|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Ovako, razmisljam da uzmem neki kondenzatorski mikrofon za snimanje rep vokala. Cena 50e-80e. Bacio sam oko na Samson Go Mic, Samson C01U, Behringer C1U, ali nikako da odlucim... Video sam i na ovom forumu da neko prodaje neki kond. MIC crypt s1-usb za 80e, ali zelim da se posavetujem sa vama... Sta bi mi predlozili? Jeftino, a da odradi posao kako treba.
![]() Last edited by Johnnie; 20-05-2012 at 02:21 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Ćao,
Mislim da je u ceni koju si naveo , najjači "feature" neke sprave ~ da u op?te radi! Dugoročno gledano, novac je bačen, jer će se izgubiti mogućnost dalje prodaje. Radio sam, pored snimanja i produkcije i u trgovini opreme i probao sam stotine različitih mikrofona, pa tako i desetak USB re?enja pa ne prepričavam ?vake sa stranih foruma, već empirijski... Dalje, takvi mikrofoni su uglavnom ograničeni na 16 bita, čak i frekventlo lo?ijeg odziva (iz samo proizvođačima znanih razloga), ali i ako nije tako, veliki problem je nedostatak mikrofonskog preampa (kao posebnog uređaja, da li u sklopu neke audio karte ili solo)... Poslu?aj ipak i druga mi?ljenja, ali ja ka?em NE kupuj to! Novac usmeri u nabavku neke USB audio karte (npr. ovakve), mikrofon se da uvek pozajmiti, makar i Shure 58 i sa dobrim i pametnim usnimavanjem , rezultat mo?e vi?estruko nadma?iti kvalitet usnimka bilo kog USB mikrofonskog re?enja! Problem kod usnimavanja u okolnostima usb mikrofona je i izlaz za slu?alice sa integrisane karte na ploči koji je veoma skromne snage, (jer mu je namena da bude linijski, za dalju vezu sa drugim uredjajima a ne izlaz sa snagom potrebnom da iole "potera" zvučnike u slu?alicama) pa će se biti dosta te?ko preciznije sinhronizovati vokal sa matricom i niz drugih propratnih problema... pozdrav!
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Razmisljao sam i o tome, ali su sve to veca ulaganja... Evo npr. pre par meseci sam uzeo preamp Behringer MIC200, i mic. Audio-Technica AT PRO31, i ukupno platio oko 120e, i naravno moje neiskustvo(prvi put kupio opremu za snimanje), mikrofon je zvucao gore nego obican mikrofon sa slusalicama od Kineza i susreo sam se sa 1000 problema, i to sam uspeo da prodam za 60e (oba). Ne zelim opet da se upustam u sve to...
Pa sam krenuo da gledam te USB mikrofone, gledao sam i slusao neka testiranja na youtube-u, i deluju mi ok, nema nikakvih smetnji, sumova, zvuk je cist, pa mislim da bi i meni bio od koristi neki takav mikrofon. Ne treba mi za snimanje albuma, ili neceg ozbiljnog, vec obicnih pesama kod kojih sa dobrom produkcijom, mixom i masteringom obicni slusaoci uopste ne bi ni primecivali los kvalitet, vec bih nekako sredio to. Verovatno bih kupio i neku zvucnu karticu... Jos neki predlog za mikrofon? Last edited by Johnnie; 20-05-2012 at 04:38 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Inace, ako nisi video, od 50e do 80e. :P
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
EDIT: Drugim recima, svejedno je da li ce da baci nesto sto je kupio za 50EUR, ili ce da kasnije proda nesto bolje za 50% cene, a platio ga je 100EUR.
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 20-05-2012 at 05:46 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
Moderator
|
![]() Quote:
Mic 200 si čak i mogao sačuvati, šteta što nisi, uz recimo AT2020 bi za hip-rep radio sasvim korektno... Quote:
Ne znam... U svakom slučaju "dobro" je devalviralo u zadnjoj deceniji toliko da ,bar meni lično, jako bude teško da to razumem ponekad. Opet kažem, vrlo dobronamerno, da bi nešto bilo "eto, dobro!" , treba toliko para, da bi tebi to verovatno bilo ne razumljivo... ![]() Dakle, svodi se na ukuse...jbg...a to nije za debatu. Kao poslednju instancu mog pokušaja da pomognem je savet da obavezno probaš pre kupovine... Poz' Quote:
Nisi mi nekad jasan čika Boggy, ali to sam samo ja... ![]() Baš se lepo trudim da čoveku pojasnim neke stvari i to sam naveo ilustrativno, jer znam na kakve trgovce može da nale...je naleteo već pa prodao sprave...i već izgubio novaca. Može se i reći da je sve sve to o čemu se ovde polemiše čisto bacanje para i slažem se u tome ali i ljude sve više zabole za muziku i kvalitet muzike, barata se terminima "čisto" i "dobro", a za to su uglavnom odgovorni trgovci koji tako ubeđuju ljude koji imaju želju ali ne i dovoljno novca i to je to... Isto je i sa oblašću u kojoj si i sam vrstan stručnjak, i znaš kako je kad neko kaže "lupiš azmu i to je to, jebo merenja..."... ![]() srdačan pozdrav!
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
za 50tak e mozes kupiti polovan B-1 (jos bolje b2) behringer kondenzatorski majk, sasvim pristojnog zvuka (pomalo preosetljiv na vetar
![]() Extra i neku karticu sa fantomom ili mic200 ![]() Last edited by nikolaivanic; 20-05-2012 at 07:42 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Onog momenta kad se priča o razlici u kvalitetu zabele?enog zvuka svede na razliku u ceni ko?tanja aparata za bele?enje istog nije mi čudno ?to se Forum sve vi?e pretvara u mesto za kupoprodaju aparata, a sve manje u mesto na kom ima smisla razgovarati o načinima kori?ćenja istih, pa makar bili najjeftiniji na svetu. Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Home recording, advice! | onio | Dizajn i konstrukcija studija | 13 | 25-02-2012 06:15 AM |
Koji je najbolji live kondenzatorski Mikrofon? | mjakovetic | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 22-11-2007 10:10 PM |
HOME RECORDING STUDIO - Rod Gervais | gricko | Tutorijali | 0 | 21-03-2007 09:47 AM |
Home recording | Mirko | Vlado Georgiev | 7 | 26-02-2005 01:46 AM |
Home Recording | diviner | Tutorijali | 4 | 27-06-2003 05:29 PM |