Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 02-08-2013, 09:55 AM   #1
Sky Net
Member

Sky Net's Avatar

Default PT 10 vs. Cubase 6.5 render poredjenje..i jos nesto

Posto je to uvijek aktuelna tema, odvojio sam par sati da napravim jedan mali test..naime, uradio sam projekat (ukupno 19 trakova), i onda:
- uradio jedan midi mixdown (renderovanje zavrsilo za nekih 50-tak sec)
- uradio jedan midi real time export (render punog trajanja)
- exportovao sve trakove, ponovo ubacio u novi projekat u Cubase-u, pa real time export
- exportovane trakove ubacio u Pro Tools, pa real time export
Ta 4 wave fajla, A B C i D (svi 44.1 16 bit) sam postavio na sound cloud, i ovdje su linkovi. Na master kanalu NEMA NISTA ni u jednom procesu renderovanja.
Mislim da je ovo odlicna prilika za ''blind test'', kao i to da vidimo koliko je tacna cinjenica da mixdown ''jede'' snimak u odnosu na real time render, kao i da je wave render bolji od midi rendera. Po zelji, napisite ako vam je volja samo za koji snimak smatrate da je PT, a za koji da je Cubase, sa obrazlozenjem naravno.

https://soundcloud.com/studioskynet/render-comparison_a

https://soundcloud.com/studioskynet/render-comparison_b

https://soundcloud.com/studioskynet/render-comparison_c

https://soundcloud.com/studioskynet/render-comparison_d
Sky Net is offline  
Old 02-08-2013, 11:24 AM   #2
frag
Member

Default Re: PT 10 vs. Cubase 6.5 render poredjenje..i jos nesto

Odmah se cuje razlika.

a i c je cubase, a je real time export
b i d je pro tools, ali nisam siguran sta je real time export, cini mi se b. jeste, b.

frag is offline  
Old 02-08-2013, 11:29 AM   #3
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Misterija re?ena: Starija je koko?ka!

Prastara filozofska i naučna misterija ??ta je starije - koko?ka ili jaje?? konačno je re?ena! Tim naučnika sa Univerziteta ?efild i Vorvik je na osnovu proteina OC-17 koji se mo?e naći samo u jajnicima koko?aka, utvrdio da jaje nije moglo nastati a da prethodno nije ?pro?lo? kroz koko?ku. Dakle, koka mora biti starija!

Old 02-08-2013, 11:53 AM   #4
DigitalMan
Member

DigitalMan's Avatar

....ne nasedajte ljudi, u pitanju je "trick question"...uop?te nisu u igri ProTools i Qubase, koliko ja čujem to je FL Studio XXL v10.0.8 i Ableton Live, samo se dvoumim da li je u pitanju verzija 8 ili 9.03...
DigitalMan is offline  
Old 02-08-2013, 12:58 PM   #5
Sky Net
Member

Sky Net's Avatar

Strasno duhovito. Idemo dalje, ako ima neko ozbiljan - dobro, ako nema - opet dobro. Nema potrebe za nebulozama.
Sky Net is offline  
Old 02-08-2013, 01:12 PM   #6
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by Sky Net View Post
Strasno duhovito. Idemo dalje, ako ima neko ozbiljan - dobro, ako nema - opet dobro. Nema potrebe za nebulozama.
Malo se opusti uvek krene sa salama ovakva tema, bolje nego sa svadjama.. polako , ima vremena

bar sto se mene tice, 2x sam razmislio da li da se nasalim, ali sam procenio da neces da se ljutis, nadam se da nisi

A sad salu na stranu ..
ulozio si trud i vreme da ovo napravis, ali to je zaista tesko proceniti, gotovo nemoguce .. naprezati se da cujes "razliku" ... pa naravno da ne mozes da je cujes, pogotovu ako je "programirano" .. razlika u matematici danas ako uzmemo popularne daw programe.. Cubase 7 ,logic x,PT11 i sl. je minimalna, nije kao ranije kada je i mogla da se uoci razlika, ali iskljucivo kada se radi sa snimanjem.. dakle uradi se aranzman i sve se snimi .. puno instrumenata koje ljudi sviraju i onda se sumira i napravi ta razlika

Druga stvar, rendao si midi, zasto? napravio si 2 ista posla ... danas racunari dolaze sa vise nego dovoljno memorije u 64bit okruzenju i sve je vise popularan tkz. LIVE MIDI dakle nista se ne exportuje ..
Old 02-08-2013, 01:27 PM   #7
Sky Net
Member

Sky Net's Avatar

Kokoska i jaje jedino mogu da me nasmiju a kakve crne svadje, to mi nije ni na pameti druze moj..inace ja kad radim, '' ne rendam'' MIDI, ni kad su bas zahtjevni projekti u pitanju (nemam apsolutno nikakve potrebe)..render midija sam uradio cisto zbog audio traka, a i zbog fore sa mixdown-om i real time renderom (navodno mixdown nesto pojede ) , al dobro..isto kao sto ubjedjuju da je 1+1=3 itd. Btw, danas mi je dan off, pa sam mogao sebi da priustim ovaj ''luksuz'' da se ovako poigram(trebalo mi je oko 40 minuta da ovo napravim), i preslusao sam ovo sve bar po jedno 5 puta. Maloprije sam uhvatio i screenshot-ove:

Last edited by Sky Net; 02-08-2013 at 01:31 PM.
Sky Net is offline  
Old 02-08-2013, 01:46 PM   #8
Tranzit
Member

Ne cujem apsolutno nikakvu razliku, nigdje. Mozda ovo slusanje, pred kojim sam trenutno, nije dovoljno kvalitetno da bi prikazalo tu razliku, mada sam slusao i na DT911 i na DT990Pro. Nigdje nista. Mozda sam i umoran od nesto duzeg rada prosle noci, kako god, ne cujem razliku.
Tranzit is offline  
Old 02-08-2013, 02:00 PM   #9
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Cenim kad clan odvoji vreme za nesto korisno, ali..."Trla baba lan, da joj..."

Ako ovo ima veze sa muzikom i uspesnoscu nekog projekta u stvarnom zivotu (ne na papiru), onda cu ozbiljno da se zamislim nad sobom...

P.S. - Izvinjavam se na delimicnom offtopic postu. Preslusao sam, razlike su jedva uocljive za moje napacene usi

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.

Last edited by Filip_; 02-08-2013 at 02:05 PM.
Filip_ is offline  
Old 02-08-2013, 02:02 PM   #10
Sky Net
Member

Sky Net's Avatar

Ja sam bio u guzvi zadnjih dana, kamo srece da su mi samo usi umorne, zato danas necu da radim bas nista, da malo napunim baterije. Da jos jednom napomenem - tri fajla su Cubase (jedan MIDI mixdown, jedan MIDI real time export i jedan wave real time export), i jedan je Pro Tools, wave real time export. Namjerno sam napravio tako, da od samog pocetka, kako se trakovi ukljucuju, prethodni ostaju(na kraju simultano svira svih 19), i ima dosta reverba na pojedinim, nikakvih automatizacija, limitinga, kompresija ili slicno, cisto delay/reverb FX, sa suhim master kanalom. Poredio sam trakove u Wave Lab-u, al o tome drugi put, sad idem baciti podnevni hrk, ganjaju me sove.
@Filip_
Ma samo opusteno, niko nije primoran niti da slusa, a kamoli da se zada u razmisljanje i pokusa da razazna sta je sta..jer ovo apsolutno nije bitno za ''real life'', cisto mali test za usi..i samo stvar dobre i volje i ''slobodnog vremena'', kojih sam eto ja danas malo imao

Last edited by Sky Net; 02-08-2013 at 02:13 PM.
Sky Net is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules