|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
MAO
|
![]()
Elem, pazario bih nesto u tom smeru, u cenovnom rangu do 500e. Potrebna mi je sprava pogodna za reverberisanje vokala i dobosha (snare drum), ALI da pruza bolji kvalitet zvuka od softwerskih varijanti (impulsi, native, dsp)... da li to uopste postoji u tom cenovnom rangu?
prednost bi bio i digitalni I/O... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
sve to u rangu od 500-600 Eura, ce ti zvucati isto kao i software reverb...ali sa druge strane, stedis DSP na kompjuteru... Ja vise od pola mikseva odradim sa Yamahom REV500 i niko nista ne primeti! (ima sad da se nadje za dzabe..)To kad me mrzi da palim Lexicon, radim digitalni routing, pa jos izgubim nekoliko izlaza iz Toolsa zbog njega... ne znam koliko puno ocekujes od hardware reverba..?. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
RM |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
ne znam, za neke stvari niti jedan plugin ne moze doci ni blizu mom matorom spx990
pitam li se tek kako li bi bilo da imam nesto moderniju spravu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pravo da ti kazem , koristio sam razne reverbe i po meni npr UAD plate 140 MENI bolje zvuci od plate a sa Lex 300 l ( pricam samo o plate ovima , ne o hallovima i roomovima ...... jbg , razliciti ukusi ....) Nesto ne bih bas favorizovao jeftini hardware ( do 500 e ) ....... impulsi zvuce vec jako dobro . Samo se cesto u presetima hardware a nalazi i reverb i dilej i korusi i svasta ...... mozda se pozabaviti revebom i stavljati stvari na njega , kad pogledas sta sve menjas na reverbu na nekom presetu , shvatis da ima tu jos toga ..... osim reverba ....... ( tako sam ja to skapirao .... ja cak u poslednje vreme dodajem nuendovu distorziju ( posto je jedina stereo distorzija koju imam ) i onda stavim amp sim koji skune sve visoke ..... zagusti se super ..... mozes i da ga komprimujes ..... a mozes i da dodas onaj harmonic efekat .... da ga rasiris sa waves s -1 ..... ma sta hoces ) Pozdrav Last edited by Max; 08-09-2006 at 08:58 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Jednostavno, hardware reverbi imaju neki svoj "personalitet" sto ne znaci da su objektivno bolji, mada je za mene uvek bolje imati "hard" spravu koja radi samo to i nista vise, nego (nazalost obavezan) komp, koji radi u apotekama, turistickim agencijama, postama, bankama, i na drugim prozaicnim mestima... licno imam nekoliko tih jeftinih reverba, 2LEXa, YAM rev 500, ali mi je veoma prijatno iznenadjenje BEHRINGER V-VERB PRO, koji sam skoro kupio iz "zezanja" a ispostavilo se da je iznenadjujuce dobar, naravno kao 3. ili 4. reverb u mixu, ali je toliko jeftin da je smesno, pa se isplati cak i uzeti ga na slepo. Ima neke (impulsne valjda) imitacije cuvenih hardware reverba koje dosta priblizno zvuce, a i "repovi" su mu dosta pristojni, jos je i "dual engine" i moze da se vezuje serijski i paralelno, kazem vrlo sam se prijatno iznenadio, pogotovo za te pare (bolja vecera za 4 osobe u Beogradu) Probaj! zaista ne kosta! Pozdrav...
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Cemo, probamo.....
![]() |
![]() |
#8 |
VIP Member
|
![]()
[quote=slowstar]U pravu si Zvi!!!
evo sad bas citam neki stari intervju sa Chris Tsangarides (tip snima / producira rock / metal, radio sa svim mega bandovima)..U njegovom studiju ima 4 Yamaha REV500 reverba...Meni je cak bolji od Yamaha ProR3 (koji isto imam!) brz za rad, super preseti,,,dzabe!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Mason
|
![]()
Neznam bas da li ima nesto u racku za te pare... Ja probao onaj MPX 550 i meni se ni malo nije dopao...
![]() |
#10 |
MAO
|
![]()
paa...recimo da ima malo impulsa koji me u potpunosti zadovoljavaju... a razmazen sam sa m5000 i pcm91 koji su daaaleeeko skuplje sprave...
jednostavno sve sto ne valja kod losih reverba bih zeleo da izbegnem - supljost i metalni prizvuk koji se jednostavno ne da isterati sta god mu ja radio (a na impulsima jos i ne mogu mnogo ni da mu radim!) ... |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
VSS3, PCM-91 i ostali reverbi(TESTOVI) | STUDIOTON | DSP forum | 158 | 22-04-2010 09:40 PM |
Reverbi! | korenjak | Audio Software | 80 | 23-10-2008 12:41 PM |
Reverbi - generalni principi | OFF | Audio Produkcija - Tehnike | 41 | 09-09-2008 11:34 PM |