|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
koja je precica da mi se prikaze bus kanal ? nadam se da je to kanal za group chanel i cemu sluzi onaj master fader ? dal' to moze da zameni group chanel kao u nuendu ???
aj pa se nadam brzom odgovoru :] Fala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ne moze, grupe u Nuendu i Protoolsu su potpuno razlicite po funkciji. Pogledaj u manualu, lepo je objasnjeno sta mogu grupe u PT, a sta ne. Meni su one vrh za editing, solo/mute.........Buseve ti i ne prikazuje explicitno, vec su oni interni routing. NPR: track out - bus 3,4 Aux in - bus 3,4 tako si neki kanal nevidljivim shinama (BUS) poslao u pomocni ulaz (AUX), i tako mozes da vrshih grupisanje kanala (slicno kao grupe u Nuendu). Takodje, na AUX mozes da inertujes i neki reverb i sl...., pa saljesh u njega po potrebi sa onih 5 sendova po kanalu Ja sam tako skontao, a verovatno ce ti neki napredniji korisnik bolje izbistriti ovo
.....Snimam sve (u)zivo ..... ![]() Last edited by OFF; 19-04-2007 at 12:23 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() a master je master ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
fala svima koji su poslali private i koji su odgovorili 'vako javno , snadjox se :]]]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Ne mora aux, moze i master fader. Mozes da imas vise master fadera, u od verzije 7 imas i VCA mastere, pa mozes i tako da pravis grupe(ne znam za LE, tako je u TDM) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
SuperModerator
|
![]()
master nema input sekciju
![]() pozz p.s. inace auxes su cool za rerecording, i sve ostalo... da ne spominjemo monitoring external hardware-a... a bus moze u bus pa u bus i tako u krug... nisam siguran da nuendo to moze, nisam dugo seo za njega... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
BTW Bitch i ostali, koji ozbiljno radite u PT...... Koliko koristite mix i edit grupe?
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pro tools LE vs TDM | OFF | Audio Software | 21 | 07-03-2008 01:47 PM |
Pro Tools.. | Zid | Tutorijali | 4 | 26-05-2006 12:20 AM |
Pro Tools HD vs Pro Tools LE | kravadinka | Audio Software | 20 | 16-03-2006 11:29 PM |