|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Da li neko koristi linux Ubuntu operativni sistem za audio produkciju? Ako da kako da insaliram Cubase 5 na njega? Znam za alternativne programe ali Cubase je Cubase
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Oces da kazes da postoji Cubase 5 za linux? Nisam cuo da su ga napravili.
pozdrav bogi
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Hmmm...Cuh nesto o tome za ranije verzije...da preko Wine-a ( Free softver (nije emulator) preko koga se mogu instalirati Win aplikacije na Linux) moze raditi Cubase...ali znam (procitah negde) za verziju Sx2 Cubase-a da je radila ok tako, preko Wine-a, za dalje verzije i razvitak te tehnologije ne znam.
Alternativa je Ardour DAW slican Cubase-u, napravljen bas za Linux. Podrzava dosta toga (sve formate od Wav-a do Aiff-a, cak i video pa onda lici na Nuendo vise), cak mu je i GUI slican kao kod Cubase-a (Video sam ga, ali nisam imao vremena i da ga probam kako radi.) Najbolje da se javi neko ko je bas to i probao licno u radu i prenese svoje utiske, mada mislim da je ovo preko Wine-a sa Cubase-om gnjavaza i da ne uspeva uvek 100%. Pozz ![]()
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Cubase u nekom xp emulatoru, mozda i radi, ali dge je tu dobitak, nemas nikakve koristi od linux-a.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
U svakom slucaju linux je poprilican zalogaj za instalaciju i podesavanje/navikavanje tako da ako nemas nikakav konretan razlog za njegovo koriscenje... bolje ga zaobidji. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
linux je namenjen pre svega programerima...ja imam ubuntu na staroj masini koju koristim samo za internet i imam instaliran samo google chrome.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Po mom iskustvu, windows programeri se jako tesko navikavaju na njega, odnosno... cuo sam za to sto kazes... ali nije neko pravilo.
pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 27-04-2011 at 02:48 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Ne znam da li se neko seca velike, tragicno propustene prilike... Negde u vreme Cubase VST 3.6~3.7, Steinberg je godinu dana pravio hipe, kako krecu od nule sa programom i rade ga za BeOS, tada popularan, vrlo user friendly i nevidjeno brz, audio latencija, midi sync, sve savrseno. Mogli smo prakticno da imamo Steinberg cubase OS. Onda je na kraju godine micro$$$oft Steinbergu tutno takvu lovu, da se sledeceg dana umesto par strana detaljnih najava, pojavio jedan red u malom fontu:" Steinberg odustaje od daljeg razvoja platforme."
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Hvala nebesima za to tutkanje love, na sta bi licio taj OS sada ako im je DAW ovakav kakav jeste...
![]() Ubuntu je sve samo ne komplikovan, problem je u vasim glavama gospodo, jer posmatrate stvari samo iz jednog ugla, zapravo odande odakle ste navikli. ![]() Ako se vec razmislja o promeni, onda se ne moze ostati zadrt i zatvoren za ustupke, bar u nacinu razmisljanja za pocetak. Trenutno imam Ubuntu i Ardour na njemu, nije dorastao ozbiljnim DAW programima na Win i OS X, ali je za pocetak veoma zanimljiv. Harison MixBus je za osnovu dobio upravo Ardour. Sam Ubuntu mnogo podseca na OS X u svom obracanju korisniku, sto mu je pozitivna strana, a kako je sada 10.6 kompatibilan sa 98% hardvera, nema potrebe juriti Linux... |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Ubuntu Studio | SumAnuT | Audio Software | 33 | 29-09-2008 07:19 PM |