Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-06-2005, 08:25 AM   #1
Gianfranco
Senior Member

Gianfranco's Avatar

Default MACBETH M5 pure analog synthesizer - USKORO!

www.macbethstudiosystems.com

Jeeeeeeee kolika zver!!!

Gianfranco is offline   Reply With Quote
Old 14-06-2005, 05:15 PM   #2
milos
Pro Member

milos's Avatar

Kopija ARP 2600.Video sam klip gde matori Macbeth vrti neku sekvencu-ok je mashina
milos is offline   Reply With Quote
Old 14-06-2005, 05:23 PM   #3
Altek
Member

Altek's Avatar

Ovo je azdaja

The Omega 8 is an eight-voice, discrete circuit, multi-timbral, stereo, multi filtered, arpeggiating, DSP free Analog Dream Machine. Overflowing with elaborate MIDI control, dynamic signal processing, and expansive modulation, its sound creation and manipulation could very well exceed the boundaries of your imagination. Apparitional pads, foundational basses, revelatory leads, electrosonic drums, other-worldly sound effects and utterly massive synthetic soundscapes... The Studio Electronics Omega8 delivers true ANALOG stimulation. Exactly what you need to compete and remain a vital force in today's highly charged musical ecology.

http://www.studioelectronics.com/products_omega8.php
Altek is offline   Reply With Quote
Old 14-06-2005, 06:18 PM   #4
Gianfranco
Senior Member

Gianfranco's Avatar

Znam za Omega 8 jos od kada se pojavio...samo sto sam ga malo potisnuo iz memorije jer je bio preskup,a verovatno jos uvek

Mnogo mi se vise svidja Omega 8 od Macbeth-a,ali sam postavio temu o Macbeth-u vise kao vest...

milos:

Quote:
Kopija ARP 2600
Da tako mi i zvuci kao neki Moog ili Arp... nista novo.
Ali evo prave dileme! Da li ce ona riba sto skuplja synth-eve odoleti i ovo da
uvrsti u kolekciju.Ne znam samo gde ce da ga stavi... okacice ga na luster?
Gianfranco is offline   Reply With Quote
Old 14-06-2005, 06:45 PM   #5
milos
Pro Member

milos's Avatar

Omega 8 je ekstra-dobro kazes skupa masina.Zavisi sve sa koliko voice-ova uzmes ,2,4,6,8
milos is offline   Reply With Quote
Old 14-06-2005, 08:10 PM   #6
puRe
Administrator

puRe's Avatar

jedan moj prijatelj ima Omegu i ono stvarno monstruozno zvuci...iskopacu jedan demo sto je covek radio.....ludilo....
Old 15-06-2005, 04:19 AM   #7
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

ako moze nabacio bi par stvari o Omegi i M5..

Omega je klasicni polysynth, modulation routing je fiksan. najveca mu je zamjerka sto od svih tih silnih filtera (dodatne opcije), nemozes komibinirati dva, u seriju/paralelu itd. samo jedan moze biti 'aktivan' u bilo kojem trenutku. ali po meni najbitnije, je da su mu sve CV kontrole (ADSR envelope, LFO i tako dalje) generirane u softveru tj. digitalne i.. spore. nedovoljno brze da postignu onaj pravi moog ili prophet bass. to sam primjetio na svim demosima.

M5 je takozvani 'pre-patched' modular kao sto je bio i 2600. to jest, neki spojevi za osnovni tok audio signala su vec spojeni odotraga tj. 'normalizovani', znaci cim ga upalis - svira. a kada upiknes u neki od patch polja da radis nesto drugo, presjecas tu 'normalized' vezu. Drugim rijecim, to je ful modularni sint - "sve" moze modulirati "sve", ali koji moze raditi i kao npr. minimoog - bez patch kablova. druga bitna stvar - to je potpuno 'diskretni' sintesajzer (nema analognih chipova kao sto su CEM i sl) - sve tranzistori, pojacala itd - izmedju ostalog i njegove envelope i lfo-i su hardverske - u praksi to znaci da su brzi od metka. moze napraviti ultra brze sekvence i baseve. (kao minimoog, pro one, itd)

to Omega nazalost nemoze - ali radi prekrasne stringove, padove i neke baseve gdje brzina i attack nije toliko vazna. filteri i oscilatori su takodjer 'diskretni' - zato je toliko bogat i mastan u zvuku..

svejedno cini mi se da je M5 ipak preskup. mozes to sloziti od MOTM i drugih (danasnjih) modularnih proizvodjaca za manju lovu - i jos sam biras koje ces module imati..

clusterchord is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules