|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Zanima me kako mogu da poboljsam kvalitet VST instrumenata hardverski, znaci da zvuce sto realnije... Imam sb live karticu planiram uzeti m audio audiophile 2496, pa me zanima kako da ivucem maximum od vsti jer nemam para za prave synthove... Znam da je 2496 solidna za snimanje vokala itd.. ali meni su vsti prioritet...
e da... da li cu dobiti na kvalitetu kad sa midi kontrolerom budem svirao preko midi-a?? jer trenutno ide preko USB-a... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Maudio 24/96 nece poboljsati zvuk VST-i-a, poboljsace zvuk uopste jer je u odnosu na integrisano smece mnogo bolja karta, ima odlican output generalno,ima dobru konverziju, cak sta vise, bez obzira sto je i ona samo "karta od 100e"... Nisam toliko "dzidzi - midi", vise se bavim snimanjem, mozda ce neko od klavijaturista ili aranzera bolje to objasniti, ali koliko znam, i tu vazi staro pravilo "koliko para - toliko muzike...". Dakle, treba nabaviti ozbiljnije i skuplje VST-ove ili cak nesto ozbiljno,poput nekog workstationa, modula, rek sinta i to je onda sound.Imas sad onaj stari dobri Rolandov JV-880 mislim da je, za svega stotinak ojra,pa na dalje i skuplje do novijih ozbiljnih sprava.A do tada je sve ostalo pilicarenje. Ali evo, daj Boze da gresim, pa neka kolege intervenisu... Pozdrav!
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 26-07-2010 at 12:44 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Pa tako sam i mislio samo sam cekao neko iskusniji samo da mi potvrdi..
![]() A ovo za module nije lose... Jel moze da se poveze midi kontroler sa modulom pa da se to snima na komp kroz zvucnu?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Banned
|
![]() Quote:
Mada se isplati uzeti taj modul samo zbog basa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Superoperater
|
![]()
Ima dosta dobrih VSTija! Nije sve u hardveru - dovoljno toga sam cuo i video ! Prestanite sa ovim spamovanjem o hardveru vishe! Kao i softvera - ima i boljeg i losijeg hardvera, ali to ne znaci da ces upotrebom hardvera magicno dobiti ono sto ti nedostaje na softveru. Put do dobrog zvuka je malo slozeniji!
Softver moze dobro da posluzi u velikom broju slucajeva ako se podesi veci samplerate - pogotovo za sint plugove. I ovo je odgovor na zadato pitanje. Ima dosta krsa u softveru jer ga je lakse proizvesti, ali svakako ima par "dragulja" koji vrede...
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]()
Kao sto rekoh:
Quote:
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
E sad, covek je ipak pitao kako da postojeci zvuk VSTa poboljsa jer nema kintu za sinteve... Ja ponavljam da ce bolje zvucati ako digne sample rate - pogotovo filtri na raznim sint VSTijima. To dalje povlaci svoje - treba mu bolja zvucna (ova Creative koju ima je zakljucana na 48000KHz), zatim ce trebati i bolji CPU da bi mogao da svari to sve na recimo 88200KHz i tako dalje. Za pocetak mozes tako, a kasnije svakako vredi nabaviti i koji hardverski sint... Za pocetno zezanje, neki M-Audio sa vise mogucnosti menjanja sampleratea nije na odmet... Dalje, za VST je karakteristicno da nemaju mnogo raskosnih boja, tako da moras malo da poradis na tome. Probaj da spajas vise boja (da ih lejerujes) igrajuci se sa panoramama, nadji neke dobre reverbe, nauci da kompresujes i smiksas to sto si uradio, doteras EQalizerima i mozda izvuces maksimum i od toga sto imas. Nema carobnog stapica za ovo. Cesto u sintovima postoje gotovi zvuci, puni i raskosni - to je dobro, ali kada ih nemas, moras se snaci malo. Glupo bi bilo da udjes u neku skupu investiciju u sint i skapiras da ni to ne radi. Mislim, naci ces par dobrih boja, ali poceces svuda da ih trpas, pa ce od kreativnosti ostati nula. Dobar zvuk sam za sebe je jedno, a kako sve skupa zvuci - je drugo. Probaj Nexus, Omnisferu, FabFilter Volcano, Massive, FM8... Svi oni imaju fin zvuk kad se malo udubis. Ako imas midi controler, njega ubacis u komp u midi in, a na midi out na kompu stavis modul, tako da ti midi zapis sa kompa ide u modul preko midi out porta tvoje kartice i onda ce sve biti ok. Da bi ipak imao audio zapis sa sinta, morao bi da ga snimis u audio formatu - dovoljno ce biti da audio izlaz modula vezes za audio ulaz kartice i tako snimas za dalju obradu...
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 26-07-2010 at 08:03 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
Sad sam bio do studija kod prijatelja i cuo legendarni E-mu ex64... Kakavi bubnjevi,koje farbe..idi bre...pa ono plombe izbija... Nataknem sve VST-ove... Mada dobro, ja sam zakleti ubedjenik da je dobar hardware uvek najbolja opcija.
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Arthur; 27-07-2010 at 04:31 PM. Reason: offtopik |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Din Audio-evropski kvalitet! | LACKY | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 17 | 20-11-2009 01:53 AM |
Najbolji kvalitet snimka | pevac | Computer Hardware | 16 | 11-03-2009 02:26 PM |
Kvalitet // Kucni studio | alfom | Razno | 7 | 21-11-2008 11:21 AM |
kvalitet zvuka | liman021 | Razno | 60 | 24-04-2007 05:02 PM |
Kvalitet optickih kablova? | idekius | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 10 | 26-03-2005 07:59 PM |