V-Stack i sl.) ali je Forte daleko ispred njih, pogotovo kada je midi ruting u pitanju sto je za ovu namenu jako bitno! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |