|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Dakle, imam problem koji vucem vec duze vreme ali sada mi vec ozbiljno ide na...
Imam mic preamp SM-Pro PR8-mk2 vezan na M-Audio Deltu 1010. I uzaaasno nizak nivo signala koji iz preampa ulazi u kartu. Da ne nabrajam sta sam sve pokusavao ali bezuspesno. Mislio sam da ce preamp biti kod mene samo u tranzitu ali mi se zbog nemanja para zalomio na duze vreme izgleda, pa ovaj problem ne mogu vise da eskiviram. Ima li neko ideja? I sto se tice karte i sto se tice preampa.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ali recimo kad sam iz mog preampa ulazio iz njega TRS (banana dzekom) i isao njime u M-Audio 192, imao sam nizak signal. Kad sam izlazio iz njega kenonom i ulazio opet u kartu bananom, signal je bio jak. To ima veze sa balansiranim i nebalansiranim ulazima i izlazima. Na Delti su ulazi balansirani, ako izlazis iz nebalansiranog izlaza iz tvog preampa dobices slabljenje od 10 DB (valjda je tako, mozda gresim, neko ce me ispraviti). Ako ti je slabljenje samo 10 db i recimo kad ti je peak na -2 na outputu na pojacalu a u daw ti ulazi -12 db, to i nije tako lose (valjda). Jer i onako treba ostavljati nekih 16-12 db headroom-a prilikom snimanja |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
imas li podesavanja +4 -10dBu? na preampu i na delti bi valjalo da ti bude sve na +4dBu
![]() |
#5 | |
Moderator
|
![]()
Evo gledam neki matori strani forum...
Nisi jedini sa tim problemom,kazu da je ustvari gain nizak...: Quote:
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pasivno sabiranje audio signala? | mildan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 3 | 16-10-2009 07:22 PM |
transfer digitalnog dat signala u kompjuter | zak | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 02-02-2009 10:02 PM |
pomoc potrebna oko usnimavanja signala na komp | Lag | Computer Hardware | 2 | 10-12-2008 09:02 PM |
Slab nivo signala i pored 0dB | AVaX | Audio Produkcija - Tehnike | 58 | 03-05-2008 08:46 PM |
Tool za izracunavanje zvucnog signala | Steka | Audio Produkcija - Tehnike | 16 | 28-12-2007 04:55 PM |