Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Goran ?impraga

Goran ?impraga Producent i clan grupe Biber razgovara sa vama ne temu produkcije. Radio vi?e godina sa Kornelijem Kova?em i na nekoliko projekata Gorana Bregovi?a. Takodje radio i sa Pavlom Aksentijevi?em, Rambom, Van Gogom, na projektima Bebi Dol, Bombaj ?tampa, Tifa, Kerber, K2, Kiki Piloti. Na velikom broju komercijalnih projekata od Hari Mata Hari, ?eljko Samard?i? pa do Seke Aleksi? ,Mitar Miri? itd. itd...

Thread Tools Display Modes
Old 29-05-2008, 03:39 AM   #21
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Subjektivnost vs Objektivnost

ukratko, prvobitno pitanje je bilo vezano za uspeh - uspesan je onaj koji je bogat, a zadovoljan je onaj koji je ostvario puno stvari za svoj ukus. Privatno, trenutno sam u situaciji da sam uspesan ali i nezadovoljan
Arthur is offline  
Old 29-05-2008, 04:10 AM   #22
master29
Banned

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
ukratko, prvobitno pitanje je bilo vezano za uspeh - uspesan je onaj koji je bogat, a zadovoljan je onaj koji je ostvario puno stvari za svoj ukus. Privatno, trenutno sam u situaciji da sam uspesan ali i nezadovoljan

Blago tebiuspesan=bogat,,znaci milioni samo padaju.U danasnje vreme to je retkost u muzici,svaka cast.Polako bices i zadovoljan kad kupis Jahtu pa X-5 pa nas sve castis sampanjcem na gore pomenutoj.Ima vise nacina da budes zadovoljan neka ti muzika donosi uspeh=bogatstvo a za zadovoljstvo ces se vec nekako snaci.Pozz
master29 is offline  
Old 29-05-2008, 01:37 PM   #23
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

Kako ka?e jedan moj drug:
"Imam ja svoja ubeđenja,nemojte me zbunjivati činjenicama"

Sećam se jednog pitanja koje nam je postavio profesor estetike pre par godina a koje glasi:
"Da li je umetničko delo to ?to jeste ako ga niko ne vidi?" (ili u na?em slučaju ne čuje)
DADDY Z is offline  
Old 29-05-2008, 01:54 PM   #24
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Quote:
Originally Posted by master29 View Post
Blago tebiuspesan=bogat,,znaci milioni samo padaju.U danasnje vreme to je retkost u muzici,svaka cast.Polako bices i zadovoljan kad kupis Jahtu pa X-5 pa nas sve castis sampanjcem na gore pomenutoj.Ima vise nacina da budes zadovoljan neka ti muzika donosi uspeh=bogatstvo a za zadovoljstvo ces se vec nekako snaci.Pozz
nisu bas jahte ni milioni, ali veoma je pristojno, narocito za ovu struku - jedini je catch sto sam izasao iz "muzickog biznisa" i presao u "motion picture biznis", koji ne da mi ne prija, nego se jedva nateram da pocnem dan. I onda sedim i po sat vremena slusam muziku i neke svoje ranije radove, i analiziram,i zaboravim sta mi placa racune
Arthur is offline  
Old 29-05-2008, 02:39 PM   #25
master29
Banned

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
nisu bas jahte ni milioni, ali veoma je pristojno, narocito za ovu struku - jedini je catch sto sam izasao iz "muzickog biznisa" i presao u "motion picture biznis", koji ne da mi ne prija, nego se jedva nateram da pocnem dan. I onda sedim i po sat vremena slusam muziku i neke svoje ranije radove, i analiziram,i zaboravim sta mi placa racune

Arture nema veze,sve je dobro sto donosi pare.Ja imam studio koji nije za komercijalne svrhe,nego samo za moje potrebe i naravno on je sam po sebi uvek u minusu.Dotiram ga kompozicijama i aranzmanima sto radim.I ti aranzmani i kompozicije nisu ono sto mene cini srecnim i ostvarenim jer je u pitanju komercijalna muzika al sta da se radi.Svirao sam preko godinu dana u Rosebud baru u Chicagu jazz piano i to me je cinilo srecnim ali jebi ga i to je slaba kinta al mi je ulepsalo zivot.Tako da su retki oni koji su i zadovoljni i ostvareni.Ako mozes jednim poslom da dotiras drugi onda je to veliki uspeh.Pozz

Last edited by master29; 29-05-2008 at 02:41 PM.
master29 is offline  
Old 29-05-2008, 02:48 PM   #26
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Quote:
Originally Posted by nenad View Post
CLAP......CLAP.......

Svi su u prici "radio sam ovo za onoga, a ovo za tamo nekoga" , pa vazda neki kopromisi sto eticki sto muzicki......voleo bih da cujem nesto sto je neko radio za sebe(cast izuzecima koji su se prikazali kroz svoju muziku na ovom forumu)...... i kaze to sam ja....moja muzika...moje shvatanje muzike....znaci ne posao, ne lova ......znaci odradis muziku, odsviras, poklonis se publici i kazes im to sam JA !
A sto se sub. vs obj. tice, to je kao ono : napolju je -2 a pici vetar sto na sat pa je kao -20.....i sta je tu realno ? Ono subjektivni osecaj ili pogled u termometar ?

Cudni smo mi....nekad nam odgovara sub. a nekad obj. !
Dali znas o cemu se prica? Prica je iz ugla mixa, snimanja i malo produkcije.
Imas tamo temu Promocija radova pa slusaj do mile volje.

Last edited by Simpraga; 30-05-2008 at 03:29 AM.
LACKY is offline  
Old 29-05-2008, 10:12 PM   #27
nenad
Senior Member

nenad's Avatar

Quote:
Originally Posted by LACKY View Post
Dali znas o cemu se prica? Prica je iz ugla mixa, snimanja i malo produkcije.
Imas tamo temu Promocija radova pa slusaj do mile volje.
ocigledno je da sam u temu zalutao...... izvin'te me gosn Lacky.....

pozzzzzzz......

nenad is offline  
Old 31-05-2008, 01:08 PM   #28
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

Quote:
Originally Posted by Shiva
hmmm... to zvuchi kao da radish za zadovoljstvo drugih, a ne za svoje zadovoljstvo... a to sigurno nie sluchaj, jer to nitko ne radi. To sugerira da je tvoj primarni motiv zapravo uspjeh a ne glazba. Tada glazba postaje medij u kojem tezhish uspjehu. Glazba tu nie drugachija od drugih "zanata"... zanatlija koi tezhi ekonomskom uspjehu time se profilira kao industrijalist. Npr. seoski kovach potkiva sve konje u selu, i kuje ono shto ljudima u selu treba iskovati. On se trudi da njegove potkove ne ispadaju i da se njegove ograde i sharke dugo i dobro otvaraju i zatvaraju. No dobru potkovu nitko ne primjeti... primjetish onu koja je ispala... s vratima i ogradama je isto tako.

Industrijalist s druge strane tezhi neprestanom rekreiranju trendova. Nie mu u interesu da se potkova mjenja kad ispadne... tu nema love. I onda stalno smishlja nove modele potkova, uglavnom svi od reda manje funkcionalni od prvobitnog, ali naizgled su moderni, a mjenjati potkove konju svaka 3 mjeseca ubrzo postane stvar prestizha i socijalnog statusa. Takvo participiranje u sustavu mode i statusnih simbola zove se malogradjanstvo. Novine i TV prate te trendove ne zato shto su oni vrijedni medijske pazhnje, vech zato shto medijska pazhnja ima reklamnu funkciju.

Svjestan toga, je li pazhnja javnosti doista potvrda dobrog rada? Koliko je dobar izum nuklearnog naoruzhanja... o tome je snimljeno i dosta filmova, napisano je dosta knjiga i gotovo nema dana da se na nekim vjestima ne spominje? Znachi li to da je izumitelj odradio bolji posao od Nikole Tesle... kojeg se daleko rjedje spominje, a kada ga se i spomene cheshto ga prikazuju kao chudaka... gotovo ludjaka... a "tata" Hiroshime i Nagasakija je internacionalni heroj.

Pazhnja javnosti je prije magarecha klupa intelekta i umjetnosti nego shto je potvrda dobrog rada. A to malo novaca shto procuri dok imash njihovu pazhnju chesto ne opravda uludo potroshen zhivot tokom kojeg nisi razvijao sebe vech prilagodjavao sebe "ukusu" javnosti... tj. njihovom konceptu "heroja" ili "uspjeha".
Doslovno...
Old 01-06-2008, 07:15 AM   #29
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

SHIVA....

"Pazhnja javnosti je prije magarecha klupa intelekta i umjetnosti nego shto je potvrda dobrog rada. A to malo novaca shto procuri dok imash njihovu pazhnju chesto ne opravda uludo potroshen zhivot tokom kojeg nisi razvijao sebe vech prilagodjavao sebe "ukusu" javnosti... tj. njihovom konceptu "heroja" ili "uspjeha"."

[/quote]

e pa onda, najbolje je da se preselimo na planinu (kao Dalaj Lama) , meditiramo, razvijamo svoju svest i um, muzemo koze, jedemo travu i ono sto rodi oko nas, bez televizije (da nas ne zaglupi) i bez interneta (da nam ne oduzima vreme) i bez muzike (kome jos to treba!!) i da nas je totalno briga sta drugi misle o nama, jer nam je shvatanje da smo se uzdigli iznad mase dovoljno...
Posto cemo spavati u kolibi od granja i lisca i grejati se na drva, netreba brnuti o nikakvim racunima, jasemo konje - ne treba benzina, itd, itd...

e dugo nam nije bilo Shive....evo, proradio opet!
DaBear is offline  
Old 01-06-2008, 07:44 AM   #30
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

i ti si proradio

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules