|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Kupio sam zvucnu kartu esi u46 xl, instalirao sam drajvere, sve radi ok dok ne krene snimanje. Dok ide snimanje sve je ok, samo kada na kraju pustim ono sto sam snimio cuje se shum (krci vokal). Da li su u pitanju drajveri? Dva puta sam ih brisao i instalirao, al se javlja isti problem.
![]() Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
- Da li se javlja problem i sa pustanjem muzike u npr. winamp-u ili mediaplayeru?
- Da li je snimljen signal sa "šumom" ili se samo taj šum i krčanje javlja u playback-u? Uveličaj taj wav , pa proveri... (ili potrazi taj fajl tamo gde ga DAW snimi,(npr. Audio_01.wav) pa ga pusti u winamp ili mplayer) Proveri setingse samog kontrol panela kartice i DAW-a, treba da se slažu (npr. da su oba na 24bit 44.1Khz...itd.) Proveri setingse na ASIO driverima za latenciju. Što je niža, veća je šansa da će doći do ovakvog problema. Ako se poveća, sistem se rasterećuje, ali se javlja i veća latencija... To nije mana ili neispravnost, već je to tako... Skuplja karta manje problema i obrnuto... Otidji na proizvodjačev sajt, skini novije drivere, ili preporučene za op.sistem koji imaš...! Zatim, ako to ne pomogne, skini i starije... Kada sve to eventualno ne urodi plodom, obrati se ljubazno za pomoć distributeru od kojeg si kupio kartu. Ako odbiju da ti DO KRAJA izadju u susret i reše problem, VRATI kartu, imaš pravo na to!
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 22-01-2012 at 06:16 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Hvala na odgovoru u svakom slucaju ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
onda je mozda problem do kompa (maticne) ili napajanja... to se i meni desavalo kad sam imao problem sa strujom...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
E, a ako nista od toga ne pomogne, resetuj komp pet pu... ...aha, da vidim da si... ...da... ...pa znao sam i to, taman reko da ti kazem...
![]() ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Boss GT-8 midi problem...pomoc? | BlasterMaster | Gitarska Produkcija | 5 | 21-01-2012 05:17 AM |
Problem - pomoc please... | DJeneral | Audio Software | 9 | 15-01-2011 05:57 PM |
Problem-Ispravljac za miksetu POMOC | Nemania | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 11-05-2010 02:19 PM |
Problem sa strujom!Pomoc! | Elf | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 03-04-2010 10:57 AM |
Pomoc! Problem sa sx3 | HeatMan | Audio Software | 20 | 12-12-2007 01:30 PM |