|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pitanje glasi:
Kada radite mastering u wavelab-u i ukljucite graficki da vidite nivoe po frekvencijama kako idu gore dole da li znate gde zelite tacno u kojim frekvencijama na imate maksimalan peak?? To sigurno je drugacije za svaki zanr muzike mislim odredjivanje pikova a predpostavljam se radi sa nekim mastering EQ -om za fine tuning. Kada znate da treba da se L2 ili ultramaximizer+ olabavi da ne pravi preveliki signal i stvara distorziju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Licno, slabo koristim Wavelab, ali je pitanje univerzalno. Najbolji odgovor je "SLUSATI". Znaci, muzika je umetnost, nema recepta, formule, vec samo talenat. Upravo je to ono po cemu se svi razlikujemo. Svi slusamo isto, a cujemo drugo i svako od nas bi to uradio na svoj nacin, a nisam siguran da bi bilo ko mogao i samog sebe da verno iskopira, pa tako ni drugog.
Tip: Probijanje i dist se najbolje cuje na umerenom i tihom slusanju. Tada dolaze do izrazaja, dok pri velikom nivou i tolerancija uha na ovu nuspojavu raste, pa ga ne dozivljavamo kao tehnicku neispravnost (barem do odredjene granice). |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Super Moderator
|
![]()
Iz kulture sam sacekao da se ti prvi javis. Samo sam hteo reci da tu ne moze postojati pravilo jer je puno kombinacija da bi se sve upamtilo, zamisli samo da znas frekvenciju svakog instrumenta gde treba peak da mu bude, gde bi nam bio kraj ?!?!?
![]() Mani se statistika i opusteno, samo slusaj ![]()
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
O neee!!!
Sad ce i Deki i eto offtopica.... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super Moderator
|
![]() ![]()
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
sto se tice distorzije, u pravo ono sto je oggy rekao - TIHO slusanje i odmorne usi... u principu, ne valja kada na L1, L2 ode sabijanje preko 4, max. 5db... tada se uvek vracam u mix jer 99% postoji neka glupost koja treba biti ispravljena... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
WaveLab analizer nema pojma sa zivotom! Doziveo sam velika iznenadjenja kada sam koristio Sony Oxford Cutoff. Najbolji koji sam video je DigiCheck, ili tako nesto, a imaju ga vlasnici RME kartica (blago njima na tako preciznom instrumentu). Od softverskih, Pinguin audio meter i jos jedan koga ne mogu da se setim, su pokazivali pravo stanje stvari.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
SuperModerator
|
![]()
DigiCheck je keva
![]() ...pa samo otvoris wavelabove analysere, i uporedis sa rme meteringom, smejurija! 8) |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Oggy @ Vozd | idekius | Promocija radova | 13 | 29-11-2005 02:41 AM |
Mastering za malo manje iskusne | Digital Cave | Audio Produkcija - Tehnike | 17 | 21-02-2005 01:26 AM |