|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Da li je neko imao priliku da uporedi Le sa full varijantom PTa (zvucno, pre svega)?
Koja je najeftinija platforma na kojo rade TDM plug-insi? Hvala p.s. (opet se lozim) ![]()
![]() |
#2 |
Super Moderator
|
![]()
I ja sam se primio. Aj bacite malo svjetla na materiju.
![]()
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#4 |
Super Moderator
|
![]()
Na nos mi je izashao drkajuci se sa carinom. Najradje bi ga prodao da izvucem pare nazad.
![]()
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Ja treba ovih dana da prelomim bas izmedju Mbox-a, ili neke M-powered varijante(ako me ubedite za rad u PT Le
![]() Dakle, hocu da radim aranzmane u SXu, a onda export, pa mix u LE. @Pure, sve oci su uprte u tebe ![]()
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Dakle, PT TDM neradi sa 001, 002, M Box i M powered sistemima.. PT LE koristi RTAS pluginove. Razlika je u processingu. RTAS koristi CPU racunara a TDM koristi HD PT Hardware (HD 192,HD 96). Voleo bih i ja , al neide
![]() Sto se tice kvaliteta zvuka RTAS i TDM pluginova, nebi trebalo da bude nikakve razlike. Sto se tice celokupnog zvuka....hmmm, nisam nikad uporedjivao ali logicno bi bilo da je summing bolji na TDM sistemima. Sve zavisi sta radis, koliko kanala mixas itd.. Radim na LE i u 90% slucajeva mi je dovoljan kad radim u stereo formatu (za radio, TV, svoje neke projekte). PT LE sa G5 ce ti bez ikakvih problema i kocenja gurati min 50 pluginova i vise.. Eventualno ako radim visekanalni mix za bioskop (5.1), onda materijal pripremam i editujem na LE a mixam ga u sali za mix gde je PT TDM sistem.. Mogu napraviti mali summing experiment. Napravicu mixdown (stereo) dvadesetak kanala (bez efekata i automatizacije) na LE (sa 001) a onda isti session otvoriti na TDM i napraviti mixdown. Drugu varijantu mogu ubaciti i pluginove i isto napraviti mixdown na oba sistema,okaciti na rumski pa nek svako proceni razlike i koliko mu je to bitno u radu... Ovo bih mogao u toku sledece nedelje uraditi. Licno bih se pre naklonio digidesign hardweru nego M powered sistemu. To mi je nekako sigurnjak.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Super Moderator
|
![]()
@Color
Ako te ne mrzi to bi bilo jako korisno chuti 2 indenticna mixa sbrana u LE i HD verziji PTa. BTW jel se neko na forumu upustio u nabavku analogne sume? BTW2 stigao mi Mbox ![]()
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Hvala, samo nastavi, cekamo rezultate re BTW1 Ja mozgam sto kombinacija u glavi (i po forumu ![]() re BTW2 Koliko bi mene kostao Mbox u BGu preko te tvoje varijante? ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
sta je to moguce? ja isto koristim pro toolse i osto bi na njima, ali neznam koj mixer uzet, hd i c 24 mi je preskupo, pa sam razmisljo o tom mackie onyx, ali kako njega povezat sa protoolsima?, mozda preko digi 003 racka? molim pomoc oko toga...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pro Tools.. | Zid | Tutorijali | 4 | 26-05-2006 12:20 AM |
Pro Tools HD vs Pro Tools LE | kravadinka | Audio Software | 20 | 16-03-2006 11:29 PM |