|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
dobijem pre par dana neku pesmu da pogledam / opravim / smiksam...(iz nasih krajeva).
E, posto svi vec znaju da ja nisam tehnicki najbolje potkovan i sve radim na uvo (i oko)..da vas pitam da li je ovo ok? Naime, kad sam otvorio audio fajlove, pomislio sam da je pola njih tisina !? Naime, na naj-jacim kanalima peak je bio na -19 (minus19)...a na nekima se videla samo ravna linija iako je nesto tu sviralo.... ![]() Jel sam ja glup, ili ne znam, ali meni je ovo (iako je digitalno snimanje, itd) malo tiho... Sta drustvo misli?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
koji program ti to pokazuje tj tu ravnu crtu ??? sta kaze audio editor tipa sound forge , tj kakve vejvove i sl. ti iscrta ... ali definitivno je tiho ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pro Tools....program. Mogu ja vizuelno da podebljam waveform, ali kad stisnem "peak" ona opet pokaze minus 19... Mislim, nije problem...ja ionako optimizujem sve trake na 0 pre miksa... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
kapiram da je shum pojeo sve, a?
ne da je malo tiho nego bih ja nabo lika koji mi je to dao.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Ma sta ima veze, ionako bi to DaBear zgnjecio sa nekim kompresorom
![]()
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
ma to ti je samo tako naislo, mislim da nije praksa...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
pitanje oko snimanja-usnimavanja | supersonic | Audio Produkcija - Tehnike | 7 | 31-03-2009 05:45 PM |
Pomoc oko usnimavanja bubnja!!!!! | binzulja | Audio Produkcija - Tehnike | 8 | 18-02-2009 11:25 AM |
pomoc potrebna oko usnimavanja signala na komp | Lag | Computer Hardware | 2 | 10-12-2008 09:02 PM |
Master nivo... | DADDY Z | Audio Produkcija - Tehnike | 15 | 30-04-2008 12:26 AM |
RMS i nivo usnimavanja | OFF | Audio Produkcija - Tehnike | 30 | 11-04-2005 08:06 PM |