Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   evo i ja da smaram za pro tools(6.7 TDM) (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=17754)

alavuk 18-04-2007 07:20 PM

evo i ja da smaram za pro tools(6.7 TDM)

koja je precica da mi se prikaze bus kanal ? nadam se da je to kanal za group chanel i cemu sluzi onaj master fader ? dal' to moze da zameni group chanel kao u nuendu ???

aj pa se nadam brzom odgovoru :]

Fala

OFF 19-04-2007 12:19 AM

Re: evo i ja da smaram za pro tools(6.7 TDM)

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 152388)
koja je precica da mi se prikaze bus kanal ? nadam se da je to kanal za group chanel i cemu sluzi onaj master fader ? dal' to moze da zameni group chanel kao u nuendu ???

Fala

Ne moze, grupe u Nuendu i Protoolsu su potpuno razlicite po funkciji. Pogledaj u manualu, lepo je objasnjeno sta mogu grupe u PT, a sta ne. Meni su one vrh za editing, solo/mute.........Buseve ti i ne prikazuje explicitno, vec su oni interni routing. NPR:

track out - bus 3,4
Aux in - bus 3,4

tako si neki kanal nevidljivim shinama (BUS) poslao u pomocni ulaz (AUX), i tako mozes da vrshih grupisanje kanala (slicno kao grupe u Nuendu). Takodje, na AUX mozes da inertujes i neki reverb i sl...., pa saljesh u njega po potrebi sa onih 5 sendova po kanalu

Ja sam tako skontao, a verovatno ce ti neki napredniji korisnik bolje izbistriti ovo

kVu 19-04-2007 11:22 AM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 152388)

Fala

nisam te bas najbolje skapirao.. ako oces vise trekova da bacis na jedan posaljes ih na bus i otvoris novi aux kanal (file-new tracks) i kao input dodelis bus koji si dodelio ovima za output. A grupe imas dve vrste edit i mix ili oba.. recimo obelezis koje kanala oces i editujes ih i/ili mixas sve zajedno kad su upaljeni u donjem levom uglu... uvek mozes da ih deaktiviras naravno.. ja to recimo koristim za editing kompletnog bubnja na 10+ kanala :)

a master je master :mrgreen:

alavuk 19-04-2007 11:56 AM

fala svima koji su poslali private i koji su odgovorili 'vako javno , snadjox se :]]]

dvuckovic 19-04-2007 01:50 PM

Quote:

Originally Posted by kVu (Post 152445)
nisam te bas najbolje skapirao.. ako oces vise trekova da bacis na jedan posaljes ih na bus i otvoris novi aux kanal (file-new tracks) i kao input dodelis bus koji si dodelio ovima za output. A grupe imas dve vrste edit i mix ili oba.. recimo obelezis koje kanala oces i editujes ih i/ili mixas sve zajedno kad su upaljeni u donjem levom uglu... uvek mozes da ih deaktiviras naravno.. ja to recimo koristim za editing kompletnog bubnja na 10+ kanala :)

a master je master :mrgreen:

Ne mora aux, moze i master fader. Mozes da imas vise master fadera, u od verzije 7 imas i VCA mastere, pa mozes i tako da pravis grupe(ne znam za LE, tako je u TDM)

kVu 19-04-2007 05:23 PM

Quote:

Originally Posted by dvuckovic (Post 152471)
Ne mora aux, moze i master fader. Mozes da imas vise master fadera, u od verzije 7 imas i VCA mastere, pa mozes i tako da pravis grupe(ne znam za LE, tako je u TDM)

da, i ovo je tdm.. a sad mi je stao mozak, nisam siguran da mogu sendovi i inserti na master pa zbog toga idem na aux (recimo za grupu gitara, pratecih ili nesto trece)... pa tek onda sve to na master... :)

Bitch 19-04-2007 07:19 PM

master nema input sekciju :) nego ono sto je na outputu, za to je master

pozz

p.s. inace auxes su cool za rerecording, i sve ostalo... da ne spominjemo monitoring external hardware-a... a bus moze u bus pa u bus i tako u krug... nisam siguran da nuendo to moze, nisam dugo seo za njega...

OFF 20-04-2007 01:39 PM

Quote:

Originally Posted by Bitch (Post 152505)
master nema input sekciju :) nego ono sto je na outputu, za to je master

pozz

p.s. inace auxes su cool za rerecording, i sve ostalo... da ne spominjemo monitoring external hardware-a... a bus moze u bus pa u bus i tako u krug... nisam siguran da nuendo to moze, nisam dugo seo za njega...

Moze, grupa u grupu.

BTW
Bitch i ostali, koji ozbiljno radite u PT......
Koliko koristite mix i edit grupe?

dvuckovic 20-04-2007 01:45 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 152637)
Moze, grupa u grupu.

BTW
Bitch i ostali, koji ozbiljno radite u PT......
Koliko koristite mix i edit grupe?

Stalno, uglavnom zbog editinga, jer ne miksam ITB...

Bitch 20-04-2007 01:47 PM

pa stalno, to je spas... u kombinaciji sa markerima koji isto pamte show/hide grupa i zoom levela, rulera... pa zato i sluzi da se koristi :D:)

pozz

All times are GMT +1. The time now is 03:37 AM.