Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Dragan Ivanović

Dragan Ivanović Bas Maister, Studijski muzičar, aran?er, producent (saradjivao sa Vasil. H Bendom, Mangus, Van Gogh, Ceca, ...trenutno saradjuje sa Bala?evićem, Rambom, Sergejom Ćetkovićem i Strip...snimao bas Nevernim Bebama, Zdravku Čoliću, Van Goghu, Ceci, Regini, Vladi Georgiev, trenutno aktivan i kao DJ (projekat bassystem predstavlja perc.elemente)

Thread Tools Display Modes
Old 18-02-2007, 10:51 PM   #1
Mitjovan
Member

Mitjovan's Avatar

Default Beovizija 2007

Postovanje gostu!

Interesuje me da li si preslusao pesme kandidate za ovogodisnju Beoviziju?
Koja ti je pesma favorit, sta bi izdvojio, sta mislis o pristupima, aranzmanima, kvalitetu pesama itd?

POz
Mitjovan is offline  
Old 19-02-2007, 11:40 PM   #2
skippy
Junior Member

skippy's Avatar

Default Re: Beovizija 2007

Ej coce, Dje bre nadje Baju Roganovica k'o avatar. E moram da mu kazem. Evo ga covek zivi odje u Melburnu. Vidjeh ga u subotu.
skippy is offline  
Old 20-02-2007, 01:28 AM   #3
bassystem
Stara Rumski Elita 2003.

bassystem's Avatar

eh, na?alost, samo sam jednu stvar čuo, tako da ne mogu biti od pomoći....mene u principu takve namje?tene stvari ne privlače puno, pa se i ne interesujem...posebno jo? poslije onog pro?logodi?njeg gafa do strane mojih zemljaka

Međutim, priča se da ove godine ima dobrih stvari, pa ćemo da vidimo. Čuo sam stvar koju su radili Sedlar i Demonja, i nije lo?e, dobra festivalska stvar, sve u?ivo odsvirano, mada ja nisam ljubitelj komercijalno/primijenjene muzike
bassystem is offline  
Old 20-02-2007, 01:40 AM   #4
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by bassystem
posebno jo? poslije onog pro?logodi?njeg gafa do strane mojih zemljaka
Pa ne bih ja rekao da su samo tvoji zemljaci tad zakuvali... jesu i oni, ali... meni to izgleda kao da su Srbi krali u rukavicama (na finjaka), a ovi otvoreno... cini mi se da su obe strane montirale potencijalni rezultat...
Old 20-02-2007, 01:07 PM   #5
bassystem
Stara Rumski Elita 2003.

bassystem's Avatar

ma to vi?e nije ni bitno...ja samo znam pozadinu uspjeha boys grupe iz mojih krajeva i to mi se gadi. To besomučno forsiranje nečijih sinova samo ne ostavlja mjesta pravim talentima...i to mi je tu?no. Zato sam ja postao fotograf, jer nemam strika (ili babu, ujaka, pa?enoga...) na visokom polo?aju (?to je baksuz, s obzirom da mi je Lovćen iznad glave)))))...ali to je kod nas odavno normalna stvar.

bassystem is offline  
Old 20-02-2007, 01:11 PM   #6
bassystem
Stara Rumski Elita 2003.

bassystem's Avatar

od sada mi je nick "fotobass"

ako nekome treba sa vjenčanja, sahrane, ispraćaje u zatvor.....organizujem i gradsku muziku, imam dobru vezu

isto tako, ako nekoga zanima da kupi par jeftinih bass gitara, neka se javi...šifra, "dobre za narodnjake i turbo-folk"

ps: prodajem i lijepu miksetu, fino svijetli i dobra je za pokazivanje. Više kanala...

Last edited by bassystem; 20-02-2007 at 01:20 PM.
bassystem is offline  
Old 11-03-2007, 07:34 PM   #7
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

Quote:
Originally Posted by caac
i ne bi me cudilo da od one jedne devojcice naprave decaka ne bi li razni perverti poludeli i pokupovali albume
Interesantno vidjenje stvari, ali vise nego istinito. Stvarno me zivcira sto pojedini koji misle da su strucni i koji naravno "znaju" sta publika misli obavezno okrecu sve onako kako bi po njima to trebalo da izgleda. Ima sigurno dosta primera gde se od lepe pesme napravi ultra-mega-fensi shit, kako bi pesma po njima bila slusana. Najzalije od svega sto opet ovi drugi hladno pristaju na tako nesto umesto da im kazu direktno u lice "NEMATE VI BLAGE VEZE".

Quote:
Originally Posted by caac
Inace sama pesma evrovizije je odavno nasledila popularne mapetovce
Da, tako ja gledam na festivale uopste. Mislim da sam na nekom forumu bas i napisao tako nesto.

@mare_ns

Quote:
Umesto da festival bude probojna tacka mladim nadama, pustaju se kreature tipa Mire Skoric (koja ocigledno ne moze da prevazidje kafansko pevanje), Maje Nikolic (JUL-ovka sa bolesno smesnim trilerima) i njima slicni. Zar ne treba publici ostaviti da presudi, a ne nekolicini "strucnih"?
Skroz se slazem, nego znas sta je kod nas jako veliki problem? Publika je preko medija pod jako velikim uticajem "strucnh" ljudi, pa je slusajuci "hitove" izuzetno iskvarlila ukus, tako da bi se glasanje publike i "strucnog" zirija verovatno pokolopilo. (bezizlazna situacija )

Quote:
Ovim postom I DON'T MEAN NO DISRESPECT Oggyju i ostalim prisutnima koji su u tim vodama, ali mi je krivo sto se cak ni na muzickoj sceni (a o drugim segmentima srpskog drustva da i ne pricam) ne vidi izlaz iz trulezi i nekreativnosti.
Znas kako, kolko sam ja skontao na osnovu procitanog, ti i Oggy se slazete u 90% stvari. Jedina bitna razlika je u tome sto on kaze da su festivali u sustini jedna velika zajebancija (sto je u praksi ziva istina), a ti opet gledas to sa teorijskog aspekta i kazes da bi oni trebali da budu itekako ozbiljna stvar i da pomognu mladima da udju u svet muzike. To je danas cesta pojava. Ja sam, npr, imao raspravu tog tipa sa Vukom (kVu) na nekom drugom forumu, bas zbog tog teoretskog gledanja na stvari. U principu vecina tako razmislja u pocetku, da bi posle kad udju potpuno u taj svet, gledali to sa prakticne strane... Neznam, ja cu se za sad drzati teorije, pa cemo videti koliko ce to da traje...
Old 11-03-2007, 07:37 PM   #8
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

Quote:
Originally Posted by oggy
Evo, Mare, da ne bude hipoteticka prica, reci koja je to bila pesma u pitanju da ne bih morao ja sada da kopam po arhivi. Mozemo je uploadovati ovde, pa ce ljudi sami doneti zakljucak, kako to uvek i urade.
Da, to bi bila dobra ideja... Ja bih voleo, a verujem i drugi, da uploadujes pesmu, pa da je cujemo...
Old 11-03-2007, 08:17 PM   #9
mare_ns
Junior Member

Oggy, drago mi je da niste shvatili moj post kao napad na Vas, samo sam bio isprovociran navedenom izjavom, dakle nema otrovnih strelica, samo moje vidjenje stvari. Pa, eto... pevach je Bogdan Spasic - "Kao suza cista". Naravno, jos jednom napominjem da se niko od nas ne bavi muzikom profesionalno, snimanje obavljeno uz pomoc stapa i kanapa, a samo pojavljivanje na festivalu- zantizelja (ubila je macku, zar ne? ). Samim tim, ja sam najmanje objektivan u oceni pesme, jer sam svirao coveku koji mi je izuzetno drag prijatelj.

I ja sam vratio film i setio se nekih klinki koje su svirale obradu Green Day, cini mi se. Da li su to te "klinke" koje Vi spominjete? One su nas kolektivno odusevile nastupom i zvukom, a bila je tu i devojka pod imenom Marija Mirkovic, pesma je bas bila u nekom pop-rok fazonu i svidela nam se...

Ako sam dobro shvatio, Vi imate ovu nasu pesmu u arhivi pa cete je uploadovati...
mare_ns is offline  
Old 11-03-2007, 08:27 PM   #10
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Sad znam o kome se radi. Nije bilo lose, ali si i sam rekao kako je radjeno, pa je tako i zvucalo. Pesma je prosla u finale jer je i trebala da prodje. Decko pristojno peva i cini mi se, ako se dobro secam, da je i ove (prosle, 2006.) godine slao pesmu na konkurs, ali je tu bila drasticno jaca konkurenciija. Moguce je da gresim, ali kao da je bilo tako.
O pobednickim pesmama uglavnom ne dajem komentare, jer bih ja morao da budem nepristrasan, tj. korektan prema svim ucesnicima.
Mozes je i ti slobodno podici na neki upload server, jer ja kad imam vremena, a najcesce nemam, zato sam te i zamolio da mi kazes o kome se radi

Pozdrav!

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules