|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Kopija ARP 2600.Video sam klip gde matori Macbeth vrti neku sekvencu-ok je mashina
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Ovo je azdaja
![]() The Omega 8 is an eight-voice, discrete circuit, multi-timbral, stereo, multi filtered, arpeggiating, DSP free Analog Dream Machine. Overflowing with elaborate MIDI control, dynamic signal processing, and expansive modulation, its sound creation and manipulation could very well exceed the boundaries of your imagination. Apparitional pads, foundational basses, revelatory leads, electrosonic drums, other-worldly sound effects and utterly massive synthetic soundscapes... The Studio Electronics Omega8 delivers true ANALOG stimulation. Exactly what you need to compete and remain a vital force in today's highly charged musical ecology. http://www.studioelectronics.com/products_omega8.php |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Senior Member
|
![]()
Znam za Omega 8 jos od kada se pojavio...samo sto sam ga malo potisnuo iz memorije jer je bio preskup,a verovatno jos uvek
![]() Mnogo mi se vise svidja Omega 8 od Macbeth-a,ali sam postavio temu o Macbeth-u vise kao vest... milos: Quote:
Ali evo prave dileme! Da li ce ona riba sto skuplja synth-eve odoleti i ovo da uvrsti u kolekciju.Ne znam samo gde ce da ga stavi... okacice ga na luster? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Omega 8 je ekstra-dobro kazes skupa masina.Zavisi sve sa koliko voice-ova uzmes ,2,4,6,8
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
mod?rateur analogue
|
![]()
ako moze nabacio bi par stvari o Omegi i M5..
Omega je klasicni polysynth, modulation routing je fiksan. najveca mu je zamjerka sto od svih tih silnih filtera (dodatne opcije), nemozes komibinirati dva, u seriju/paralelu itd. samo jedan moze biti 'aktivan' u bilo kojem trenutku. ali po meni najbitnije, je da su mu sve CV kontrole (ADSR envelope, LFO i tako dalje) generirane u softveru tj. digitalne i.. spore. nedovoljno brze da postignu onaj pravi moog ili prophet bass. to sam primjetio na svim demosima. M5 je takozvani 'pre-patched' modular kao sto je bio i 2600. to jest, neki spojevi za osnovni tok audio signala su vec spojeni odotraga tj. 'normalizovani', znaci cim ga upalis - svira. a kada upiknes u neki od patch polja da radis nesto drugo, presjecas tu 'normalized' vezu. Drugim rijecim, to je ful modularni sint - "sve" moze modulirati "sve", ali koji moze raditi i kao npr. minimoog - bez patch kablova. druga bitna stvar - to je potpuno 'diskretni' sintesajzer (nema analognih chipova kao sto su CEM i sl) - sve tranzistori, pojacala itd - izmedju ostalog i njegove envelope i lfo-i su hardverske - u praksi to znaci da su brzi od metka. moze napraviti ultra brze sekvence i baseve. (kao minimoog, pro one, itd) to Omega nazalost nemoze - ali radi prekrasne stringove, padove i neke baseve gdje brzina i attack nije toliko vazna. filteri i oscilatori su takodjer 'diskretni' - zato je toliko bogat i mastan u zvuku.. svejedno cini mi se da je M5 ipak preskup. mozes to sloziti od MOTM i drugih (danasnjih) modularnih proizvodjaca za manju lovu - i jos sam biras koje ces module imati.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Novi DSI synth > Tetra 4-Voice Analog Synthesizer | redroom | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 14 | 13-09-2009 01:16 AM |
macbeth x-series dual osc prototip | DADDY Z | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 6 | 19-08-2009 01:08 AM |
Projekat uskoro ..... | Steka | Promocija radova | 35 | 25-02-2008 04:01 PM |
s16 uskoro... | Digital Cave | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 23-12-2005 12:34 PM |