|
Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Poz ljudi
![]() posto izgleda da bas ne umem ovako usmeno da objasnim, probao sam kao prakticno, pa ako moze neko strucniji da objasni kako to tacno funkcionise..hvala unapred! ![]() http://i.imgur.com/eerMqNx.jpg Crvena = time (slow attack) Plava = treshold neki Zelena = nov signal |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa P.S. Valjda sam razumeo u čemu je tvoja dilema.
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 29-07-2017 at 08:42 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
nece mi quote nesto pa moram ovako
"...kompresor i treba najviše da se bavi samoglasnicima i sonantima, jer oni prave i najviše zvučnog pritiska..." Vaso, ako mozes pojasni ovo |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
@vasa
hvala na objasnjenju, nisam znao za te 'cake' haha ali ako govorimo prakticno, kad upalim kompresor na vox (nebitno da li je rep ili pevacki)...kad podesavam attack time...na sta bih trebao da se usresredim...naprimer da stavim duzi attack pa kao da propusti T,K,P i tako dobijem sto prirodniji vokal ? i plus na to propustim S,SH,CH,Z..ali njih de-esserom/multibendom sredim...ili nije bas to plan? ![]() jer ja kad upalim kompresiju na vokale (90posto slucajeva su brzi,rep) stavim neki srednji attack jer mi tu kao nesto lepo zvuci tj najprirodnije, a iskreno ne znam TACNO sta bi trebalo da se slusa..to mi je frka :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Mhm...vidim otprilike dilemu, probaj ovako:
Kad dođeš do neke iole postavke miksa tokom rada na pesmi...probaj da smanjiš monitoring na minimum...dakle bukvalno - na granicu čujnosti..! Pa onda posmatraj šta izlazi...da li je tada vokal "previše dinamičan", "živ" u odnosu na matricu...i onda umesto "reglerom"...probaj stvar da rešiš postavkama na kompresoru...tako da bude ujednačeno prisustvo u prvom planu... ...mega-old school...
![]() |
#6 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() Uzgred, imaš prilično dobro sročeno uputstvo za razumevanje kompresora koje je Deniken napisao dok je gostovao na forumu: http://rumski.com/forum/showpost.php...29&postcount=1 Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#7 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
VIP Member
|
![]()
Pa tu @jocasrb u prvom postu nije bio baš sasvim jasan. Pominjao je i rep i „sporije“ vokale, a fakat je teško dati nedvosmislen odgovor na takvo pitanje
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Hvala vaso, podelicu tako 'poslove'
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
ASC Attack Wall studio tretman | DaBear | Dizajn i konstrukcija studija | 4 | 27-09-2011 12:26 AM |
Echomer - Slow, minimal dub sa kylie minogue:) | voomighty | Promocija radova | 7 | 25-01-2011 07:49 AM |
Massive attack u Beogradu | darkstar | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 3 | 17-04-2010 02:36 PM |
Ataque de P?nico! (Panic Attack!) 2009 | disco violence | Razno | 2 | 19-12-2009 12:16 PM |