|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]() ![]() Novi monofoni sint, cena ce mu biti oko 500 Evra, verovatno i manje. Potpuno analogna sprava. Za sada jedno od najvecih iznenadjenja NAMM-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
prelepo izgleda! (mada su i ove knobove crne mogli da urade retro)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
evo mala recenzija posle sat-dva igranja sa Minibrute :
malo sam se plasio kad sam citao komentare vlasnika Minibtute-a kojima je pri transportu , stigao delimicno ostecen sint , zbog slabe izrade , otpao koji knob ili donji metalni deo dirke , ja sam imao srece i Minibrute je stigao lep , neostecen i mirisalo na novu tehniku ;-) .... sama konstrukcija deluje masivno , metalno kuciste , relativno tesko u odnosu na dimenzije sinta , solidni klizaci , knobovi , svichevi ... naravno nisu na nivou novijih Moog-ova , cwejmana,negovoreci o starom sh-2 , ali recimo bolji od onih na Roland Gaia-i , uglavnom nisu onako "filmsy" nego za tu cenovnu klasu deluju sasvim solidno .... soundengine: jednostavan subtraktivan monosint sa dosta limitiranim mogucnostima , sa specificnim pomalo agresivnim filterom i sa nekim dodacima koji ustvari prosiruju paletu zvukova ovog sinta , medjutim svi oni generalno ne uticu na karakter zvuka koliko bi covek ocekivao ... uglavnom se radi o nekim dodacima koji rade "nesto" sto lici na modulacione efekte ... tu mislim na supersaw(nesto kao chorus efx ) koji nema ocekivani karakter , zatim na brute factor(nesto kao distorzija ) a slicno se ponasa i metalizer koji malo "izmulja" trouglasti "waveform" pa se dobija neki nedefinisani bazni zvuk ... sve u svemu sam sound oscilatora je osrednje jak , ako se doda i opcija miksovanja svih waveformova plus suboscilator po izboru sa dva weveforma i dve opcije -1 ili -2 oktave dobijamo dosta pun bazni sound koji ide ravno ka filteru koji je ustvari kloniran Steiner-Parker filter ...i to mu daje ocekivano specificnu notu ovim sintu.... kao sto znate filter ima lp , bp, hp i noch mod .... lp mi se nije previse dopao jer low end sinta je prilicno plitak , ali to neznaci da nije prilkladan za dobre leadove , sekvence itd ...medjutim mislim da nece postati omiljen bas sint .... meni se najvise dopao filter u bp modu gde me pomalo podsetio na TO Sem-a , i to je dobra stvar ...pri lp mod, dignuta rezonaca , pretvara ovo malo cudo u acid masinu , tu me pak pomalo podseca na korg ms-20 u malo tanjem izdanju ..znaci imate malo drugaciji filter na koji ste navikli u novijim analognim sintevima jer se svi na nekin nacin trude da moduliraju Moog-ov filter , sto naravno smatram da je pozitivna stvar kod Minibrute ... ipak sound se ne istanji pri dignutoj rezonanci nego ostaje debeo , tj negubi srednje i duboke , i ta karakteristika manjka vecine novih analognih sinteva .... zbog agresivnosti i nepredvidivosti filtera skoro ga je nemoguce namestiti da se ponasa kao sinusni oscilator , pa da prati keytracking .... i posle dosta muke nisam uspeo da nateram filter da "peva" u vecem opsegu nego maksimalno jedna oktava .... usput sam pokusavao preko lfo-a dodati vibraciju filtera i ustanovio da knob koji dozira uticaj lfo na filter nema taj fini fade-in , nego sa jedne tacke dosta intenzivno krece da modulira filter ... idemo dalje , sve u svemu , filter je ocena 8/10 ... envelope ima brz i spor mod , koji u sustini radi sasvim solidno , i envelope spadaju medju brze u "klasi" , ali opet testirajuci onaj koji je vezan za filter (zaboravio sam reci da ima jedan adrs za filter i jedan za amp) nisam uspeo da napravim klasican "ZAPP" sound ,mozda jos nisam sasvim kod kuce sa Minibrute ili se filter opet nesto malo drugacije ponasa ... arpergiator , meni nebitna stavka , radi po ps-u , bazni modovi , up, down , rand i to u okviru 1,2,3,4 oktava po izboru ... sint ima i audio input za procesiranje ext signala ... na pozdini imate cv i gate out za teranje drugih analognih sinteva , i par cv ulaza koji bi mogli biti korisni , jer to sto mi najvise nedostaje kod Minibrute je rutiranje nekog od env generatora na pitch oscilatora zbog ovog sint gubi deo palete soundova koji bi trebalo biti dostupni i na recimo ovako bazicnim sintevima kao Minibrute .... eto to su prvi utisci , verovatno pravu vrednost ce Minibrute pokazati u procesu produkcije , kad se bude morao nositi sa ostalim analognim sintevima ... ali ja se nadam pozitivnom rezultatu , zhavaljujuci filteru specificnog karaktera i preglednom user interfejsu ... |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Novi DSI synth > Tetra 4-Voice Analog Synthesizer | redroom | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 14 | 13-09-2009 01:16 AM |
MACBETH M5 pure analog synthesizer - USKORO! | Gianfranco | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 6 | 15-06-2005 04:19 AM |
Arturia | milos | Audio Software | 8 | 05-06-2004 09:39 AM |