|
Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Cao i veliki pozdrav svima.pa zanima me vashe misjenje u vezi male nedoumice o kojoj razmishljam vec par dana.e pa ovako ako koristim distorziju koja procesira bass gitaru(send)i odlucim da taj isti send poshaljen na vokale ili synthove koliki konflikt stvaram time.pred sobom imam konstanti vizuelni feedback(sonogrami,spektrumi)i koliko vidim i cujem nema nikakvog sukoba,ali me zanima poshto se bass i synth ledovi(padovi jako razlikuju)..ako bih mogao da cujem vashe mishjenje.unapred zahvalan..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Ukloni vizuelni feedback, i umesto ocima miksaj usima. Ako zvuci OK onda je OK
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Ugasi monitor (ekran)...!
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Ugasi i monitore...
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Sve sam ugasio i sada cujem kako komsinica stenje..eh samo da dodje riba sa mora.sala na stranu trebalo mi je josh necije mishjenje,da ne zajebem stvar totalno.velika je razlika kada ja to slusham na 50,60wati i kada se to pusti na par kutija od po 500wati pa prvenstveno zato sam postovao temu..bilo kako bilo vec se osecam lakshe(samo da se vrati ova sa mora)..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Mhm...riba na moru bez tebe...mhm...
...a tebi je problem u soundu...mhm... ...mhm... Zajebano.... ![]()
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
sidechain je problem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Moja velika potreba za distorzijama,pa sam utripovao da slucajno ne napravim neki problem koristeci istu distorziju za bass i za synthove.znate ono kada se previshe koristi isti uredjaj pa sve bude nekako na neki nacin slichno.npr eq ako sve secesh istim bude nekako isto.a sto se sidechaina doshao sam do zakljuchka da je meni licho bolje da ga postavljam na samom pocetku ili na samom kraju pesme(a bogami i na samom kraju lanca uredjaja).
Nego ja nisam neki ljubitelj mora,da krenem na odmor prso bi da ne napravim bar neki projekat,sva sreca pa imam dobre i veshte koleginice... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Malo te zezaju ali osim ako ne misli? da je neprekidna izdistorzirana halabuka u pozadini miksa ono ?emu te?i? NARAVNO nemoj slati sve u jednu distorziju kao send. Nije stvar vizualnog feedback-a nego zdravog razuma. Uostalom poslu?aj solo taj send pa ako je to ?to ?uje? ono ?to ?eli?, good for you!
![]()
![]() |
#10 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Za?to ne bi mogla zajednička distorzija na nekoliko kanala? Uostalom, ?ta je stavljanje tape simulatora na master nego distorzija na svemu? Pitanje je vrste i doze distorzije, a ne principa. @spartakus: Vizuelni fidbek je koristan tek kad čuje? da ima? problem, čisto da bi mogao da vidi? gde se on nalazi (a onda je jako koristan), ali ne mo?e da ti objasni kako će se ne?to čuti na 500W. Za to je jedini spas da ode? i da čuje? kako to zvuči na toj snazi. Kad to uradi? tridesetak puta skapiraće? kako da miksa? i na 15W. Otprilike ![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Sta ne valja Send and Return konekcija Cubase? | Nemania | Audio Software | 3 | 04-07-2014 02:20 PM |
Send na kartici koja nema isti | rastamankg | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 5 | 07-11-2011 12:22 AM |
Send/Return koji vidi panorame? | analog | Audio Produkcija - Tehnike | 12 | 28-04-2008 01:00 PM |
Mute i Solo vise kanala u Cubase-u | Kockalone | Audio Software | 19 | 31-05-2006 08:24 PM |
Drum set na vise kanala i Kontakt 2 + Nuendo | Anjamen | Audio Software | 6 | 04-03-2006 05:53 PM |